Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

A

Akademik Forum

Guest
65 olacak, bekleyin ve görün.
Mutlu olacaksan. Profosörlüğüne birşeyler katacaksa olsun da sevin. Ne garip insanlarsınız. Size göre kimse okumasın araştırmasın. Bırakın kardeşim 555 alan biliyor da bu ingilizceyi 53 alan bilmiyor mu? Notu veya puanı silah olarak gören akedemisyenler olduğu sürece akademik camia ezberci zihniyettten kurtulamaz.
 

Hatem

Öğrenci
Bedelli askerlikte böyle çıktı.

Bazıları olmaması için bağırdı çağırdı. Ama Ülkemize yakışan sonucu verdiler siyasetçilerimiz.


Ben seçilmiş Cumhurbaşkanımızdan dinledim. "Akademik camia artık önündeki zincirleri kırmalı." dedi. Kırılması için de bir adım atılmalı. Binlerce genç 50 -55 arasında bekliyor. Yazıktır. Günahtır.

Burada bir slogan buldum. "Üreten Türkiye, akademik yarınlar için dil sınırı 50 olsun."
 
Son düzenleme:

Hatem

Öğrenci
Fikir güzelde desteksiz. Biraz çaba sarfedersek bu iş olur. Diyorum ki twterde YDS dil puanı 50 olmalı diye bir kullanıcı açıp oradan sesisimizi yükseltelim.
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar kim çıkartıyor bunları doktora dil şartı 50 ye düşecek diye yök ne zaman böyle bir açıklama yaptı bu konu 2009 dan beri her yıl gündeme getirilir ama dil şartı yine 55 olarak kalır aynı şey doçentlik için 65 barajında da var yök böyle bir açıklama yapmadığı sürece bu tarz şeyleri kaideye almayın. 50 alan kişiyle 55 arası alan kişi arasında dili bilme açısından pek fark elbette yok ama sonuç itibariyle bir baraj puan olacak tutun ki 50 yaptılar bu kez 48.75 puana sahip olan 45 düşürün der.

Bence yanlış düşünüyorsunuz; 50-59 arası E dendiği için 50'ye düşürülmesi mantıklı.. Zaten eskiden de 50 idi. 45,..48,vs. aynı şey mi yahu! Ayrıca neden muhalefet oluyorsunuz? Sizin tuzunuz kuru olabilir ama stres yapıp 50 ile 54 arası bir not alıp, 55 alamayan ben de dahil, okadar çok insan var ki! Keşke herkes yıkıcı olmak yerine, biraz yapıcı olabilse..!
 

gürsel

Öğrenci
Arkadaşlar kim çıkartıyor bunları doktora dil şartı 50 ye düşecek diye yök ne zaman böyle bir açıklama yaptı bu konu 2009 dan beri her yıl gündeme getirilir ama dil şartı yine 55 olarak kalır aynı şey doçentlik için 65 barajında da var yök böyle bir açıklama yapmadığı sürece bu tarz şeyleri kaideye almayın. 50 alan kişiyle 55 arası alan kişi arasında dili bilme açısından pek fark elbette yok ama sonuç itibariyle bir baraj puan olacak tutun ki 50 yaptılar bu kez 48.75 puana sahip olan 45 düşürün der.

Hocam 2007 ye kadar 50 iken daha sonra 55 oldu biliyorsunuz ama bildiğiniz bir şey daha var ki o da; 2007 ve öncesinde yapılan yabancı dil sınavları ile şimdiki yabancı dil sınavının uzaktan yakından alakası yok. 2005 yılında 55 alan bir akademisyen bu sınavdan kaç alacagı mechul. Sınav seviyesindeki değişiklik yök ün araştırmasında da belirtildi zaten. Bunun üzerine arada kalanlar ielts ile işini gördü. Sınav seviyesine bakılırsa bu puan indirimi mantıklı bence.
 

Forumcu

Öğrenci
Bu işi rakamlara indirgemeden halledebilsek en iyisi olur. Fakat doktora için aranan 55 kriteri bence akademik hayat için oldukça düşük bir seviye. Yapılan doktora çalışmalarında ingilizce atıfların doğruluğu veya sayısı çıkarılsa eminim ülkemizin bilimsel yayınlarındaki proformansının ne kadar alt seviyelerde olduğu ortaya çıkacaktır. Benim şahsi önerim eğer yds referansımızsa şu an ve farklı bir alternatif yaratamıyorsak minimum puan 70 ayrıca doktora yapacak kişiden ikinci bir dil de istenmeli diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar face ve tweeter dan yekta saraça mesaj atalım. tüm görüşlerinizi değerlendiriyoruz diyor.
 

kirpi

Öğrenci
#doktorayakabul50olsun
#doktoraicin50
#doktorayds50
#doktoraYds50olsun

Yök başkanına #doktoraYds50olsun gönderdim.
 
Son düzenleme:

HBRelicta

Öğrenci
Değerli arkadaşlar üniversiteler yavaş yavaş başvuru şartlarını 55 olarak açıklamaya başladı. Örneğin: İstanbul Üniversitesinin sitesinde bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu iş zannediyorum ki bir başka döneme kaldı umarım iyi yönde gelişmeler olur. Ancak çok istememe rağmen şahsi fikrim bunun hiç gündeme dahi gelmediği ve geldiyse bile bu şekilde kalmasının sağlandığı şekilde karar alındığıdır. Hiçbir bilgim olmadan yazıyorum bunları. Ulaşmaya çalıştığım hiçbir yerden bilgi alamadım. Bilgisi olan bilgisini paylaşırsa çok mutlu olacağız. Yoksa buraya istiyoruz diye yazıyoruz ama bir o kadar istemeyen de yazıyor ancak kimse tam olarka bir şey yapamıyor ve az sayıda insanlar olarka malesef ki sesimizi duyuramıyoruz. Saygılarımla.
Herşeyin daha iyi olması dilerim.
 
Üst