22 Kasım 2015 ALES Sonbahar Sınavından Kaç Puan Bekliyorsunuz?

freak189

Öğrenci
böyle bir sınavdan sonra tahmin yapmak oldukça güç doğrusu. 84 almıştım daha önce hedefim 90 idi ama yakalayabilir miyim hele böyle bir sınavdan sonra bilemiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Ben de sayısaldan girdim, 2014 ilkbaharda 77 almıştım.
Bunda yine sürem yetmedi. Say-1 35, Say-2 32 ve Söz-1'den 30 soru işaretleyebildim..

umbade

Öğrenci
Ösym aleste çıta artırmaya devam edecek gibi yine hüsran maalesef.

GT-I8262 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

horozigo

Araştırma Görevlisi
2014 Sonbahar sınavında 74 nete 81,6 puan gelmişti, bu sınavda tahminim yine 74 net gelir. Bu noktada standart sapma, soru iptali gibi durumlar önemli.

Amacım cari alımlar için yüksek bir yüzde yakalamak. O yüzden en azından yüzdeliği 50 yapacak bi puan lazım o da 83'e denk geliyor. Umarım olur.

(Düşük bekleyen, puan yükseltemeyen arkadaşlara önerim; Ales olmadan akademisyenliği hakketmiyorsunuz, Ales kalite sınavıdır olmazsa olmaz -iç parantez evet kısmen doğru kapa parantez- diyen, sınava kafa rahat girip ailesinin sağladığı imkanlarla burada hikaye anlatan kişilerin sözlerine çok itibar etmemeleridir. Ne yani ben hep 80 bandında alıyorum, bu mantıkla kitap mı okumuyorum, kendimi mi geliştiremiyorum? Son olarak: sen Ales'ten 90+ almışsın ama 'herkez' yazıyorsun balım.)

hdhd06

Öğrenci
alese 6. girişim 2014 kasım 86 puandı. 2015 ilkbahar 83 bu sınavda muhtemelen 83-86 arası gelir. kalemler falan işe yaramaz ama silgi için giriyorum zaten sınava ben .

A

Akadmk

Guest
2014 sonbaharda 87.51 almıştım sözelden, hedefim 90'dı ama 85 gibi bir puan gelir sanıyorum :( sınav zordu gerçekten...

Emreli

Öğrenci
Son Ales'im 89'du bundan hedefim 95 idi ancak 70 anca alırım gibi geliyor. Sınava girdiğimiz sınıf doğrudan güneş alıyordu ve lodos yüzünden cam açamadık. Hemen hemen kimse sınavın sonuna kadar o sıcakta durmadı. Sorular da biraz uzun ve yorucu olunca ben de erken pes edenlerden oldum.

N

naes

Guest
Zamanı yetiştirmek için bol bol deneme çözmek gerekiyor galiba. 120 soruda 100 soru zor yetiştirdim. 80 civarı bişeyler gelir diye umuyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Matematik mağduru

sözel 1 35 36 tane sayısal 1 9 10 tane netim var alacağım EA puanı 65 i geçermi acaba bu arada sözel1 mantık sorularından 1 veya 2 tane yanlışım olabilir