YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Varuna

Öğrenci
burada bir whatsup grubu oluşturulmuştu acaba bir ortak metin oluşturuldu mu? gerçekten durumdan kimse haberdar değil mi? Üniversitelerde bu konu hakkında bir bilgisi olan yok mu? 9 Ağustos'ta, Eylül ayında, Ocak'tan sonra yeniden ilanlar çıkacak diyebilecek biri yok mu? Ekonomiden kaynaklı gecikmeler yaşanıyor desek binlerce belediye çalışanı, öğretmen vs alımı devam ediyor. İşçi olsaydık daha mı çok dikkate, bir kuru açıklamaya değer olacaktık? Zaten torpilsiz atanma ihtimali oldukça düşük yalnızca puanlarına, bilgisine güvenen bir grup insanız en azından bir haber yayınlansın...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
burada bir whatsup grubu oluşturulmuştu acaba bir ortak metin oluşturuldu mu? gerçekten durumdan kimse haberdar değil mi? Üniversitelerde bu konu hakkında bir bilgisi olan yok mu? 9 Ağustos'ta, Eylül ayında, Ocak'tan sonra yeniden ilanlar çıkacak diyebilecek biri yok mu? Ekonomiden kaynaklı gecikmeler yaşanıyor desek binlerce belediye çalışanı, öğretmen vs alımı devam ediyor. İşçi olsaydık daha mı çok dikkate, bir kuru açıklamaya değer olacaktık? Zaten torpilsiz atanma ihtimali oldukça düşük yalnızca puanlarına, bilgisine güvenen bir grup insanız en azından bir haber yayınlansın...

Maalesef hiçbir bilgi yok zaten erişim imkanımız kısıtlı elimizden gelen tek şey internette tarama yapmak ve YÖK iletişim hattını aramak benim şahsen hiçbir üniversitede personel dairede tanıdığım yok olan kimse varsa belki net bilgi alabilir yazmıştım ama sanırım hiç kimsenin bir tanıdığı yok. Her gece 3'e 4'e kadar resmi gazete çıksın diye bekliyorum ama atamalardan başka birşey çıkmıyor, haber derseniz sadece memurlar.net dikkate alıp haber yapıyor ikidir ama o da dikkat çekmiyor görünen o ki sadece bekleyeceğiz.

Boquye

Öğrenci
Maalesef hiçbir bilgi yok zaten erişim imkanımız kısıtlı elimizden gelen tek şey internette tarama yapmak ve YÖK iletişim hattını aramak benim şahsen hiçbir üniversitede personel dairede tanıdığım yok olan kimse varsa belki net bilgi alabilir yazmıştım ama sanırım hiç kimsenin bir tanıdığı yok. Her gece 3'e 4'e kadar resmi gazete çıksın diye bekliyorum ama atamalardan başka birşey çıkmıyor, haber derseniz sadece memurlar.net dikkate alıp haber yapıyor ikidir ama o da dikkat çekmiyor görünen o ki sadece bekleyeceğiz.

Üniversitelerin personel daireleri de eminim ki sizler kadar bihaber durumdadır. Şimdi tek yapmak gereken sabırlı olmak bu nedenle. Sabır diliyorum.

Varuna

Öğrenci
Memurlar nete baktım haberin altında yer alan yorumları da okudum ne kadar üzücü yazılanlar... Daha önce burada da tartışması olmuştu yeniden fitili ateşlemek istemem eminim herkesin bu yolculukta bir hikayesi vardır veya olacaktır. Şu an temel problemimiz bir türlü gelmeyen açıklama, belirsizlik.

not: Bu konuda "yatarak alınan beş binler, pis torpilliler, açılmasın kadrolar vs." yazan arkadaşlarım belki bunu da okursunuz diye yazıyorum. Torpilim yok, puanlarım oldukça yüksek, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum. Şahsıma vaat edilmiş bir kadro yok!!! Doktora yapıyorum ve kadrolarla ilgili haberleri ben de merakla takip ediyorum. Bir akademik kitabın fiyatından, sempozyum katılım ücretlerinden, bunca yıldır yapılan ve yapılacak olan araştırmaların maliyetlerinden haberiniz olmadığını varsayıyorum, belediyede benim alanımda çalışan pek çok kişinin maaşı akademide verilen maaşlardan çok daha fazla.. Beş bin için yapılacak işler değil bunlar, dünya üzerinde herkes her şeyi para için yapmıyor! Mesele para olsaydı KPSS'ye girilir para kazanılırdı. Torpil konusunda haklı olunan taraflar elbet var fakat burada yazan, bir haber bekleyen insanları zan altında bırakmayın. Kimsenin emeğinin karşılığını beklemesini aşağılamayın. İnsanları takdir edin, heveslendirin, cesaretlendirin, umudunu kırmayın yaşanan olumsuzlukların herkes farkında bırakın da birileri çalışıyorsa devam edebilsin.

