yüksek lisansta 3 yılını dolduran araştırma görevlisi ilanına başvurabilir mi?

tai

Öğrenci
Yeni kararla 3 yılda mezun olamayıp uzatan yüksek lisans öğrencileri arş. gör. kadrolarına başvuramıyor. Benim bu dönem itibariyle 3 yılım bitti. Yeni döneme başlamadan yani uzatmalı öğrenci olmadan bu yaz açılan bir kadroya başvurabilir miyim? Başarılı olsam dahi ilerde sorun olarak karşıma çıkar mı?

swwl

Öğrenci
Merhaba. Ben 2014 güz döneminde yüksek lisansa başladım ve 3 yılımdayım. Yeni düzenlemeye göre araştırma görevliliği başvurusu yapabilmem için üniversitemin akademik takviminde güz yarıyılının başlangıç tarihinden önce mi bitirmem lazım? Yani 3 yıl durumunu neye göre baz almam lazım kayıt tarihim üzerinden mi yoksa dönem başlangıcına göre mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Şu anda temmuzun yarısını geçmiş bulunuyoruz. Sürelerinizin güz yarıyılı başlangıcında bittiğini farzetsek bile hesap meydanda. 1 buçuk iki ay içinde yüksek lisansı bitirip doktoraya başlamanız gerek ki kadroya başvurup atanmanız halinde devam edebilesiniz. Teknik olarak başvuru hakkınız var ama 3-4 ay soruşturma sürecek daha işe başlamadan eğitim süresi bitti diye ilişik kesilebilir. Öte yandan başvuran adaylar arasında yüksek lisansın başında bulunan bir adayın daha şanslı olacağı düşüncesindeyim.

tai

Öğrenci
Şu anda temmuzun yarısını geçmiş bulunuyoruz. Sürelerinizin güz yarıyılı başlangıcında bittiğini farzetsek bile hesap meydanda. 1 buçuk iki ay içinde yüksek lisansı bitirip doktoraya başlamanız gerek ki kadroya başvurup atanmanız halinde devam edebilesiniz. Teknik olarak başvuru hakkınız var ama 3-4 ay soruşturma sürecek daha işe başlamadan eğitim süresi bitti diye ilişik kesilebilir. Öte yandan başvuran adaylar arasında yüksek lisansın başında bulunan bir adayın daha şanslı olacağı düşüncesindeyim.

Birazda üniversitenin tavrına göre değişecek sanırım. Umarım sıkıntı yaratmazlar. teşekkürler cevabınız için.

tai

Öğrenci
Bu konuyla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Başvurduğum üniversitelerden bazıları mülakata çağırırken, bazıları mülakata bu sebepten dolayı çağırmadılar. YÖK ile görüştüğümde kararın üniversiteye bağlı olduğunu söylediler. Üniversiteler ise YÖK ün kararına bağlı olduklarını söylüyorlar. Anlayacağınız kimsenin hiçbir şeyden haberi yok. Umarım kazandıktan sonra sıkıntı yaratacak bir durum olmaz. Başka deneyimleri olan varsa lütfen yazsın...

i C

Öğrenci
2014 Ağustos kayıtlıyım, 2017 Ağustosta 3 yılım doldu. Ancak 2017 aralık ayında açılan arş.gör kadrosuna başvurdum, kabul edildim ve kazandım. Evrakları teslim ettim, şuan güvenlik soruşturmasındayım. Sanıyorum Üniversitelere bağlı bir olay bu değerlendirme

tai

Öğrenci
2014 Ağustos kayıtlıyım, 2017 Ağustosta 3 yılım doldu. Ancak 2017 aralık ayında açılan arş.gör kadrosuna başvurdum, kabul edildim ve kazandım. Evrakları teslim ettim, şuan güvenlik soruşturmasındayım. Sanıyorum Üniversitelere bağlı bir olay bu değerlendirme

Hocam hayırlı olsun. Bu zamana kadar olan süreçte bu hususta bir sorunla karşılaştınız mı?