YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar bizler akademisyen adayıyız lütfen biraz daha sabırlı olmayı öğrenelim sizlerden rica ediyorum. Birkaç güne birçok şey netliğe kavuşacak. %99 alımlar, ilanlar ve atamalar aynı şekilde yapılacak. 60 gün sonrasında ise birkaç şey değişebilir bunuda bekleyip göreceğiz kimse tam olarak bir şey bilmiyor. Herkesi sükunete davet ediyorum. 60 gün içerisinde özellikle ihtyiacın fazla olduğu bölümlerle ilgili kadrolar hızla açılacak ve alımlar eskisi gibi yapılacaktır. 60 gün sonrasını ise bilemeyiz.

Pediatrist

Öğrenci
Az önce yök atama ile görüştüm önümüzdeki hafta ilan edilecek dediler çok yoğun bir çalışma mevcut YÖK’te hadi hayırlısı herkes için

mkaan2016

Öğrenci
Arkadaşlar bence de biraz daha sabretmemiz lazım. Kaç aydır bu haberi bekliyorduk zaten. Neyin ne zaman olacağını hemen kestiremeyiz. Şimdi YÖK başta olmak üzere tüm üniversiteler ne yapacağı konusunda istişare halindedirler kesin. Önce kendi aralarında bir değerlendirme yapıp sonra adım atacaklardır. Bir iki hafta daha sabredersek birşeyler şekillenecek inşallah. Herkese hayırlı olsun. Bu arada iyi veya kötü haber veren bilgi getiren herkese teşekkürler.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hak eden, ehliyet ve liyakat sahibi kardeşlerimin ve büyüklerimin atanmalarını, bulundukları üniversiteye ve ülkemize güzel hizmetlerde bulunmalarını, geleceğimiz için nitelikli öğrenciler ve bilinçli bireyler yetiştirmelerini, SCI indeksinde bol bol yayınlarının olmasını, anadili gibi ingilizce konuşmalarını, yanına bir dil daha eklemelerini ve de nobele kadar giden bir başarı serüveni içerisinde olmalarını Rabbimden niyaz ediyorum.

DOKTORALI

Öğrenci
arkadaşlar bence norm kadro yönetmeliği düzgün bir şekilde düzenlenmesi dileğiyle. adında anlısılacağı gibi artık öyle boş kadrolar olmayacak gibi. Cumhurbaşkanı da açıklmıs kamuda alımlarda tasarrufa gidilecegini. bu yüzden şartların liyakatli bir şekilde değiştirilmesi dileğiyle. benim şahsi olarak beklediğim değişiklik myo için öğretim görevlisi kriterlerine dil şartı getirilmesi ve araştırma görevliliği için mülakatların daha liyakatli bir düzene çekilmesi. su iki aylık süreç açıkcası benim için birşey ifade etmiyor aynı yönetmelikle ben bir yewre girebilecegimi zannetmiyorum. doktoram bitecek hala kadro alamadığım bu yönetmeliğin bir an önce değişmesi dileğiyle.

G

georgeforeman

Guest
Bu ales süresinin de netliğe kavuşması lazım. örneğin 2014 yılındaki ales puanları hala geçerli mi?

Mutlu Ege

Öğrenci
Arkadaşlar meb norm kadro yönetmeliğine baktım, tamamen kadro verilmeyle ilgili. Şöyle ki 10 öğrencinin olduğu okula 1 okul öncesi öğretmeni 21 öğrenciye kadar 1 sınıf öğretmeni vs atanır diyor. Kanaatimce eskiden yok izin verirdi kadro açılmasına artık tamamen aradan çıkmış oluyor. Kriter değişikliğinden ziyade bu kurallara gore üniversitelere yap alımları, diyor gibi geldi bana. Ayrıca zorunlu tayin meselesi olur mu o da düşündürüyor..

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, norm meselesi bizi ilgilendirmiyor. Zaten ihtiyaç olan yerler bunu bildiriyor gerekli kuruma. Önümüzdeki 2 aydan sonra nereye bağlanacaksa oradan kadro isterler. Bu bizim meselemiz değil. Zaten biz açık olan yerlere başvuruyoruz. Gidip adamların normlarını biz düzenleyecek değiliz. İşlemler başlatıldığına göre büyük bir sorun ortadan kalktı. Alım kriterlerinde bir değişiklik de yok şu süreçte. O zaman en önemli mevzumuz ne zaman ve nerede kadro ilanlarının yayınlanacağıdır.

finduilas

Profesör
Arkadaşlar meb norm kadro yönetmeliğine baktım, tamamen kadro verilmeyle ilgili. Şöyle ki 10 öğrencinin olduğu okula 1 okul öncesi öğretmeni 21 öğrenciye kadar 1 sınıf öğretmeni vs atanır diyor. Kanaatimce eskiden yok izin verirdi kadro açılmasına artık tamamen aradan çıkmış oluyor. Kriter değişikliğinden ziyade bu kurallara gore üniversitelere yap alımları, diyor gibi geldi bana. Ayrıca zorunlu tayin meselesi olur mu o da düşündürüyor..
Ben de bunu anladim yazidan. YOK sadece kurallari belirleyecek, gerisine karismayacak. Alimlari universiteler yapacak, diye anladim.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

A

Akademik Forum1

Guest
.