agoodperson

Öğrenci
Memurlar nete baktım haberin altında yer alan yorumları da okudum ne kadar üzücü yazılanlar... Daha önce burada da tartışması olmuştu yeniden fitili ateşlemek istemem eminim herkesin bu yolculukta bir hikayesi vardır veya olacaktır. Şu an temel problemimiz bir türlü gelmeyen açıklama, belirsizlik.

not: Bu konuda "yatarak alınan beş binler, pis torpilliler, açılmasın kadrolar vs." yazan arkadaşlarım belki bunu da okursunuz diye yazıyorum. Torpilim yok, puanlarım oldukça yüksek, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum. Şahsıma vaat edilmiş bir kadro yok!!! Doktora yapıyorum ve kadrolarla ilgili haberleri ben de merakla takip ediyorum. Bir akademik kitabın fiyatından, sempozyum katılım ücretlerinden, bunca yıldır yapılan ve yapılacak olan araştırmaların maliyetlerinden haberiniz olmadığını varsayıyorum, belediyede benim alanımda çalışan pek çok kişinin maaşı akademide verilen maaşlardan çok daha fazla.. Beş bin için yapılacak işler değil bunlar, dünya üzerinde herkes her şeyi para için yapmıyor! Mesele para olsaydı KPSS'ye girilir para kazanılırdı. Torpil konusunda haklı olunan taraflar elbet var fakat burada yazan, bir haber bekleyen insanları zan altında bırakmayın. Kimsenin emeğinin karşılığını beklemesini aşağılamayın. İnsanları takdir edin, heveslendirin, cesaretlendirin, umudunu kırmayın yaşanan olumsuzlukların herkes farkında bırakın da birileri çalışıyorsa devam edebilsin.

Değerli arkadaşlarım, gelişmeleri takip ediyorum. Moral bozmak istemem ancak ben kısa vadede bir çözüm beklemiyorum. Ne diyeyim, umarım güzel şeyler olur. Zor durumdayım, zamanında aptallık edip çoğu kadroya başvurmadım. Şu an ülkenin tüm şehirlerine gidecek durumdayım. Ben de sizler gibi bekliyor, kötü niyetli insanlara ve yorumlarına gözlerimi kapatıyorum.

Varuna hocam sizinle benzer koşulları taşıyor ve benzer durumları paylaşıyoruz. İlgili yorumları bu sabah ben de okudum ve çok üzüldüm. Bizler kendi insanımızı yücetmeyi çok seviyoruz ancak "görgül verilere dayanmasa da" bize ve kültürel yapımıza dair önemli detaylar barındıran basit ancak çok güzel sözler mevcut. Örneğin;

"Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş."
"Kurunun yanında yaş da yanar."

Etrafta -bence- biraz da kültürel yapıdan kaynaklı olarak, "kıskanç" ve "herkesi kendi gibi sanan" önemli oranda bir topluluk türedi. Bu topluluk bence eskiden de vardı ancak şimdi sesleri daha da çok çıkıyor. Etrafta görevini kötüye kullanan kişiler yok mu, var elbette. Lakin bu her meslek için geçerli. Gelin görün ki, bizler "kurunun yanında yaşı da yakmaktan" büyük haz alan kıskanç, kötü niyetli ve bencil insanlarız. Sözüm meclisten dışarı. Bir söz daha, "Yarası olan gocunur."

Özür dilerim, konuyu dağıtmamak adına sözleşmiştik ancak dayanamadım. Konuyu kapatıyor, hepimiz için sabır diliyorum.

Hayatın herkese hak ettiklerini vermesi dileğiyle...

