YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mkaan2016

Öğrenci
Bence doğru anladık. memurlar.net'in yorumu da bizim anladığımız gibi :) inşallah bir an önce yayınlanmaya başlar. Bugün herkes YÖK'ü arasın.

htaysi

Öğrenci
Acaba eskiden izin alınması için Yök’e gönderilen ilanlar yine Yök tarafından yayınlanıp, yeni ilanlar üniversiteler tarafından mı yayınlanacak?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ne oldu yahu? Gece 12 den sonra birkaç kez resmi gazete lyi yeniledim bir şey yoktu.
Şimdi izinler verildi mi?
60 gün nedir ;/ ALES bitiyor
Biri hemen yazsın lütfen .

htaysi

Öğrenci
Bir de bu norm kadro olayı nedir arkadaşlar anlayamadım onu?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ne oldu yahu? Gece 12 den sonra birkaç kez resmi gazete lyi yeniledim bir şey yoktu.
Şimdi izinler verildi mi?
60 gün nedir ;/ ALES bitiyor
Biri hemen yazsın lütfen .

60 gün içinde yeni yönetmelik yayınlanacakmış. O süre içerisinde de atamalar üniversiteler tarafından yapılıp, yökten izin almadan gerçekleştirilecekmiş.
https://www.memurlar.net/haber/7746...elemani-ilanlari-yayinlanmaya-baslayacak.html

erdal34

Araştırma Görevlisi
Vahdet Hocanin feysinde " yönetmelik çıkana kadar geçen süre zarfında da atama yapılacak " yazıyor .
Yökün norm hazırlama durumu için bunu yazmış

mkaan2016

Öğrenci
Arkadaşlar "Yükseköğretim kurulunca 11 inci maddenin 4 üncü fıkrasına göre hazırlanacak norm kadro yönetmeliği ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içerisinde yürürlüğe konulur. Yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar yükseköğretim kurumları atama yetkisini yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklemeksizin kullanabilir." ibaresi var. Buna göre de yönetmelik yayınlanana kadar üniversiteler atama yapabilir diyor.

agoodperson

Öğrenci
En azından resmi bir haber geldi, bu sevindirici.

Ancak pek bir şey anlamadım. Norm kadro yönetmeliği nedir? Belli ki bir şeyler değişecek. Bunun içine alım şartları (ALES, Dil vb.) da dahil olacak mı? Yoksa yalnızca atamaya ilişkin detaylar mı değişecek?

Yine bir çok belirsizlik var.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Eskı yonetmelıge gore unıversıteler ılanları yok’e bıldırıyordu, yayınlanmasından zıyade bır de denetımden gecıyordu, sartlar usuller uygunluk vs.
Sımdı unıversıte kendı atamasını, ılanını kendı yapacaksa yayınlanmadan once ılanlardakı sartları kım denetleyecek ?
Yök varken kısıye ozel ılanlardan gecılmıyordu sıstem, sımdı tum sorumluluk unıversıtelere bırakılmısken nelerle karsılasacagız merak ıcındeyım.

mkaan2016

Öğrenci
Bence oradaki kasıt şu, zaten üç aydır ilana çıkılmıyor ve YÖK'ün elinde birikmiş bir liste var. Yönetmelik de 60 gün içinde yayınlanacağına göre bu 60 gün içerisinde elindeki kadro ilanlarını ancak eritir YÖK. Üniversitelerin direk atama yapması gibi birşey olmaz heralde. Yani sanırım:ambivalence: öyle olursa el altından bir sürü atama yapılır. :culpability:

yenalakkurt

Öğrenci
Hocam ben Memurlar.net'in neye dayanarak "YÖK'ten izin alma şartı kaldırılarak" üniversitelere devredilmiştir." anlamı çıkardığını anlayamadım açıkcası.
Son yayımlanan kararnamede: "Yükseköğretim kurulunca çıkarılan norm kadro yönetmeliğine göre ilgili devlet yükseköğretim kurumunca atama yapılır" yazıyor. YÖK norm kadro yönetmeliğine göre atamalar YÖK tarafından yapılıyor (http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/4.5.78.pdf) madde 4 ve 5.
Yeni kararnameden madde çıkarılmaması dolayısıyla atamaların; 10.07.2018 tarihinde yayımlanan kararnamenin 11.maddesinde belirtildiği üzere Cumhurbaşkanınca belirleneceği, Devlet Personel Başkanlığından izin almanın zorunlu olduğu ve yeni eke göre de atamanın YÖK tarafından gerçekleştirileceğini anlıyorum.

