2012 KPSS Hakkındaki Görüşleriniz

2012 KPSS'yi nasıl buldunuz?

• Genel Kültür Genel Yetenek zordu.

Oy: 22 75.9%
  • Geçmiş yıllara göre kolaydı.

Oy: 7 24.1%

• Kullanılan toplam oy
    29

metamode

Öğrenci
yazıklar olsun ya. eğer yok biz sonradan hazırladık diyorlarsa yuh diyorum. neden o zaman bu ales , ygs de olmuyor. hem de sözel soruları kelimesi kelimesine hatırlamaları ne kadar olağan ya. psikolojimi bozdular ya. Allah bildiği gibi yapsın ya :(((((

aDNA

Profesör
Arkadaşlar temkinli olalım. <site yönetimi bir kaç kişi ile müzakere ederek yapıldığını söylemişler. Sizden ricam sağduyulu olalım. Fakat Bimer ve Cumhurbakanlığı'na iletelim. Hemen bir idari soruşturma açılır. <Cidden çok üzüldüm. Bunların yazılması bile beni üzüyor ama bu olaya açıklama getirecek olan ÖSYM ve MEB'dir.

devran

Doçent
Arkadaşlar temkinli olalım. <site yönetimi bir kaç kişi ile müzakere ederek yapıldığını söylemişler. Sizden ricam sağduyulu olalım. Fakat Bimer ve Cumhurbakanlığı'na iletelim. Hemen bir idari soruşturma açılır. <Cidden çok üzüldüm. Bunların yazılması bile beni üzüyor ama bu olaya açıklama getirecek olan ÖSYM ve MEB'dir.

hocam bu tarz olaylar keske hic yasanmasa,bu pdf dosyasinda olan 57 tane sozel soru nasil olurda hangi zihinde birebir kopya edilebilir noktasi virgulune.onu gectim orjinalden cekildigi kuvvetle muhtemel bir soru daha var.egitim bilimleri sinavinin 10 kadar sorusu da ki sorular uzun paragraf niteliginde nasil olduysa internette dolasiyor.Ben kpss ye hic girmedim,bu sinava da girmedim ancak hakki yenilen milyonlarca arkadasima aciyorum,eve kapanip bir sinava hazirlanmak nasil zorlu bir surectir iyi bildigim icin.garibime giden nokta en ufak suphede iptal edilmesi gereken bir sinavin sinava girenler tarafindan aklanmaya calisilmasi :)

aslick

Öğrenci
Arkadaşlar ben bu KPSS ye farklı açıdan bakmak istiyorum belki alakası yok ama önemli oldugunu düşünüyorum.ÖSYM demiş ki Sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek Testinin uygulandığı Cumartesi sabah oturumuna 987.352 aday, Eğitim Bilimleri Testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299.709 aday katılmıştır.987.352 kişi nedemek yaa eskiden ÖSS de bu kadar kişi sınava giriyordu açtınız niteliksiz niteliksiz üniversiteleri insanları işsizliği az göstermek adına oralara doldurdunuz şimdi o kişiler yavaş yavaş mezun oluyor(bugunler daha iyi günler) mezun olduktan sonra nereye alacaksınız ne açacaksınız merak ediyorum iş sahası açılmayacağı kesinde.Yazık bu ülkenin gençlerine yazık, yakında zaten KPSS nin ilk atamları 95 ten aşşağıya olmucak 2 yıl sonraki son atamaları 85-88 ten aşşağıya düşmücek görüntü öyle görünüyor.

shadowofsun

Öğrenci
Arkadaşlar memurlar.net önce "çalındığı iddia edilen ve internete konan kpss soruları" haberini önemli haberler kısmına aldı. uzun süre orda kaldıktan sonra tekrar kaldırıp çalınma ihtimali zayıf diye haberi manşete taşıdı. bence baskı gördüler de olaya bakış açılarını değiştirdiler.

mynet

Doçent
Soruları yayınlayan kişiler sadece soruları ezberlemek için mi girmişler, bu kadar netlik, benzerlik nasıl olur, hiç tatmin olmadım ösym'nin açıklamasından. Önceden çalınma olmasa bile soruların kopyalanıp çıkarıldığı ve birkaç küçük noktalama hatası yapılarak hızlıca tekrar yazıldığı kesin.

shadowofsun

Öğrenci
osym'nin açıklamasındaki şu kısım dikkatimi çekti "Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır"

Yahu adama sormazlar mı o Türkçe sorularına iyi bak, senin sabah oturumunda sorduğun sorular diye?

Bu açıklama tamamen olaydan yırtma çabası içerisinde olduklarının göstergesi. öğretmen adaylarını aptal yerine koyduklarını düşünüyorlar herhalde.

memedu

Öğrenci
gk gy nin sabah yapildigini atlamisim axlinda dokumani hazirlamak icin yeterince vakit olur oyle bir durumda ama guncel 3 sorunun hatirlanmayip pdf ye eklenmemesi'cok ilginc.

aslick

Öğrenci
Kime güveneceğimizide şaşırdık arkadaşlar herşeyden işkillenmeye başladım şu olasılık olabilir mi hocalarım sizlerce?diyelim beyaz kalem yayıncılık kendi ismini duyurmak istedi bu sayede ve sınav öncesi şöyle bir şey yapmaya karar verdi 6 tane kendi elemanını kpss ye soruları ezberletmek adına soktu ve 60 soruyu 10 ar 10 ar paylaştırdılar 6 kişiye, 2 saat boyunca bu kişiler bu soruları ezberledıler ve sınav sonrası soruları yazıp yayınladılar olasılıklar olabilir.Eğer ki bu iş reklam kokuyorsa bundan iyi reklam olamazdı bir yayıncılık için.Fakat coğrafyadaki Türkiye haritalı sorununda aynı olması ilginç birebir + sonradan ortaya çıkan fotoğrafı çekilmiş soruda ilginç!

memedu

Öğrenci
soru kitapciklari rasgele sorulari paylasamazlar. gerci 3 kisi tarih 2 kisi cografya ezberleyebilir de 3 tanecik benim bile (sebebini izah etmek uzun surer) hatirladigim sorular nasil es gecilir?

aslick

Öğrenci
Kime güveneceğimizide şaşırdık arkadaşlar herşeyden işkillenmeye başladım şu olasılık olabilir mi hocalarım sizlerce?diyelim beyaz kalem yayıncılık kendi ismini duyurmak istedi bu sayede ve sınav öncesi şöyle bir şey yapmaya karar verdi 6 tane kendi elemanını kpss ye soruları ezberletmek adına soktu ve 60 soruyu 10 ar 10 ar paylaştırdılar 6 kişiye, 2 saat boyunca bu kişiler bu soruları ezberledıler ve sınav sonrası soruları yazıp yayınladılar olasılıklar olabilir.Eğer ki bu iş reklam kokuyorsa bundan iyi reklam olamazdı bir yayıncılık için.Fakat coğrafyadaki Türkiye haritalı sorununda aynı olması ilginç birebir + sonradan ortaya çıkan fotoğrafı çekilmiş soruda ilginç!

Haklısınız memedu hocam toplam soruları 10 ar 10 ar bölemezler ama, bölüm bölüm ayırmış olabilirler.Tarihi bir ekip, Cografyayı bir ekip, vatandaşlığı bir ekip ezberlemiş olabilirler güncel sorular için ekip bulamamış olabilirler :)