Değerli arkadaşlar, bu sayfayı uzun süredir takip ediyorum. Bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün bir devlet üniversitesinin rektörüyle görüşme şansım oldu. Kendisi üniversitelerin şu anda da YÖK le yazışacağını ve oradan gelen cevaba göre ilana çıkacaklarını söyledi. Norm kadro işine gelince, halihazırda bazı üniversitelerde idari kadro için varolan bir durumdu. Öğrenci sayısı baz alınarak yapılacak kadro tahsisi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ancak üniversitelerin yapısı gereği Y lisans doktora düzeyi derslerin hesaplanması, formasyonların da dikkate alınması gerektiğinden basit bir hesap olacağını düşünmüyorum. Kapsamlı bir yönetmelik çıkacaktır. Norm kadronun uygulandığı milli eğitim bakanlığı'nda çalışan birisi olarak norm kadro fazlası herkes başka üniversiteye gönderilecek diye bir durum da yok. Yıllardır norm fazlası olduğu halde okulda devam eden öğretmenler var. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bir duyum aldım ama teyit ettiremedim. Spekülasyon yapmak istemem lakin yarın yöksiste kadro ilanlarını görecekmişiz.

- - - Güncellendi - - -

Ama üniversitelerin kendi sayfalarıda olabilirmiş. Ya yarın, ya da pazartesi başlayacakmış ama tam net değil bu bilgi. Kişisel kanaatim ben de aynı düşüncedeyim. Birkaç güne netliğe kavuşacaktır inşallah.

Norm kadro uygulaması zaten halihazırda işlerlikte olan bir sistem örneğin bizim üniversitede geçerli. Şu demek tüm kadroların (dolu ya da boş) anabilim dalı bazında dağıtılmış olması demek. Bundan önce havuz sistemi vardı. Tüm boş kadrolar rektörlükteydi, nerede hangi tür kadroya ihtiyaç varsa rektörlükten gönderiliyor, boşalan kadrolar da rektörlüğe dönüyordu. Yaklaşık on yıl önce norm kadroya dönüldü ve kadrolar bölümlere dağıtıldı. Ancak bazı üniversitelerde rektörler dekanlar ve bölüm başkanlarıyla işbirliği içinde yetki kullanarak kadroları ihtiyaca göre bölümler arasında değiş tokuş yapıyorlar. İnşallah yeni norm kadro yönetmeliği işlerlik sağlayacak şekilde çıkar yoksa bizde uygulandığı şekliyle çıkarsa tıkanma yaşanır. Bölümde kadro yoksa doktorasını bitiren dr.öğr.üyesi kadrosu bulamaz.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
[FONT=&quot]"[/FONT]Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Şartlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" halen yürürlükte olduğu için ilanlar aynı şekilde ve aynı kriterlerle girilmeye devam edecektir. Farklılık olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, sayfada o kadar gereksiz konuşmalar oluyor ki. Bizim norm işlemleriyle şu an ne alakamız var acaba? Hala aynı konu için bin fikir üretiliyor. Meselemiz bu değil neticede. Zaten bunlar bizim dışımızda olan olaylar. Norm açılırsa yani ihtiyaç varsa kadro açılır, yayınlanır ve bizler o kadrolara başvururuz; açılmayan kadroyu da açtıramayız ya da başvuramayız. Yani en azından kendi adıma. Olay bu. Niye bu kadar takıldınız o kısma çok merak ediyorum. Şu anki olay ilanların nerede ve ne zaman çıkacağı.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, sayfada o kadar gereksiz konuşmalar oluyor ki. Bizim norm işlemleriyle şu an ne alakamız var acaba? Hala aynı konu için bin fikir üretiliyor. Meselemiz bu değil neticede. Zaten bunlar bizim dışımızda olan olaylar. Norm açılırsa yani ihtiyaç varsa kadro açılır, yayınlanır ve bizler o kadrolara başvururuz; açılmayan kadroyu da açtıramayız ya da başvuramayız. Yani en azından kendi adıma. Olay bu. Niye bu kadar takıldınız o kısma çok merak ediyorum. Şu anki olay ilanların nerede ve ne zaman çıkacağı.

Kesinlikle katılıyorum. O bizim işimiz değil. 60 gün sonrasını değil, 60 günde açılacak kadrolara başvuru yapmayı düşünmelisiniz. 60 gün sonra ne olacak, ne bitecek ona sonra bakarız. Bir sakin olun lütfen. :)

erdal34

Araştırma Görevlisi
İşler hızlanir mi ? Elektronik yazışma vs varken , oradan oraya evrak gönderip bizleri aylarca daha bekletmezler inşallah.Hemen ilanlar başlamali

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
İşler hızlanir mi ? Elektronik yazışma vs varken , oradan oraya evrak gönderip bizleri aylarca daha bekletmezler inşallah.Hemen ilanlar başlamali

Hocam uzatmazlar herhalde zaten daha önce arkadaşlarımızın da edindiği bilgilere göre YÖK'ün elinde üniversitelerden gelen ilan talepleri birikmiş durumda @Pediatrist hocamdı sanırım YÖK ile görüşmüş haftaya yayınlanır demişler eğer yanlış hatırlamıyorsam dönüp bakamadım iletisine ama böyle bir şey yazmıştı.

En olmadı akademik açılışta ilan ederler [MENTION=28366]erdal34[/MENTION] hocam ((((:)

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocam uzatmazlar herhalde zaten daha önce arkadaşlarımızın da edindiği bilgilere göre YÖK'ün elinde üniversitelerden gelen ilan talepleri birikmiş durumda @Pediatrist hocamdı sanırım YÖK ile görüşmüş haftaya yayınlanır demişler eğer yanlış hatırlamıyorsam dönüp bakamadım iletisine ama böyle bir şey yazmıştı.

En olmadı akademik açılışta ilan ederler [MENTION=28366]erdal34[/MENTION] hocam ((((:)

😄😄😄O açılış olsa da rahatlasam