B

By gokhan

Guest
Tecrübe

Bakın arkadaşlar. 16 yıldır akademik camiadayım, doktoram6 yıl sürdü büyük bir ünivde, 1 yıl oldu biteli, öğr. Gör olarak görev yapıyorum doğuda bir ünivde. Öncelikle dedikodulara kulak asmayınız, kısa zamanda ilanlar yeniden çıkacaktır ciddi bir ihtiyaç söz konusu. Kadro işleri için de şunu söyliyeyim 5 yıldır öğr gör olarak görev yapıyorum, benim göreve başladığımda yeni ünivlerde fazlaca ihtiyaç vardı ve buna rağmen ortaya kadro kolay kolay çıkmazdı. En azından randevu alıp cv bırakıp sizle çalışmak istiyorum demek gerekirdi. Ha, büyük ünivlerde de anabilimdallarındaki hocalar sırayla asistanlarını alır. Bu önemli ihtiyaçtır, hocaların ayak işlerini birileri yapacak. Bu işler böyledir. Her hoca tanıdığını bildiğini güvendiğini asistan görmek ister. Diğer pozisyonlar için heleki şu zamanda, referansı olmayan birine rektörler asla sıcak bakmıyor. Tüm bu sebeplerden ötürü tavsiyem güzel bir özgeçmiş hazırlayıp ilgili yerlerden randevu talep edip görüşmeye ulaşmaya çalışın. Akademide usta çırak ilişkisi önemlidir, memuriyet gibi atamalar akademi tarihinde yoktur öyp hariç... Umarım yazdıklarım anlaşılmıştır. Hepinize akademik hayatınızda başarılar diliyorum..

Memurlar nette akademiyle ilgili bir haberin altına sık yapılan yorumlardan bir de bu kadar para alinıyor ne keşfettiniz sorusu. Sanki bütün bilim dalları icat yapacak. Bugün yine memurlar net tercihlerle ilgili kriterler sıralamış adaylara fikir olsun diye ilk sırada kpss atanma sayısı hangi üniversite kpssde başarılı gibi şeyler. Tercih için bir üniversitede son aranacak özellik ise üniversitelerin dünya sıralamaları ve bilimsel yayın sayısı. O yorumcular üniversitenin asıl üretiminin icat değil de bilimsel yayın olduğunu bilmezler ve onlar için asıl önemli olan hangi bölumden ya da üniversiteden mezun olunursa kolay iş bulunabilir.

A

akademikbekci

Guest
arkadaşlar söz konusu forumdaki haberi bulamadım rica etsem link alabilir miyim?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Orada burada yazılan saçma sapan yorumlara takılmaya yada alınmaya hiç gerek yok arkadaşlar biz ne yaptığımızı bildikten bu ülke için çalıştıktan ve ürettikten sonra kimin ne düşündüğü çokta önemli değil. Ancak üzülerek her gün takip ediyorum sadece atamalar yapılıyor belli ki bu atama furyası bitmeden uyum düzenlemelerine sıra gelmeyecek öyle ya bu düzenlemelerden çok daha faza bakanlıklarda dörder beşer bakan yardımcısına ihtiyacı var bu ülkenin! Sıramızı bekleyeceğiz severek yada sevmeyerek önce atamalar öğrenciler hocasız kalmış yada bölümler asistansız kalmış çok mu önemli (!?) Bir bilgi edinirsem bu arada ilk burada paylaşacağım herkese sabırlar diliyorum..

kaderizm_89

Öğrenci
Beklemekten yoruldum yaa yüksek lisansı bitirmeye çabalarken hep kadroları takip ederdim bitirsem de başvursam diye tam ben yi bitirdim ilanlar askıya alındı. Hergün belki bi haber vardır diye takip ediyorum ama yok bu süreç uzayacak gibi :(

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba;

Vahdet ÖZKOÇAK hoca, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından şöyle birşey paylaşmış:

"Bugün aldığım bilgiye göre artık kadrolar (Öğr Üyesi, Öğr Elemanı) [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK dan alınarak @tcmeb bünyesinde kurulacak olan (#YÖK te yer alan ilgili birim ve memurlar oraya kaydırılacak) birimden ilan edilecek. İhtiyaca ve kriterlere göre kadro ilanları yayınlanacak veya yayınlanmayacak. Bu sayede #Liyakat esaslı, daha merkezi ve daha adil atamaların yapılarak bundan sonrası için #YüksekÖğretim de kalitenin artırılması hedefleniyormuş."

