Yüksek Lisans Sonrası Farklı Alanda Doktora

suleer

Öğrenci
Y.lisans yaptığı bölümlerden başka bir bölümde doktora hayali kuranlara..

*lisans/y.lisans alınından başka bir alanda doktora için
1.)başvuru şansımız nedir?
2.)bitirdiğimizde, kadro durumumuz ne olur ? (yardoç, doç.. ?)

*doktora'ya başladık diyelim: danışmanımızı kendimiz seçebiliyor muyuz ?

*velevki üniversitemizde X bölümünde y.lisans yaptık argör olduk.
üniversite bizi 35. madde ile gönderiyor ya, bu üniversiteye ve bölüme biz mi karar veriyoruz yoksa üniversite mi ?
Yani ben argör olduğum bölümden başka bir bölümde doktora yapabilir miyim ?

Bir de geçmiş doktora ilanlarına nasıl ulaşılır..

mehmetsah

Öğrenci
farklı bir alanada doktoraya başvurmanızda sıkıntı olmaz, zaten kabul ederlerse bilimsel hazırlık okuturlar 1 sene. doktorada danışmanınızı tabi ki kendiniz seçersiniz, hatta birçok okulda başvuruda sorarlar kiminle çalışmak istediğinizi.

farklı üniversitede doktora yapma iznine üniversiteniz karar verir. küçük bir üniversiteyse mecbur izin verirler. görevlendirme ise ancak eğitim gördüğünüz bölüme olabilir

D

delidus

Guest
Arkadaşlar özellikle yönetici olan arkadaşlar ben TOEİC ten 14 kasım öncesinde geçerli bir puan almıştım. doktoraya başvuracağım Gazi üniversitesi önce başvuruyu almamaya kalktı şimdi de yeterlilikte tekrar dil puanınız olması gerekiyor böyle olmaz diyor bu konuda birçok enstitü ile görüştüm. Başlangıçta istenmişse bir daha istenemez deniyor sayın Nazmi hocam YÖK'e sesimizi duyurursanız memnun olurum. Çünkü üniversiteler kafalarına göre imdi de başka şeyler çıkartıyorlar.

çınara

Öğrenci
merhabalar, ben de iktisat alanında yüksek lisansımı yaptım fakat doktorayı hukukta düşünüyorum. yukarı da yazıldığı gibi yine bir sene hazırlık var mı?

Talatkocak

Öğrenci
Arkadaşlar özellikle yönetici olan arkadaşlar ben TOEİC ten 14 kasım öncesinde geçerli bir puan almıştım. doktoraya başvuracağım Gazi üniversitesi önce başvuruyu almamaya kalktı şimdi de yeterlilikte tekrar dil puanınız olması gerekiyor böyle olmaz diyor bu konuda birçok enstitü ile görüştüm. Başlangıçta istenmişse bir daha istenemez deniyor sayın Nazmi hocam YÖK'e sesimizi duyurursanız memnun olurum. Çünkü üniversiteler kafalarına göre imdi de başka şeyler çıkartıyorlar.

Doktoranızda şu an bir sıkıntı var mı hocam?

A

Akademikmağdur

Guest
Doktora

Merhabalar şuanda bir üniversitede yükseklisans yapıyorum danışman hocam benden başkasında doktora yapamazsın gibi tehditkar laflar edip yükseklisans mezuniyetimi başka alandan yaparsam diye uzatacağından korkuyorum şuanda ondan doktora yapmamı kabul etmemi istiyor ama ben farklı bir alanda doktora yapmak istiyorum. Ancak mezun olamamaktan korkuyorum bir dönem kendisinden doktora yapıp ikinci dönem başka alana yatay geçiş yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.

finduilas

Profesör
Merhabalar şuanda bir üniversitede yükseklisans yapıyorum danışman hocam benden başkasında doktora yapamazsın gibi tehditkar laflar edip yükseklisans mezuniyetimi başka alandan yaparsam diye uzatacağından korkuyorum şuanda ondan doktora yapmamı kabul etmemi istiyor ama ben farklı bir alanda doktora yapmak istiyorum. Ancak mezun olamamaktan korkuyorum bir dönem kendisinden doktora yapıp ikinci dönem başka alana yatay geçiş yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam kabul etmenizi isteyip de ne yapiyor? "Tamam, doktorayi da sizle yapacagim." diyin, yuksekten mezun olunca da doktoraya baslamazsiniz olur biter. Gider hangi alanda yapmak istiyorsaniz onun doktora alimlarina basvurursunuz. Diplomanizi iptal ettirecek degil ya. Sorun tam olarak ne, ben gercekten anlamadim.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

agoodperson

Öğrenci
Hocam kabul etmenizi isteyip de ne yapiyor? "Tamam, doktorayi da sizle yapacagim." diyin, yuksekten mezun olunca da doktoraya baslamazsiniz olur biter. Gider hangi alanda yapmak istiyorsaniz onun doktora alimlarina basvurursunuz. Diplomanizi iptal ettirecek degil ya. Sorun tam olarak ne, ben gercekten anlamadim.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Yalan söyleyecek olmak?

M

Meryem Sezgin

Guest
merhabalar, ben de iktisat alanında yüksek lisansımı yaptım fakat doktorayı hukukta düşünüyorum. yukarı da yazıldığı gibi yine bir sene hazırlık var mı?

Merhaba bu sorunuzun yanıtını buldunuz mu? Ben de tam olarak aynı durumdayım. Bu siteye de rastgele denk geldim bu yüzden cevap verdiğinizde nereden haberim olacak bilmiyorum. [email protected] adresime mail atarak beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim.