Yüksek lisans derslerini doktora programında saydırmak

qwertsdf

Öğrenci
Şu anda Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü'nde doktora öğrencisiyim. Aynı bölümde yüksek lisans yaptım. Doktora programındaki bazı dersleri yüksek lisansta almıştım. Örneğin Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Uluslararası Pazarlama. Yüksek lisansta gördüğüm bu dersleri doktora programında saydırabilir miyim? YÖK'ün LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ MADDE 15'te "(4) Lisans dersleri ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz." diye belirtilmiş. Görüşlerinizi bekliyorum.

Mr December

Baş Editör
Şu anda Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü'nde doktora öğrencisiyim. Aynı bölümde yüksek lisans yaptım. Doktora programındaki bazı dersleri yüksek lisansta almıştım. Örneğin Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Uluslararası Pazarlama. Yüksek lisansta gördüğüm bu dersleri doktora programında saydırabilir miyim? YÖK'ün LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ MADDE 15'te "(4) Lisans dersleri ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz." diye belirtilmiş. Görüşlerinizi bekliyorum.

Yüksek lisansta yüksek lisans kredi yükünü tamamlayıp üstüne aldığınız dersler var ise onları saymaları gerekiyor (maksimum sayılması gereken ders sayısını da okullar belirleyebiliyor).

qwertsdf

Öğrenci
Yüksek lisansta yüksek lisans kredi yükünü tamamlayıp üstüne aldığım ders yok. Bitirmek için almam gereken dersleri aldım sadece. Ama bu derslerden doktorada şu an gördüğüm dersler mevcut. Bahsettiğim "Bilimsel Araştırma Yöntemleri" dersi gibi. Ben bu dersleri doktora programında saydırabilir miyim?