Faktöriyel Faktöriyel..

Oğuz Kağan

Öğrenci
1d92172236f46d87f76793ba04ae0c5e.jpg

Oğuz Kağan

Öğrenci
siz önce çok iyi konu çalışın bence,eksiğiniz hat safhada..kaliteli bir konu anlatım alabilirsiniz pegem gibi..sonra bu soru olaylarına girişin..

- - - Güncellendi - - -

begüm şu son soruya bir bakar mısın :)

Oğuz Kağan

Öğrenci
Cevap vermek yerine bu tür cevaplar neyse diger yanitlar için Teşekkür ederim
gerçekler acıdır ne yapsaydım ??matematik çözüyorsunuz tarih coğrafya değil..mantığını anlamadıktan sonra ben yazayım sayılar değişince soruda azıcık oynanınca yine yapamıcaksın..iyilik yaramıyor gerçekten..direk doğru cevapları yazın bari de kendim yapıp doğru mu kontrol edebileyim

Bebegüm

Öğrenci
Bu da son eklenti için;

Ekli dosyayı görüntüle 4572

İlk çözümde detaylı anlattığım gibi faktöriyel sorularını çözerken tek bilmeniz gereken sayının içindeki asal çarpanları bulurken sürekli bölmeniz ve bölümleri toplamanız gerekiyor. Bunun için detaylı anlatımlar konu anlatımlı kitapların asal çarpanlar başlığı altında yer alıyor, o bölümleri inceleyebilirsiniz, kolay gelsin.

- - - Güncellendi - - -

haydi daha ingilizce çalışıcam soru yollamaya yollamaya sana körelmişsin :D :D:D

Ben anlaşılır olsun diye özenle renk renk kalemlerle yazıyorum, net olsun diye tarayıcıdan geçiriyorum, ondan vakit alıyor :D Ben de ingilizceye geçiyorum :distant:

sym25

Öğrenci
gerçekler acıdır ne yapsaydım ??matematik çözüyorsunuz tarih coğrafya değil..mantığını anlamadıktan sonra ben yazayım sayılar değişince soruda azıcık oynanınca yine yapamıcaksın..iyilik yaramıyor gerçekten..direk doğru cevapları yazın bari de kendim yapıp doğru mu kontrol edebileyim

Niyetim seninn gibiler le tartışmak değil ama bir kaç kelime söylemedende geçemeyeceğim.
Birincisi ben sayısalcıyım sizin gibi konuşmasını yazmasını bilmez bir insanla matematik seviyemi tartışacak değilim o seviyede değilsiniz zaten
İkincisi bebegüm adlı kişinin çözüm yöntemine bakarsanız çözümünüzün ne kadar mantıksız olduğunu sizde anlayacaksınızdır..
Üçüncüsü böyle bir kişiliğiniz olduğu için üzüldüm
Dördüncüsü sizin gibi birine vaktimi harcadığım içinde kendi adıma üzüldüm...
Neysee
vesselam...

Bebegüm

Öğrenci
ben de 16 buldum ama sanki yanlış gibi bu cevap..15! in etkisi olmuyor mu?sonuçta 15 faktöriyel tabandaki 16 sıfır sayısını arttırıyor.. 10 nun 3! üssü eksi 1 de 1 tane sıfır yok sonuçta..

15! etkisini 16.15!=16! kadar sıfır olur diye buldum, yani 10^16!= 16! kadar sıfır var dedim, cevap ne bilmiyorum ama 16! diye işaretleyip geçerdim

Senin verdiğin örneği düşünürsek, 10^3!=10^6 olur yani 1 000 000 - 1 dersek 999 999 olur yani gene 3! ya da 6 tane 9 rakamı elde ederiz

Oğuz Kağan

Öğrenci
15! etkisini 16.15!=16! kadar sıfır olur diye buldum, yani 10^16!= 16! kadar sıfır var dedim, cevap ne bilmiyorum ama 16! diye işaretleyip geçerdim

Senin verdiğin örneği düşünürsek, 10^3!=10^6 olur yani 1 000 000 - 1 dersek 999 999 olur yani gene 3! ya da 6 tane 9 rakamı elde ederiz
göremiyorum :) :D ne güzel de fırçamı yedim oh rahatladım