eyupa

Öğrenci
ÖGE-SEN Başkanı Vahdet ÖZKOÇAK hoca sosyal medyada şöyle bir şey paylaşmış:

"‪Bugün aldığım bilgiye göre artık kadrolar (Öğr Üyesi, Öğr Elemanı) [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK dan alınarak @tcmeb bünyesinde kurulacak olan (#YÖK te yer alan ilgili birim ve memurlar oraya kaydırılacak) birimden ilan edilecek. İhtiyaca ve kriterlere göre kadro ilanları yayınlanacak veya yayınlanmayacak. Bu sayede #Liyakat esaslı, daha merkezi ve daha adil atamaların yapılarak bundan sonrası için #YüksekÖğretim de kalitenin artırılması hedefleniyormuş."

agoodperson

Öğrenci
ÖGE-SEN Başkanı Vahdet ÖZKOÇAK hoca sosyal medyada şöyle bir şey paylaşmış:

"‪Bugün aldığım bilgiye göre artık kadrolar (Öğr Üyesi, Öğr Elemanı) [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK dan alınarak @tcmeb bünyesinde kurulacak olan (#YÖK te yer alan ilgili birim ve memurlar oraya kaydırılacak) birimden ilan edilecek. İhtiyaca ve kriterlere göre kadro ilanları yayınlanacak veya yayınlanmayacak. Bu sayede #Liyakat esaslı, daha merkezi ve daha adil atamaların yapılarak bundan sonrası için #YüksekÖğretim de kalitenin artırılması hedefleniyormuş."

Düşünsenize atamalar MEB'e geçtiği için alımlar artık sadece KPSS ile yapılıyormuş. Tüm ALES emekleri çöpe. KPSS'ye girmeyenler için kabus. Yaparlar mı, yaparlar.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Ben de Vahdet hocanın tweetini gördüm umarım yanlış bilgi almıştır bu üniversiteleri MEB e bağlamak anlamına gelir. MEB in öğretim üyesi/görevlisi yada araştırma görevlisi atamak gibi bir görev alması özerklik anlayışina ter düşer kaldı ki böyle bir geçiş yaşanacaksa daha aylarca hiçbir üniversite akademisyen falan alamaz. Bana mantıklı gelmedi açıkcası..

- - - Güncellendi - - -

Mantıksız dedim de bir işaret mi bilmem ama YÖK Başkanı bugün Milli Eğitim Bakanını ziyaret etmiş 😲

Son düzenleme:

agoodperson

Öğrenci
Ben de Vahdet hocanın tweetini gördüm umarım yanlış bilgi almıştır bu düpedüz üniversiteleri MEB e bağlamak anlamına gelir. MEB in öğretim üyesi/görevlisi yada araştırma görevlisi atamak gibi bir görev alması çok saçma daha lise öğrencilerini doğru dürüst yerleştiremeyen bir bakanlık bunu nasıl becersin kaldı ki böyle bir geçiş yaşanacaksa daha aylarca hiçbir üniversite akademisyen falan alamaz. Bana mantıklı gelmedi açıkcası..

- - - Güncellendi - - -

Mantıksız dedim de bir işaret mi bilmem ama YÖK Başkanı bugün Milli Eğitim Bakanını ziyaret etmiş 😲

Kıymetli hocam, siz hala bu "diyarda" mantık arıyor musunuz? :)

Bu akademi beni paranoyak yaptı. KPSS ihtimali hiç de uzak değil. Akademisyenlik haricinde bir şey istemediğim için, yüksek alan bilgime, tüm ısrar ve tavsiyelere rağmen girmemiştim KPSS'ye. Ben girmedim ya, kesin yaparlar. Bugüne kadar hep böyle oldu. Sanki evren ben akademisyen olmayayım diye çalışıyor. :)

Onun dışında tek işlerini düzgün, hadi gerçekçi olalım ve ondan da geçeyim, en azından belirli bir standartta yapsınlar da, gerekirse Orman Bakanlığı yapsın atamaları.

Ben sanırım ciddi ciddi deliriyorum, aptal aptal etrafa sırıtır oldum. Aynı bu şekilde izliyorum tüm gelişmeleri. Her an her şey oluyor, bizim "etimiz ne, budumuz ne"!