A
Akademik Forum
Guest
arkadaşlar herhangi bir yere yazılı müracaat yaptık mı. "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış" olmasın. bu forumu açan ilk yazmaya başlayan arkadaşım sana sesleniyorum. bize yol göster brişeyler yapalım.
bence dil puanı 55'in üstünde olup doktoraya başlamış arkadaşlara TOEFL tarzı bir sınav yapmaları gerekmektedir, bakalım ezberle aldıkları yds puanı konuşmaya ve yazmaya geldiğinde ve dinlemeye geldiğinde ne olacak. benim 100 lerce arkadaşım var hatta daha da iddialı konuşayım pek çok yrd. doç. doç. ve prof. var İngilizce konuşamadığı ve anlamadığı için kongre, seminer ve toplantılara katılamayan,
eğer kalitede sorun dil puanı ise çok yanlış düşünüyorsunuz, ösym'nin nasıl bir sınav yaptığı ortadayken 55 alamayan doktora yapmasın demek bence çok sığ bir düşünce. olayı kişileştirmeden lütfen kendinize şu soruyu sorun YDS'den 50 puan alanla 55 puan alan arasında ne kadarlık bir farkı var ve hatta daha fazla puan alanların İngilizce seviyesi gerçekten çok mu iyide o puanın altı yapmasın deniliyor.
lütfen gerçekçi olalım, bende özellikle bu sınavları ÖSYM yaptığı sürece dil barajlarının düşürülmesinden yanayım.
ama bende hep toefl dan yanayım tabiki. geçen yds de 92.5 almış ing ders anlatamayan yar doç tanıdıgım var ne yazık ki. seviye bu kadar düşükken daha da düşürmeye çalışan kişiler olursa böyle ögretim üyeleriyle dolar bu ülke.
. sonrada bugünleri ve o beğenmediğiniz 50-55 arasında sıkışmış gençleri mumla arasınız!!! Ayrıca çıkışta görüşürüz havasında yazı yazanlar sizin bu platformdaki amacınız nedir? Yeterli puanı almışsınız madem burda neden sürekli tahrik mesajları yazıyorsunuz?Aralık ayında düşecek deniyor ama bu algı yönetimi sanırım. Hiçbir yetkili bu konuda açıklama yapmadı. Kaldı ki yök kendi dil sınavımızı kendimiz yaparız ultimatomu verdiği halde ortada akademik dil sınavı yokken barajın düşmesi zor gibi görünüyor. Sivassm nickli arkadaş kuyuya bir taş attı fakat daha sonra kendisi kampanya başlatılmalı dediği için inandırıcılığını kaybetti. Dil puanı 50'ye düşsün ama bu umut aşılayarak değil, somut adım atılarak yapılmalı bence.
Kardeş kendi adıma söyleyim. 50 ye düşeceğini bizde duyuyoruz ama biz ne yökle bağlantılıyız ne de başkası. Bu konuda uzman olanlardan görüş alıyoruz o kadar. kampanyaya gelince. Gerçekten güzel bir kampanya olsa bence bu konuda atılacak adımların hızlanacağını ve beklenilen süreden önce çıkacağını düşünüyorum.
Arkadaşlar size söyleyeyim yazın bir kenara bu ayın sonuna kadar doktora şartı 50 olacak.
Arkadaşlar size söyleyeyim yazın bir kenara bu ayın sonuna kadar doktora şartı 50 olacak.