YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mfgokdag

Öğrenci
Bizde hemen yarın çözülsün istiyoruz ama gördüğüm kadarıyla öyle olmayacak onu belirtiyorum fikrim bu. Ayrıca güvenlik soruşturması konusunda 4 ayı bulan arkadaşlarım var kafamdan uyduracak değilim. Hadi onlar OHAL döneminde idi Temmuz başında kazanan birisininde hala bitmiş değil soruşturması.

- - - Güncellendi - - -

Gerçekten sizlere şaşırıyorum, sakin olun arkadaşlar ya! Unutmayın ki bu süreç 2.5 aydır bu şekilde. 2.5 ayda çoğu şey hazırlanmış ve düzenlenmiştir. Bu karamsarlık nedir böyle? 2 hafta içerisinde ilanlar açılmazsa her türlü eleştirilerinizi kabul edeceğim, bu kadar iddialıyım. Devlette devamlılık esastır. Sadece bizler mi? Öyp'liler, öğretim üyeleri, nakil bekleyenler, öğretim elemanları, onbinlerce kişi bekliyor ve bu iş çözüme kavuşmazsa üniversitelerde ciddi sorunlar baş gösterecek. Bizler kadar, rektörler ve senatolarda baskı yapıyor buna emin olun. Bir kararnameye bakıyor her şey. 2.5 aydır devlet boş durmadı herhalde çoğu düzenleme tamamlanmıştır. Tekrar ediyorum 2 hafta içinde izinler verilmezse sabaha kadar beni eleştirin, kızın, gıkım çıkmaz ve sizlerden özür dilerim. Bunu aldığım bilgiler, duyumlar ve kişisel kanaatim olarak söylüyorum.

- - - Güncellendi - - -

KESİN BİLGİ

X Üniversitesi'nde Doçentlik kadrosu bekleyen bir hocamıza Rektörlük 1-2 hafta daha sabredin denilmiştir.
Kaynak: Memurlar.net forum

- - - Güncellendi - - -

Rektörlükler elbet kesin bir bilgi almışlardır. Sabrımızı muhafaza etmeliyiz. Ayrıca akademide hangi güvenlik soruşturması 2, 3 ay sürüyor çok merak ettim ben? Çopu arkadaşım 3 haftada en geç 1 ay da göreve başladı.

Birde ne demek bana kızın eleştirin, ne yani olursa öpüp bağrımıza mı basıcaz bırakın bu üslubu lütfen!!!

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam aradım belli değil diyor 13 30 da Aradım onlarda bizim gibi bişey bilmiyor sadece yakın zamanda çözüleceğini umuyorum dedi o kadar

Doğrudur hocam.. Bu nasıl iştir arkadaşlar benim bildiğim 2 üniversitede rektör yok hatta birisinde vekaleten bile yok rektör ataması yapılmıyor! Doçentlik sözlü sınavı kaldırıldı deniyor üniversitelerin %80'i hala sözlü istiyor! Bunlar biriken sorunlar bunların yanı sıra ÖYP den geri dönüşler için, geçiş yapacaklar için, öğretim görevlisi araştırma görevlisi olmayan yeni bölüm ve üniversiteler için kadro lazım kadro açılamıyor! Bu işin asli iki paydaşı var üniversiteler ve YÖK ama bir tane yetkili bile birşey bilmiyor! Bu durumda ya süreç ilerlemiyor ya da paydaşlarından zerre fikir almadan yürütülüyor (artık kim yürütüyorsa?!). Ve işin en acı tarafı yetkili makamları geçtim ne medya ne de muhalefet bu meselelerle ilgili ses çıkarmıyor/çıkaramıyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bizde hemen yarın çözülsün istiyoruz ama gördüğüm kadarıyla öyle olmayacak onu belirtiyorum fikrim bu. Ayrıca güvenlik soruşturması konusunda 4 ayı bulan arkadaşlarım var kafamdan uyduracak değilim. Hadi onlar OHAL döneminde idi Temmuz başında kazanan birisininde hala bitmiş değil soruşturması.

- - - Güncellendi - - -

Birde ne demek bana kızın eleştirin, ne yani olursa öpüp bağrımıza mı basıcaz bırakın bu üslubu lütfen!!!

Ne alakası var kardeşim ya? Olsunda ne beni öpün, ne de bağrınıza basın.

- - - Güncellendi - - -

Ben öğrendiğim bilgileri paylaşarak, bir nebze olsun yardımım dokunsun istedim. Artık hiçbir şey paylaşmayacak ve yazmayacam. Herkese iyi günler.

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar lütfen sakin olalım ve birbirimizi kırmayalım. Buradaki herkesin sorunu ortak ve elinden geldiğince herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor, tanıdığı ve bildiği yetkililerden aldığı bilgileri bizimle paylaşıyor. Hepimiz diken üstünde iken lütfen birbirimize saygılı davranalım. Oğulhan hocam ta en başından beri edindiği bilgileri bizlere aktarıyor ona haksızlık etmeyelim.

Mutlu Ege

Öğrenci
Katılıyorum. Kimse duyumunu paylaşmak zorunda değil, ortada bir iyi niyet var. Birbirimizi eleştirmekten ziyade yapıcı konuşursak hepimize yararlı olur diye düşünüyorum..

M

Misafir_Forumcu

Guest

- - - Güncellendi - - -

Bu cümlelerde kızılacak, alınacak ya da bir daha "yorum ve paylaşım yapmıyorum." deme noktasına getirilecek bir şey yok. Bu yazıyı yazan arkadaş düşüncelerini ve fikirlerini dile getirmiş ve bir söylemi eleştirmiş, çok doğal.

