2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz

Ö

Ömür

Guest
ben sınıf öğretmeniyim ales puanım 84.5 yüksek lisans yapmak istiyorum da sizce şansım ne olabilir dil yok diyebiliriz. birde bu öyp olduğunda özür grubu atamasına dahil oluyor muyuz çünkü burdan gidiş gelişim çok zor olacak da benim..özür grubundan yararlanabilir miyim?
"C. ÖĞRENİM DURUMU ÖZRÜ
1.2. Eğitim bilimlerinde, yurt içindeki yükseköğretim kurumlarında bilimsel hazırlık,

yabancı dil hazırlık ve tez dönemi dâhil (tezli/tezsiz) yüksek lisans veya doktora

eğitimine devam etmeleri hâlinde

öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yere (Büyükşehir

kapsamındaki ilçeler arasındakiler hariç) atanmak üzere yer değişikliği isteğinde

bulunabileceklerdir.

Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu

sedat24

Öğrenci
herkese mrb ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum ben ales ten say puanım 62.300 geldi say1 39 net say2 29 net sözel1 9.25 net geldi ama say1 30 net say2 24 net sözel1 28 net olan arkadasımada 69.700 lü bir puan geldi bunda bir yanlış olması gerekmiyomu yani bu ssınavda say2 nin net ortalaması 14 standart sapması 13 olmasına ragmen say1 in net ortalamsı 28 satndart sapması 14 sözelin net ortalaması 33 satnadart sapması 10 olmasına ragmen neden bu kadar fark etmiş sözel neti acaba bana bir acıklama yaparsanız sevinirim........ totalde benim say 68 sözel 9 netim var onun sayısal 54 sözelde 28 neti var bu konuda bir acıklama yaparsanız sevinirim BU SORUMA CEVAP VERECEK KİMSE YOKMU ARKDAŞLAR.................

paris

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, ben ilk defa yararlanıyorum bu siteden.öyp'e geçmiş yılın yerleşme puanını bulabildim ancak ales içinde böyle bişey varmı?geçmiş yılların yerleşim puanlarını görebileceğimiz bi yer varmı ales içinde? yardımcı olursanız çok sevinirim..

sedat24

Öğrenci
Cem sogancı kardeş ben yolladım itiraz dilekcesinide ales sonucta sistem degişti için araştırıp sormak istedim bir bilene ama tahminime göre puan hesaplaamasını sayısalcıların eşit agırlıkcılar gibi hesaplamışlar neden cünkü say1 ve sözel1 eşit agırlıkcılara daha iyi bir katsayı getirmekde say2 ise bu nazaran daha az bir puan getirmekte ama sayısal normalde say1 ve say2 daha fazla sözel 1 daha az puan getirmekte sanırım böyle bir durum oluştu bu arad başka sayısalcı bildiginiz arkadaşlarınız varmı böle olan puanı ben cogu arkadaşımın böle sorunu var

gokhan1507

Öğrenci
herkese mrb ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum ben ales ten say puanım 62.300 geldi say1 39 net say2 29 net sözel1 9.25 net geldi ama say1 30 net say2 24 net sözel1 28 net olan arkadasımada 69.700 lü bir puan geldi bunda bir yanlış olması gerekmiyomu yani bu ssınavda say2 nin net ortalaması 14 standart sapması 13 olmasına ragmen say1 in net ortalamsı 28 satndart sapması 14 sözelin net ortalaması 33 satnadart sapması 10 olmasına ragmen neden bu kadar fark etmiş sözel neti acaba bana bir acıklama yaparsanız sevinirim........ totalde benim say 68 sözel 9 netim var onun sayısal 54 sözelde 28 neti var bu konuda bir acıklama yaparsanız sevinirim BU SORUMA CEVAP VERECEK KİMSE YOKMU ARKDAŞLAR.................

Yanlışlık yoktur Hocam... Arkadaşınız sözelde sizden çok fazla net yapmış... S(ı)tandart sapmanın faydasını görmüş arkadaşınız...

