Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

A

Akademik Forum

Guest
sivassm arkadaşım merhaba puanın çekileceği yada bahsedilen gibi E aralığı diye değiştirilmesi konusunda gerçekten bi çalışma var mıdır? bununla ilgili neler yapabiliriz

sivassm

Öğrenci
Bunun için birlik olacak ve çalışma başlatacağız hocam. Olmaması gibi birdüşüncemiz olmasaydı hiç vakit kaybetmezdik. Dua edelim ve çalışalım olsun.

A

Akademik Forum

Guest
sivasm hocam merhaba. bu forumu yetersiz görüyorum daha aktif yazılacak günlük yorumlar yapılacak ve araştıracağımız bir yer olmalı. yeni bir forum sayyök başkanının açıklamaları doktora kriterlerinin yeniden değerlendirilmesi yönünde oldu umarım ikinci döneme düzenleme olur. ve değerli rkadaşlar 55 puanın makul bir kriter olmadığını düşünüyorum. nedeni ise şu neden55. 60 değil 57 değil bu makul olamaz bu yüzden. siz dil sınavlarında belirlki puan aralıklarına harf vermişiniz merccii olarak. bunac rağmen hangi mantıkla puan belirlendi anlamıyorum. dersinki 55 dedikleri için söylüyorum en az e aralığı kriterini koyarsın bu da sayısal olarak 50 olduğu için bu şartı koyabilirsin. akat bunu üsttekilerin düşünememesini yada uygulamaya yıllardır koymamasını anlayamıyorum. şimdi arkadaşların bazıları diyorki daha yüksek olmalı falan. arkadaşlar konu bu değil. madem olması lazım yök niye 55 i belirledi. ben yökün belirlediği puanüzerinden konuşuyorum. 55 i nlayamıyorum nie balşka bir puan değil. en makul olanı aralık vemeleridir. e aralığı kriter olmalı. bu arada doktora mezunu açığı var diyorlar bu nedenle puanın yükjselmesi çok zor bir ihtimal ama diyorumya en makul olanın aralık ifade eden harflere göre kriterin belirlenmesivarken ve buda 55 se şart 50-59 aralığını temsil etmesi açısından baraj 50 olmalı çünkü sen 55i yeterli görmüşsün ama 53.75 i 50 yi kabul etmiyosun ozaman nie ikisinin de seviyesi aynı?

A

Akademik Forum

Guest
burada bi olumsuzluk var ama. o da şu. bu program açılma kriterlerinin revizesi. yani anlaşılan kabul edilme kriterleri değişmiyor. yani hayaller suya düştü. olmicak. yazık yaaa

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam yazdım yazdım.. Bide hocam bunları bilen birileri vardır aslında yaaa. Nasıl öğrenebilirz ki. Gerçekten öğrensek burda paylaşmayın derler. Iki ucu....

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar yıl sonuna kadar puanın düşeceği söyleniyordu bu konuda bir çalışma yada girişim varmı?Yıl sonunada çok zaman kalmadı.

Engineer123

Öğrenci
Ben de dil puanıyla ilgili görüş bildirdim ama sonuç ne olur bilinmez ,bir de diğer arkadaşımızın da belirttiği gibi aralık ayında kesin düşecek deniliyordu bununla ilgili herhangi bir gelişme hiç mi yok hocam :((((

gürsel

Öğrenci
Aralık ayında düşecek deniyor ama bu algı yönetimi sanırım. Hiçbir yetkili bu konuda açıklama yapmadı. Kaldı ki yök kendi dil sınavımızı kendimiz yaparız ultimatomu verdiği halde ortada akademik dil sınavı yokken barajın düşmesi zor gibi görünüyor. Sivassm nickli arkadaş kuyuya bir taş attı fakat daha sonra kendisi kampanya başlatılmalı dediği için inandırıcılığını kaybetti. Dil puanı 50'ye düşsün ama bu umut aşılayarak değil, somut adım atılarak yapılmalı bence.

HBRelicta

Öğrenci
Kesinlikle düşecek.

Öncelikle iyi geceler diliyorum. Böyle kesin konuşmaları birşeye dayandırmak gerektiği kanısındayım. Mevcut bir çalışma varsa destek olalım. Eğer yoksa bir çalışma başlatmak için de; bu işlerin usulünü bilmeyen birisi olarak söylüyorum bir şeyler yapalım. Ancak "Kesinlikle düşecek" oldukça iddialı oluyor. Eğer temenni ya da kanaat ise lütfen belirtelim bunu cümlelerimizin sonunda ya da başında. Zira Doktora eğitimi için burada bu konuyu değerlendiren arkadaşlarında takdir edeceği gibi. Bilimde esas kaynaktır ve bütün iddiaları bir kaynağa dayandırmak zorundayız. Üstelik kaynağı da belirtmek zorundayız. Bilimde esas budur. Umarım söylediğiniz şekilde olur diye temennimi de belirtmek istiyorum. Saygılarımla.