Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği alanında yüksek lisans için 20 kişilik kontenjan açtığını duyurdu. Yayımlanan ilan ile alınacak kişilerden istenen şartların detayları şu şekildedir;
- ALES: SÖZ 55 puandan fazla almak
- YABANCI DİL: Gerekmemektedir.
- KONTENJAN: Toplam 20 kişi
Turizm Rehberliği yüksek lisansına başvurmak için :
Turizm Rehberliği, Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi, Arkeoloji, Sanat Tarihi lisans Programlarının birinden veya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu/Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokullarının herhangi bir lisans programından veya Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun olmak.
Not: Turizm Rehberliği, Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği lisans programları ile Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans program mezunları dışındaki adaylar için bilimsel hazırlık programı uygulanır.
YABANCI: 5