Umarım en kısa sürede tüm arkadaşlarımız bekleyişlerinin karşılığını layıkıyla alırlar.

erdal34

Araştırma Görevlisi
0850 470 09 65 arayalım
Ben şu an 10.kisiyim bekleyelim
Üşenmeyin!
Sorun lütfen, şartlar nedir ? Üniversite bugün çıkıyorum dese ilana çıkacak mı ?
Hangi siteden ilan takip edecez?

Kayhan1234

Öğrenci
Hocam cbk gecici madde yuksekogretim kurulu (yok) demiyor kurumlari ifadesi var yani unv. Kastediyor. Norm kadro yonetmeligi cikana kadar unv. Ellerinideki kadrolari kullanma hakki veriyor. Zaten olmasi gerekn budur 3000 kadronun bir ayda yokte yigilmasi izin alinmasi kontrolu falan cok mumkun degil yillin sonu gelmis

Son düzenleme:

mollose0

Öğrenci
0850 470 09 65 arayalım
Ben şu an 10.kisiyim bekleyelim
Üşenmeyin!
Sorun lütfen, şartlar nedir ? Üniversite bugün çıkıyorum dese ilana çıkacak mı ?
Hangi siteden ilan takip edecez?

Erdal Bey aramaya çalıştım defalarca ama sürekli “arama başarısız oldu” uyarısıyla karşılaştım. Yine deneyeceğim. Sizler bir şeyler öğrenebilirseniz lütfen bizimle paylaşır mısınız?

Arkadaşlar, büyüklerim... Her halükarda hepimiz için hayırlı olsun.

Mutlu Ege

Öğrenci
Anlayamadigim bir nokta var, 60 gün sonra Yok un yayınlayacağı norm; yine bu sekilde üniversitelere kadro yetkisi mi verecek, yoksa bir değişiklik olacak, o norm kadro düzenlemesine kadar mı bu şekilde devam edilecek, anlayan?

erdal34

Araştırma Görevlisi
0850 470 09 65 (YÖK iletişim)

Aradim.Tek dediği "ilanlar universitelerin sayfasında yayınlanacak "başka bilgisi yok.
0312 298 75 60 Ali Bey i arayın personel daire başkanı dedi
Siz de arayın lütfen
Ben müsait olunca Ali Bey'in de arayacam

yenalakkurt

Öğrenci
Hocam cbk gecici madde yuksekogretim kurulu (yok) demiyor kurumlari ifadesi var yani unv. Kastediyor. Norm kadro yonetmeligi cikana kadar unv. Ellerinideki kadrolari kullanma hakki veriyor. Zaten olmasi gerekn budur 3000 kadronun bir ayda yokte yigilmasi izin alinmasi kontrolu falan cok mumkun degil yillin sonu gelmis

Anladım hocam, teşekkürler. Benim dikkatsizliğim.

Size katılıyorum, çok yerinde bir karar oldu.

Pediatrist

Öğrenci
Arkadaşlar az önce bir Üniversitenin personel atama şefi ile görüştüm dediği aynen şöyle kararname çıktı ama biz yök e bağlı olduğumuz için bize YÖK’ten resmî yazı gelmeyene kadar ne atama nede kadro ilanı veremeyiz 10 15 gün içinde yök ten genelge yayınlanır ona göre ilana çıkar kadrolar

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sizlere 2 hafta içerisinde çözüleceğini söylediğimde dalga geçenler olmuştu, yazık! Aldığım bilgilerin doğru çıkmasına çok sevindim. Herkese Allah gönlüne göre versin.