YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mtz

Öğrenci
Az önce YÖK e telefonla ulaşıp akademik ilanlar ile ilgilenen birim ile görüştüm. Kadroların ne zaman ne nasıl yayınlanacağına dair bir bilgilerinin olmadığını söylediler. Biz de sizin gibi bir şey bilmiyoruz dediler. Devlet Personel Başkanlığını da defalarca aradım fakat kimse açmadı.

Bir konuda bilgileri olsa şaşarım. Ben bugün hem puan geçerliliği hem Öğr. Gör. ilanlarının durumu hakkında bilgi almak için aradım. ''Çok telefon geliyor, susmuyor telefonlar. Kesin bilgi alınca sizi bilgilendiririz ''diyip telefonu yüzüme kapadılar:ambivalence:
Cimer'e son yazdıklarıma tek cevap dahi yok. Ya sabır! Benim artık sinirlerim bozuldu :grey: Bu kadar belirsizliği taşıyamaz oldum.

ottoman25

Öğrenci
Durum vahim farkındayız ama birlik sağlayamıyoruz ortak metin hazırlayalım diye konuşuldu kimseden ses çıkmıyor Herkes elini taşın altına koyup kafa yormalı. Bu problemi duyuracak olanlar ancak bu durumu problem olarak görenlerdir yani bizleriz. Konuyla alakadar olan arkadaşların birlikte hareket etmesi gerekiyor önce bunu sağlamalıyız

Değerli arkadaşlar konu ile ilgili gerçekten adım atmak isteyenlerle mail grubu olur whatsapp grubu olur bir şey yapalım ve ortak metin üzerinde çalışalım. Herkes için nasıl uygun olursa ben hazırım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Her gece resmi gazete takip ediyorum resmen, dün bazı kurulların kapanması sonrası mevzuattaki boşluğu dolduran bir genelge yayınlandı ama yükseköğretim yine es geçildi, bugün zaten YAŞ var yaptırımlar falan derken gündem bir hayli kalabalık umarım sıra bu meseleye de gelir bir fayda sağlayacağı düşünülüyorsa her türlü oluşuma destek olur yer alırım.

ottoman25

Öğrenci
Değerli arkadaşlar konu ile ilgili gerçekten adım atmak isteyenlerle mail grubu olur whatsapp grubu olur bir şey yapalım ve ortak metin üzerinde çalışalım. Herkes için nasıl uygun olursa ben hazırım.

arkaşadaşlar ilgili kişiler bu arkadaşa dm den ulaşıp numaralarını göndersin güncel tutalım bu durumu takip eden herkesle irtibata geçebilelim. sosyal medyadan da durumu anlatan mesajlar paylaşalım birçok kişinin dikkatini çekecektir.

Süm123

Öğrenci
Yeni açılan üniversiteler var muhakkak ilana çıkacaklardır diye düşünüyordum ama kimseden ses çıkmıyor hiçbir açıklama yok. Üniversitenin ilgili birimlerini aradım c.başkanı onayı beklediklerini söylediler ilanlar için.

tumua

Araştırma Görevlisi
CIMER’den cevap yok YOK’u aradim henuz o konuyla ilgili islemler yapiliyor kesinlesince sizi bilgilendirecegiz duyurulari takip edin denildi.

K

Keynesmitüye

Guest
Arkadaşlar, neden whatsapp? Neden Twitter'dan doğrudan Yekta Saraç'a yazmıyorsunuz?

Keynesmith

Öğrenci
Arkadaşlar, neden whatsapp?.. Twitter'dan, doğrudan Yekta Saraç'a ya da YÖK'e yazalım.

- - - Güncellendi - - -

Konuyla ilgili bir ay kadar önce YÖK'e (Cimer'e) yazdım, cevap gelmedi. Normalde yazdığım her şeye dönüş yapıyorlar. Buna dönüş yapmamalarını olumsuz karşılamadım. Bir şeyler vardır, vaktini bekliyorlardır. Biz de o vakte kadar sıkıntılarımızı ve beklentilerimizi doğrudan onlara ileterek süreçte etkili olmaya çalışalım.

Keynesmith

Öğrenci
Arkadaşlar, hiçbir sosyal hesabımı çok aktif kullanmıyorum fakat Twitter'da eş zamanlı ve organize bir şeyler yapmak isterseniz, buradan haberleşelim. İletmek istediğimiz konu başlıklarını belirleyip aynı anda iletelim.

Örneğin; öğretim görevlisi alımlarında diploma notunun yüzdelik oranı düşürülmeli. Herkes aynı şartlarda lisans eğimi almıyor. Kaldı ki herkes diploma notunu bileğinin hakkıyla da almıyor.

Örneğin; ALES sözel 1-2, sayısal 1-2 test gruplarından oluşurken daha avantajlıydı sanki.

Yani bunları ve benzer konuları hep birlikte iletsek iyi olur diye düşünüyorum.

Toplanacak olursak, forum adımı biyografime eklerim :) Gerçi bu şekilde de tanımanız güç olmaz.

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar, hiçbir sosyal hesabımı çok aktif kullanmıyorum fakat Twitter'da eş zamanlı ve organize bir şeyler yapmak isterseniz, buradan haberleşelim. İletmek istediğimiz konu başlıklarını belirleyip aynı anda iletelim.

Örneğin; öğretim görevlisi alımlarında diploma notunun yüzdelik oranı düşürülmeli. Herkes aynı şartlarda lisans eğimi almıyor. Kaldı ki herkes diploma notunu bileğinin hakkıyla da almıyor.

Örneğin; ALES sözel 1-2, sayısal 1-2 test gruplarından oluşurken daha avantajlıydı sanki.

Toplanacak olursak, forum adımı biyografime eklerim :) Gerçi bu şekilde de tanımanız güç olmaz.

Sayın hocam bu konuya yazmış olan arkadaşların çoğunun dileği konunun dağılmaması, asıl amaçtan sapılmaması. Geçmiş mesajları incelerseniz göreceksiniz.

Ayrıca ben mezuniyet notu ile ilgili görüşünüze katılmıyorum, bu konuda destek veremem. Zaten oran yeterince düşük. Kurunun yanında yaş da yanmasın, yıllarca dirsek çürütmüş arkadaşların emekleri çöpe atılmasın. Hayatının 4 yılını kaybetmiş arkadaşları kimse düşünmüyor. Dediğiniz hususlar doğru ancak ya diğerleri, o puanları hakkıyla alan, gecesini gündüzüne katanlar ne olacak? Bunun karşılığı %30 mu?

Yanlış anlamayın, size sitem etmiyorum. Ancak herkesi objektifliğe, empatiye davet ediyorum.

Asıl amacımızdan sapmayalım, haricindeki hususlar için forumda başka başlıklar mevcut. Saygılar...

mtz

Öğrenci

2 aydır telefon,e-posta ve Cimer üzerinden YÖK'e sorunlarımızı yoğun biçimde ancak nezaketle dile getirmeme rağmen soru ve sorunlarıma tam bir karşılık alamıyorum. Sürekli yuvarlak cevaplar almaktan sıkıldım. Geleceğimi ilgilendiren konularda kesin bir cevap alabilmek bu kadar zor olmamalı. Bugün en son başıma gelen '' Bizden haber bekleyin, şu an hiçbir şey kesin değil'' diyerek telefonun yüzüme kapatılması oldu.

Ales geçerlilik süresi karmaşası (bugün bana en son söylenen, daha hiçbir şey belli değil) yeni sistemde soru-süre ve katsayı sorunu ile birlikte Sözel ve Sayısal öğrencisini aynı Sayısal sorulara tabi tutup bir Sözel öğrencisinin işe yarar bir puana ulaşması için ondan 25 civarı Sayısal neti beklemek bana çok adil gelmiyor. Eski sistemin daha makul olduğu konusuna ben de katılmaktayım.

Yine kadro belirsizliği, hangi kurum bizim atamalarımızı yapacak ve çok sayıda ilan hangi tarihlerde yayımlanacak? E, takdir edersiniz ki bu kadar belirsizlik içinde ne sağlıklı biçimde tez yazabiliyorum ne de Ales'e hazırlanabiliyorum. Tez çalışmam henüz bitmediğinden akademik kadrolara başvuramıyorum ancak şu bir gerçek ki sorunlarımız ve yaşadığımız mağduriyetler pek çok ortak noktada buluşuyor. En basiti ben hala puanımın geçerli olup olmadığını bilmiyorum ve 30 Eylül Ales'e istemeyerek de olsa gireceğim. Hoş eski puanın geçerli bile deseler,ne malum yine geçersiz sayılmayacağı? Yaşadık gördük hepsini.

Ben sosyal medyada yokum, bu sayfada elimden geldiğince fikirlerimi dile getirme gayretindeyim. Yetkililere sesimizi toplu olarak duyurmak adına elimden geleni de yapmaya hazırım. Ne yapabiliriz, nasıl organize hareket edebiliriz ve ses getirebiliriz? Konuşup kararlaştıralım. Bir kusurum olduysa afedersiniz.

Keynesmith

Öğrenci
Örnek verdiğim konuları bu forumun bu başlığında konuşalım demedim ben. Siz öyle anlamak istemişsiniz. Burada konuşulan konuları genel olarak toparlayıp hep bir ağızdan iletelim dedim. Bir konuyu bir kişinin iletmesi birçok kişinin aynı konuyu iletmesi kadar etkili olmaz. Öneri var ısrar yok. Herkes tam bağımsız.

Sayın hocam bu konuya yazmış olan arkadaşların çoğunun dileği konunun dağılmaması, asıl amaçtan sapılmaması. Geçmiş mesajları incelerseniz göreceksiniz.

Ayrıca ben mezuniyet notu ile ilgili görüşünüze katılmıyorum, bu konuda destek veremem. Zaten oran yeterince düşük. Kurunun yanında yaş da yanmasın, yıllarca dirsek çürütmüş arkadaşların emekleri çöpe atılmasın. Hayatının 4 yılını kaybetmiş arkadaşları kimse düşünmüyor. Dediğiniz hususlar doğru ancak ya diğerleri, o puanları hakkıyla alan, gecesini gündüzüne katanlar ne olacak? Bunun karşılığı %30 mu?

Yanlış anlamayın, size sitem etmiyorum. Ancak herkesi objektifliğe, empatiye davet ediyorum.

Asıl amacımızdan sapmayalım, haricindeki hususlar için forumda başka başlıklar mevcut. Saygılar...

- - - Güncellendi - - -

Dün bizim rektöre biri, akademik kadro ilanları ile ilgili bizim burada yazdıklarımıza benzer bir şeyler yazmıştı, Rektör de "kadro sayısını ilan için yöke bildirdik, ilan izni çıkınca duyuracağız." şeklinde yanıtladı. Bu konuda cevap bekleyen sadece biz değiliz yani. Herkes bekliyor. Az daha sabır iyi gelir belki :) İyi çalışmlar dilerim :)

2 aydır telefon,e-posta ve Cimer üzerinden YÖK'e sorunlarımızı yoğun biçimde ancak nezaketle dile getirmeme rağmen soru ve sorunlarıma tam bir karşılık alamıyorum. Sürekli yuvarlak cevaplar almaktan sıkıldım. Geleceğimi ilgilendiren konularda kesin bir cevap alabilmek bu kadar zor olmamalı. Bugün en son başıma gelen '' Bizden haber bekleyin, şu an hiçbir şey kesin değil'' diyerek telefonun yüzüme kapatılması oldu.

Ales geçerlilik süresi karmaşası (bugün bana en son söylenen, daha hiçbir şey belli değil) yeni sistemde soru-süre ve katsayı sorunu ile birlikte Sözel ve Sayısal öğrencisini aynı Sayısal sorulara tabi tutup bir Sözel öğrencisinin işe yarar bir puana ulaşması için ondan 25 civarı Sayısal neti beklemek bana çok adil gelmiyor. Eski sistemin daha makul olduğu konusuna ben de katılmaktayım.

Yine kadro belirsizliği, hangi kurum bizim atamalarımızı yapacak ve çok sayıda ilan hangi tarihlerde yayımlanacak? E, takdir edersiniz ki bu kadar belirsizlik içinde ne sağlıklı biçimde tez yazabiliyorum ne de Ales'e hazırlanabiliyorum. Tez çalışmam henüz bitmediğinden akademik kadrolara başvuramıyorum ancak şu bir gerçek ki sorunlarımız ve yaşadığımız mağduriyetler pek çok ortak noktada buluşuyor. En basiti ben hala puanımın geçerli olup olmadığını bilmiyorum ve 30 Eylül Ales'e istemeyerek de olsa gireceğim. Hoş eski puanın geçerli bile deseler,ne malum yine geçersiz sayılmayacağı? Yaşadık gördük hepsini.