Oğulhan Bey'in "bundan sonra yazmayacağım." söylemi muhtemelen yukarıdaki yazıyı yazan arkadaştan bağımsızdır. Zira az önce de belirttiğim gibi yukarıdaki cümlelerde kırılacak, ve bu vazgeçişi gösterecek bir şey yok. Ben de Oğulhan Bey'in yazdıklarını ilgiyle okuyordum ama kendisi böyle bir karar aldıysa saygı duymak düşer bizlere.

A

Academic_Man

Guest
Hocam yazdıklarınızı epeydir takip ediyorum. Gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Bazılarının kızıp lütfen forumu terketmeyin.

A

Academic_Man

Guest
Ne alakası var kardeşim ya? Olsunda ne beni öpün, ne de bağrınıza basın.

- - - Güncellendi - - -

Ben öğrendiğim bilgileri paylaşarak, bir nebze olsun yardımım dokunsun istedim. Artık hiçbir şey paylaşmayacak ve yazmayacam. Herkese iyi günler.

Oğulhan Hocam yazdıklarınızı epeydir takip ediyorum. Gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Bazılarına kızıp lütfen forumu terketmeyin.

faruqca

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum ama bir şey dikkatlerden kaçıyor gibi geldi bana. Şu 100 günlük eylem planını hatırlatacam size. Orda Yükseköğretime dair bir şeyler vardı, hatta alımlarla da ilgili bir şeyler vardı. Yani en geç 100. günün sonunda bu işin bitmesi ihtimali yüksek değil mi sizce de?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum ama bir şey dikkatlerden kaçıyor gibi geldi bana. Şu 100 günlük eylem planını hatırlatacam size. Orda Yükseköğretime dair bir şeyler vardı, hatta alımlarla da ilgili bir şeyler vardı. Yani en geç 100. günün sonunda bu işin bitmesi ihtimali yüksek değil mi sizce de?

YÖK ile ilgili kısımda akademik kariyer projesi gibi bir şey vardı ama üzerine hiçbir şey açıklanmadı..

GÜNCELLEME

Biz bunu unutmuştuk haklısınız hocam buldum aşağıda paylaştım detaylarını. Buna uygun devam edecekler ise MEB e bağlanma YÖK e tekrar yetki verilmemesi gibi duyum ve söylemler tümden uydurmadır..

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

1 -
Yükseköğretim Kurumlarının ihtisaslaşmasına yönelik olarak belirlenen 11 Araştırma Üniversitesi ve 5 Aday Araştırma Üniversitenin ihtisas alanlı araştırmacı insan kaynaklarının oluşturulması,
2 - Bölgesel Kalkınma Odaklı olarak belirlenen 5 üniversitenin takip edilerek geliştirilmesi ve 2018 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı 5 ihtisas üniversitesinin daha belirlenmesi
3 - YÖK Kariyer Projesi ile akademide daha hızlı, daha şeffaf ve performans odaklı istihdamın sağlanması
4 - Geçiş sürecinin temel aşamalarının 100 gün içinde tamamlanması
5 - 2019 - 2023 dönemine ilişkin Stratejik Plan çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması

Kaynak: https://www.memurlar.net/common/news/documents/766681/100_gunluk_icraat_programi.pdf

Son düzenleme:

mollose0

Öğrenci
Bu oldukça ilginç. Lâkin şayet doğruysa, çok basit bir biçimde Yekta Bey “öğretim elemanı ilanlarına ilişkin husus 100 günlük planımıza dahildir” diyebilirdi. Burada insanlar hep “en azından bir açıklama yapılsa, belirsizlik ortadan kalksa” diye düşünürken insan bunu bekliyor haliyle.

selam5454

Öğrenci
1-arkadaşlar duyumlar önemli nerden duydun falan demek çok saçma...yani duyumlar olmasa bu formun işi ne... 2-inşalh ülkemiz bir çok hususta gelişir. çünkü gelişmiş ülkelerde birçok adım daha net bir şekilde ilgililere bildiriliyor...şunu dese mesela yök veya cb iletişim kaynakları.. ekim ayında veya ne bilim aralıkta tekrar kadro alımları yapılacaktır falan dese çok mu zor..gizemli olunca bişeler daha mı iyi oluyor...saygılar herkese

D

Doktoralıİşsiz

Guest
Sosyal Medya Desteği

Merhabalar.
Yekta Hoca'nın twitter paylaşımlarının altında hep dgs ile ilgili twitler atılmış. Bizim konuyla alakalı kimse bir şey yazmamış. Bizim de sosyal medyayı etkin kullanmamız gerekiyor. Bir hashtag belirleyip trend listesine girmek, bizler için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Akademik yıl açılış töreni geçen sene 26 Eylül'de olmus. Sanırım bu sene de o civarlarda olur. İnşallah o gün çok müjdeler alırız .Kendimizi oyalıyoruz. Takvimlerle bu kadar ilgileneceğimize , alanımızla ilgilensek iyiydi ama işte ...

moğol

Öğrenci
Bugün üniversite senato üyesi bir hocayla konuştum kadro izinlerinin kasım ayında verileceğini duyduğunu söyledi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

M

Misafir_Forumcu

Guest
Bugün üniversite senato üyesi bir hocayla konuştum kadro izinlerinin kasım ayında verileceğini duyduğunu söyledi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Ekim'in ikinci yarısı ile Kasım'ın başı çok ideal tarih aslında kadro açıklamak için. İlana başvuru süresi, yasal gözetim vs derken, ikinci yarıyılda göreve başlanabilir.