Fakat siz yine de ÖSYM'ye dilekçe gönderebilirsiniz...

sedat24

Öğrenci
Yanlışlık yoktur Hocam... Arkadaşınız sözelde sizden çok fazla net yapmış... S(ı)tandart sapmanın faydasını görmüş arkadaşınız...

Fakat siz yine de ÖSYM'ye dilekçe gönderebilirsiniz...

iyide gökhan kardeşim sözel türkiye neti yüksek standrat sapması düşük digerlerinin zor oldugundan turkiye neti düşük standart saması yüksek ki biz sayısalcıyız arkadaşımın birine gelen toplam sayısal net 88 sözel net 16 puanı 73 diger arkdaşıma geln toplam sayısal net 84 sözle net ise 21 puanıda 77 bu tuhaf bir durum degilmi sizce.....................

gokhan1507

Öğrenci
iyide gökhan kardeşim sözel türkiye neti yüksek standrat sapması düşük digerlerinin zor oldugundan turkiye neti düşük standart saması yüksek ki biz sayısalcıyız arkadaşımın birine gelen toplam sayısal net 88 sözel net 16 puanı 73 diger arkdaşıma geln toplam sayısal net 84 sözle net ise 21 puanıda 77 bu tuhaf bir durum degilmi sizce.....................

Sayısalcılar için sözelin önemi büyüktür..
Standart sapması düşük ne demek!..
Çoğu sayısalcı sözeli çözemiyor ya da çözmüyor sizin yaptığınız gibi düşük netler alıyorlar...
Bu yüzden de sözelden yapan sayısalcıların puanı yükseliyor...
Yazdığınız örnektede bir anormallik göremedim...
Şimdi daha açık yazmaya çalıştım... Yardımcı olabilmişimdir inşallah...

sedat24

Öğrenci
anlaşılan sözel cisin ama ösym katsayılarında sayısal 1 ve sayısal 2 kadar sözel 1 önemi yok anlatamadım heralde sana sözle 1 eşit agırlık ve öszlecilere daha yüksek puan getiriyo bu arad ösym yayınladgı ortalamalara yada standart sapmalara baktın mı bilmiyorum orda daha iyi anlarsın beni bu arada cogu sözelcide sayısal yapamıyo bu yüzdensözel1 türkiye ortalaması 33 sayısal 1 türkiye ortalaması 28

bide yazdıgım örnekte anormallik nasıl göremedin şaşırdım biri sayısalda toplamda 4 net bırakmiş dıgeri sözelde toplamda 5 net bırakmış ve szöelden 5 net fazla bırakan digerinden 4 puan fazla almış tabi bunun küsürüde vardı ozamanda 4.5 puan civarında bişey oluyodu....................

bu arad sözelin netinin düşük olması sayısal zor oldugu için zamanımın cok büyük bir kısmını harcaması ve sözele yeteri kadar zaman ayıramam

Moderatör tarafında düzenlendi:

gokhan1507

Öğrenci
anlaşılan sözel cisin ama ösym katsayılarında sayısal 1 ve sayısal 2 kadar sözel 1 önemi yok anlatamadım heralde sana sözle 1 eşit agırlık ve öszlecilere daha yüksek puan getiriyo bu arad ösym yayınladgı ortalamalara yada standart sapmalara baktın mı bilmiyorum orda daha iyi anlarsın beni bu arada cogu sözelcide sayısal yapamıyo bu yüzdensözel1 türkiye ortalaması 33 sayısal 1 türkiye ortalaması 28

bide yazdıgım örnekte anormallik nasıl göremedin şaşırdım biri sayısalda toplamda 4 net bırakmiş dıgeri sözelde toplamda 5 net bırakmış ve szöelden 5 net fazla bırakan digerinden 4 puan fazla almış tabi bunun küsürüde vardı ozamanda 4.5 puan civarında bişey oluyodu....................

bu arad sözelin netinin düşük olması sayısal zor oldugu için zamanımın cok büyük bir kısmını harcaması ve sözele yeteri kadar zaman ayıramam

Sayısalcıyım... :)

Sistem böyle işliyor sedat24... :)