Yüksek lisans VS Askerlik

dazzle

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

2012 yılında yüksek lisans eğitimime başladım. 1 yıl erasmus yapmış olmamdan dolayı da hala tezimi bitirebilmiş değilim. Askerliğim 1 ocak sonuna kadar anca tecilli olabiliyormuş. ve sevkim mayıs 2016 olarak görünüyor. Neden uzamadığını merak edince, daha önceki konularda erkeklere bitirebilmek için 3 sene süre verdildiğini duydum. Sanırım 3 yıl sonunda insanlar kaydını silip başka okula tekrar başlayınca 3 sene daha tecil hakkı kazanıyorlarmış. İş durumlarımdan ötürü şu an askere gidebilmem mümkün değil. O yüzden gitmemek için ne yapmam gerekiyorsa açıkçası yapmayı düşünüyorum. Onlarca ders aldım ve emeğimin çöpe gitmesini istemiyorum.

Yüksek lisans bittikten sonra yanılmıyorsam 1 sene tecil hakkı kazanıyoruz. Sormak istediğim soru eğer tezimi bu 6 ay içerisinde bitirirsem, ucu ucuna olacağı için tekrar tecil kazanabilir miyim? Sonra da doktoraya başlayıp askerliğe bir süre daha hoşça kal diyebilir miyim? Ya da sevk tarihim mayıs görünüyor, şubatta bitirirsem 1 ocağı geçtiğim için tekrar tecil alamaz mıyım?
yapılması gereken en mantıklı şey şu an kaydımı silip başka bir okula yeniden başlamak mı?

Umuyorum çok karıştırmadan, açıkça sormak istediğimi sorabilmişimdir. Benzer deneyimi yaşamış arkadaşlar, deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: