İşte ben tam da bu sebeple kararnameye karşı gelinse dahi 2 ay kadar uzatabileceklerini düşünmüyorum. Bunu bu şekilde yaparlarsa zarar gören radarda daha aktif olarak görünen kendileri olacaktır. Yekta Saraç'ın yerine de zaten yasaayanoglu hocamızın ve Vahdet hocanın da yazdığı şekilde başka isimler düşünülüyor. Bu denli sallanırken daha da uzatamazlar.
Yekta bey ile Cumhurbaşkanımız arasında bir çatışma, bir anlaşmazlık var mı emin değilim, bilmiyorum açıkçası. Dua edelim ki uzun sürmesin, YÖK haddini aşmasın. Ve fakat..
Bakış açımızı değiştirip yorumlarsak, kararname hatalı çıkmış olabilir mi? 60 günlüğüne çoğu sıkıntılı olan rektörlere atama yetkisi ne kadar sağlıklı? 60 günde 3000'e yakın kadro, eş, dost, akrabaya dağıtılabilir miydi? YÖK'teki yetkililer CB'lığına baskı yapıp yetkiyi bize bağlayın yoksa her üniversite rektörü kendi adamlarını doldurur, büyük sıkıntı çıkar, norm kadro yömetmeliğini beklesinler demiş ve CBlığı yerkilileride buma olur verip YÖK Çok ivedi genelgeyi rektörlüklere göndermiş olabilir mi?
Kısacası YÖK, CB'lığına danışarak bu adım atmış OLABİLİR.
- - - Güncellendi - - -
Pazartesi günü gelmeden net bilgilere ulaşmamız mümküm olmayacak. Ama şuna eminim, 60 gün içerisinde çıkacak olan yönetmelik çıkmadan hiçbir üniversite ilana çıkamayacak. İş, yine YÖK üzerinden yüreyeceğe benziyor.
Lakin, 60 gün sonra yine her şey değişebilir. 3 ay önce yetki yökteydi, şimdi üniversitelere devredildi, 2 ay sonra bambaşka bir yere devredilebilir. Çok karışık, bilgi almakta zorlaştı, alınan bilgilerin gerçeği yansıtmasıda. SABIR AKADEMİSYEN ADAYI ARKADAŞLARIM, SABIR...