Yüksek Lisans Mezuniyet Alanı Sorunu!!!

eminsolak

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba geçen ay yüksek lisans programından mezun oldum çalışma alanım Genel Türk Tarihi ancak geçici mezuniyet belgem üzerinde sadece Tarih Yüksek Lisans yazıyor enstitü ile görüştüm bizde bölüm yok diyor şimdi ben doktoraya başvuracağım nasıl olacak anlamadım bu konuda bilgisi olan arkadaş beni aydınlatır ise sevinirim

YÖKün lisansüstü program açılabilmesi için getirdiği kriterlerden dolayı genellikle bölümler anabilim dalı başlığı altında tek program açıyor ve danışmanlar ve çalışma alanıyla farklılaşıyor. Eğer başvuracağınız doktora programı herhangi bir özel koşul getirmemişse (genel türk alanında yl yapmak gibi) normal olarak başvuruyorsunuz. Ki genellikle lisansüstü başvurularında alan kısıtlaması mezuniyet bölümü dışında (tarih bölümü mezunu olmak gibi) pek olmaz. Yl mezuniyet alanıyla doktora programı farklı olabilir bu nedenle

Bazı üniversitlerde anabilim dalı var bazılarında bu genel bölüm adıyla açılır ve öyle mezun edilir. Doktorada başvuruda sorun olmaz. Siz başka bir üniversitenin Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı'nda doktoraya başvurabilirsiniz. mülakat sırasında zaten teziniz ve çalışmanızdan yüksek lisans alanınızı bilirler. Alacaklarsa ne ala zaten sorun yok almayacaklarsa da o ana bilim dalından olsanız da elenirsiniz.
Detayda boğulmaya gerek yok.