Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Notreal

Öğrenci
Bu dönem 2 farklı üniversitede 2 farklı bölümde yüksek lisans yapmaya hak kazandım.Yakında kayıtlar olacak maalesef 1 tane bölümü seçmek zorundayım değil mi arkadaşlar?

moonp34

Öğrenci
Peki bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans'a kayıt olmuşken, başka bir üniversitenin yüksek lisans programında özel öğrenci olabiliyor muyum?

A

akadmeik forum

Guest
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.. Anadolu üniversitesi inşaat müh tezli yüksek lisans kazandım asil olarak fakat birde elimde 84 puan kpss puanim var şuan çok kararsız kaldım eğer atanirsam ilerde yüksek lisansı bırakırsam nolur? Birde Anadolu üniversitesi nasıl yüksek yapılır mı ? Değer mi yani? Lütfen yardimcu olun 28 i kayıtlar son

A

Akademik Forum

Guest
doktora yaparken başka bir üni de doktora kazanıp kaydolmak için mevcut okulumdan ilişiğimi kesebilirmiyim.. ilişik kesme süreci nasıl işliyor acaba

moonp34

Öğrenci
doktora yaparken başka bir üni de doktora kazanıp kaydolmak için mevcut okulumdan ilişiğimi kesebilirmiyim.. ilişik kesme süreci nasıl işliyor acaba

Mazeret göstererek dilekçe yazıyorsun, dilekçeyi veriyorsun. Yönetim görüşüp onayı veriyor, öğrenci işleri de kaydını sildiriyor. Yüksek lisans için böyleydi, emin olmak için enstitüyü ara yine de.

arkadaşlar foruma yönlendiriyor pdf açamıyorum şu anbir üniversitede tezli yüksek lisans kaydım derslere katılamadım aynı anda farlı üniversitlerde aynı bölümden yüksek lisans yapabilirmiyim bilsisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocam litfen yardımcı olun kaydımı sildirmeme gerek var mı yüksek lisansa başvurmak için aynı bölüm sorun çıkar mı

yakamoz

Öğrenci
arkadaşlar foruma yönlendiriyor pdf açamıyorum şu anbir üniversitede tezli yüksek lisans kaydım derslere katılamadım aynı anda farlı üniversitlerde aynı bölümden yüksek lisans yapabilirmiyim bilsisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocam litfen yardımcı olun kaydımı sildirmeme gerek var mı yüksek lisansa başvurmak için aynı bölüm sorun çıkar mı

İkinci yuksek lisans tezsiz ise sorun yok. Tezli ise yapamazsiniz ilkinden kaydinizi sildirmeniz gerekir.

korozifortam

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

Yüksek lisansa başvurmak için değil ancak kabul alırsanız kayıt yaptırmanız için kayıtlı olduğunuz yüksek lisans programından kaydınızı sildirmeniz gerekli.

finduilas

Profesör

- - - Güncellendi - - -

Basvurmak icin kaydinizi sildirmenize gerek yok ancak kazanirsaniz kayit yaptirmak icin eski kaydinizi sildirmeniz gerek.

A

Akademik Forum

Guest
Uzaktan + Tezsiz

Hali hazırda Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin uzaktan tezsiz işletme yüksek lisansı programına kayıtlıyım. Geçen hafta başka bir üniversitede birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırdım.

Ahmet Yesevi Üniversitesindeki danışman kaydımı sildirdiğim takdirde, diğer üniversiteye de harç ücreti ödemek zorunda kalacağımı belirtti. Mümkün mü böyle bir şey?

ibrahim260

Öğrenci
Hali hazırda Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin uzaktan tezsiz işletme yüksek lisansı programına kayıtlıyım. Geçen hafta başka bir üniversitede birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırdım.

Ahmet Yesevi Üniversitesindeki danışman kaydımı sildirdiğim takdirde, diğer üniversiteye de harç ücreti ödemek zorunda kalacağımı belirtti. Mümkün mü böyle bir şey?

"sildirmediğim" takdirde demek istediniz sanırım. ben de aynı konuyu merak ediyorum. benim merak ettiğim daha çok uzaktan ve tezsiz yüksek lisans; her ikisine birden kayıt yaptırmanın mümkün olup olmadığı. eğer mümkünse tezsiz yüksek lisansa devlet üniversitesi olmasına rağmen para ödemek zorunda kalır mıyım?

var mı konu hakkında bilgisi olan?

mem24

Öğrenci
Aynı anda tezsiz tezli

Arkadaşlar şimdi bir tezsiz programa kayıt olucam 2.dönem TEZLİ bir prg. Seçilirsem bi sorun cıkar mı??

elvin

Öğrenci
Yonetmelikte ayni anda iki lisansüstü programa kayıt yaptirilamaz diyor 20 nisandan sonrasi icin. Ama öncesinde bir lisansüstü programa kayitliysak ve yeni bir program kazandiysak en azindan oncekini sildirene kadar yeni programa kayit hakkimiz olmuyor mu? Sildirme ve yeni kayıt ayni tarihlere geliyor ne yapabilirm?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Yonetmelikte ayni anda iki lisansüstü programa kayıt yaptirilamaz diyor 20 nisandan sonrasi icin. Ama öncesinde bir lisansüstü programa kayitliysak ve yeni bir program kazandiysak en azindan oncekini sildirene kadar yeni programa kayit hakkimiz olmuyor mu? Sildirme ve yeni kayıt ayni tarihlere geliyor ne yapabilirm?

(1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.

Bu şekilde ibare var yeni lisansüstü yönetmeliğinde. Emin olmak için okula da sorabilirsiniz.