Ben sosyal medyada yokum, bu sayfada elimden geldiğince fikirlerimi dile getirme gayretindeyim. Yetkililere sesimizi toplu olarak duyurmak adına elimden geleni de yapmaya hazırım. Ne yapabiliriz, nasıl organize hareket edebiliriz ve ses getirebiliriz? Konuşup kararlaştıralım. Bir kusurum olduysa afedersiniz.

tumua

Araştırma Görevlisi
eger toplu bir metin yazilacaksa bu kesinlikle ve direkt olarak ilanlarin yayinlanmasi ile ilgili olmasi. ogr gor alim sureci ile ilgili talepler ayni metinde yer almamali tipki bu basligin altinda yer almamasi gerektigi gibi. Henuz ilan yayinlayacak kurum belli degilken sartlarin iyilestirilmesini talep etmek -ki en dogal hakkimiz- ayni baslik ya da ayni metin altinda oldugu zaman birbirini yer ve o metin verimli bir metin olmaz.sadece ilan yayinlatma ile ilgili talebimiz acikca ve direkt yazilmali

cenkkk

Öğrenci
yapılan yorumları okuduğum kadarıyla istisnalar hariç herkes kendi kadrosunun açılmasını bekliyor sabırsız şaka gibi. Sen bölüm birincisi ol aleste derece yap listelere ilk sıradan gir elin torpillisi girsin akademiye. Bir kaç kişi durumu eleştirmiş onları da yıldırmışlar. Öğretim elemanı kadrosu toptan kalksın hemen hemen hepsi kişiye özeldi. 5 bin maaşlı işsiz adam kaynıyor memleket.

Değerli arkadaşlar şu an asıl sorun öğr. gör. veyahut arş. gör. alımı için değerlendirme yapılırken not ortalamasının önemi, yüzdesi, artması yada azalması değil. Bu başlıktaki amaç yeterli sınav puanlarına sahip arkadaşlarımızın hayatlarını düzene koyabilmeleri, önlerini görebilmeleri, hayata dair planlarında bir adım ileri gidebilmeleri, bilime hizmet edebilmeleri için gerekli olan akademik kadroların nasıl, ne suretle, ne zaman ve kim tarafından açılacağına bir cevap bulmaktır. Burada başlığı takip eden arkadaşların kadrolarının hazır olduğu düşüncesine katılmıyorum. Benim fikrim genelimiz bir kadro açılsın ve başvurabilelim düşüncesinde ki zaten kadrosu hazır olan her gün bu platforma gelip takip etmez. Bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın. Başlığın geçmiş sayfalarında bu konunun çözülebilmesi, sesimizin duyulabilmesi için bir fikir öne sürmüştüm ve bir whatsapp grubu oluşturdum. İştirak eden arkadaşlar var. Amaç ta bu sıkıntı üzerine ortak bir metin üzerinde çalışıp, yine bizim karar vereceğimiz uygun ve gerekli mercilere iletmek olacaktır. Ayrıca whatsapp üzerinde bir bilgiye erişenler daha hızlı paylaşabiliyor. İsteyen ve ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilir ve gruba dahil olabilir. Teşekkürler.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
yapılan yorumları okuduğum kadarıyla istisnalar hariç herkes kendi kadrosunun açılmasını bekliyor sabırsız şaka gibi. Sen bölüm birincisi ol aleste derece yap listelere ilk sıradan gir elin torpillisi girsin akademiye. Bir kaç kişi durumu eleştirmiş onları da yıldırmışlar. Öğretim elemanı kadrosu toptan kalksın hemen hemen hepsi kişiye özeldi. 5 bin maaşlı işsiz adam kaynıyor memleket.

Arkadaşım burada kimsenin kimseyi susturduğu, yıldırdığı yok konu şartlar değil kadro ilanlarının nasıl ne zaman hangi kurum tarafından yapılacağı forumlarda bir konu başlığının altına o konu ile ilgili paylaşım yapılır! Ayrıca iddia ettiğin gibi kadrosu hazır olan adam forumdan medet ummaz, gider kadrosunu hazırlattığı (!) üniversiteden ne olup bittiğini öğrenir, süreci içi rahat şekilde bekler. İnsanları gereksiz zan altında bırakmaya gerek yok ilgili konu ile alakalı görüşün bilgin varsa paylaşırsın yoksa eğer bu başlığı takip etmezsin.

Son düzenleme:

kaderizm_89

Öğrenci
Aradaslar hepimiz geriliyoruz süreç uzadıkça. Ortak metin yazabiliyorsak yazalim buraya ve herkes o metni göndersin. Inşallah kısa zamanda çözülür bu durum. Metin içeriği de ilanların tekrar yayınlanması uzerine olmalı sadece.Benim fikrim budur.