YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bir de yazıyı yeni görenler ve gördüğünü yanlış yorumlayanlar var. Birincisi burada aylardır bu konu konuşuluyor yeni bir durum gibi paylaşımlar gereksiz yer kaplıyor lütfen başlık altında yazılanları okuyarak yorum yapınız.

İkincisi "Norma Kadro Yönetmeliği" Cumhurbaşkanlığı tarafından değil YÖK tarafından hazırlanacak ve bu süre zarfında Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanlarının atama ve ilanlarını belirleyen yönetmelik halen yayında olduğu için eskisi gibi devam etmesinde bir sakınca yok sadece YÖK'ün kadro kullanım izin yetkisi kaldırıldı. Bunu sanırım 10 defa yazmışımdır. Bir de bir önceki cümlemde belirttiğim gibi ilan ve şartları belirleyen yönetmelik yayında olduğu için üniversitelerin kafalarına göre ilana çıkması gibi bir durum zaten söz konusu olamazdı.

Herkese iyi pazarlar dilerim..

Resmi gazetede doğuş üniversitesinin ilanı var

Arkadaşlar ya okumuyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz Doğuş Üniversitesi vakıf yükseköğretim kurumu devlet üniversitesi değil dolayısıyla onları bağlayan bir durum söz konusu değil.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Eksik yazdım hocam.

Neden atamaları durdurdu yazacaktım.

Muhtemelen hem Cuhurbaşkanlığı'ndan hem de kendi hukuk müşavirliğinden görüş soracaklardır. Bakın ortada bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi var ve bu kararname kanun hükmünde (yeni sisteme göre yerine kanun yapılana kadar) ve bu kararnamede bir madde konulmuş açık ve net bir biçimde Norma Kadro Yönetmeliği çıkana kadar üniversiteler atama yapabilir denmiş. Şimdi YÖK bu maddeyi boşa çıkaracak bir hamle yapıyorsa bu kararnameyi yok saymak hükümsüz bırakmak anlamına gelir. Ne YÖK bunu göze alır ne de Cumhurbaşkanlığı buna müsaade eder.

Cumhurbaşkanlığı çelik çomak oynamıyor sonuçta bir kararname sokmuş yürürlüğe YÖK zaten şu anda aslında yetkisi olmadan bir müdahalede bulundu ve bu yazı aslında tavsiye niteliğindedir. Vahdet beyde bunu uygulayıp uygulamamak Rektörlerin elinde gibi bir şey yazmış ona gelen cevaplarda da buna benzer bir çok ifadeleri var akademisyenlerin.

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Kararnamenin nasıl uygulanacağı konusunda karar verecekler yani. Doğru mu anladım hocam?

Nasıl bir Norm Kadro Yönetmeliği istendiği ve yapılabileceği bu süreçte halen yürürlükte olan yönetmeliğin uygulanmasında bir sakınca bulunup bulunmadığı gibi konuları soracaklardır zaten yazıda da aydınlatılması gereken noktalar var derken bunları kastediyorlar muhtemelen.

wxyz_06

Öğrenci
Nasıl bir Norm Kadro Yönetmeliği istendiği ve yapılabileceği bu süreçte halen yürürlükte olan yönetmeliğin uygulanmasında bir sakınca bulunup bulunmadığı gibi konuları soracaklardır zaten yazıda da aydınlatılması gereken noktalar var derken bunları kastediyorlar muhtemelen.

Peki hocam, norm kadro yönetmeliği çıkana kadar atama yapmayın diyebilir mi?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bir gelişme yahut beklenti var mı hocam?

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, cahilliğime verin lütfen: Resmî Gazete vasıtasıyla ilana çıkan vakıf üniversiteleri şu anda öğretim elemanı ilanı verebiliyorlar mı yani? YÖK’ün bildirisi onları etkilemiyor mu?

Estafurullah yazı zaten direkt devlet üniversite rektörlüklerine yazılmış bir yazı vakıf üniversitelerini ilgilendiren bir durum yok. Bir arka sayfada da açıklamıştım ama takip edemeniz sanırım.

mollose0

Öğrenci
Estafurullah yazı zaten direkt devlet üniversite rektörlüklerine yazılmış bir yazı vakıf üniversitelerini ilgilendiren bir durum yok. Bir arka sayfada da açıklamıştım ama takip edemeniz sanırım.

Gözümden kaçabiliyor Yaşar Bey, genelde telefondan takip ediyorum:). Çok teşekkür ederim. O hâlde esasında (anladığım kadarıyla) bu kötü bir şey olmamalı? İçimizden vakıf üniversitelerinin bu ilanlarından birisini kendisine uygun gören olursa pekala başvurabilir zannediyorum. Diliyorum önümüzdeki hafta tüm üniversiteler için bu imkânın önü açılır.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Gözümden kaçabiliyor Yaşar Bey, genelde telefondan takip ediyorum:). Çok teşekkür ederim. O hâlde esasında (anladığım kadarıyla) bu kötü bir şey olmamalı? İçimizden vakıf üniversitelerinin bu ilanlarından birisini kendisine uygun gören olursa pekala başvurabilir zannediyorum. Diliyorum önümüzdeki hafta tüm üniversiteler için bu imkânın önü açılır.

Tabi ki gözden kaçabilir mollose0 bey/hanım :) Evet vakıf üniversiteleri ilana devam edebilir onlar için bir mahsur yok ama siz vakıf üniversitesinde çalışmak ister misiniz koşulları öğrendikten sonra orasını bilemiyorum :)

mollose0

Öğrenci
Tabi ki gözden kaçabilir mollose0 bey/hanım :) Evet vakıf üniversiteleri ilana devam edebilir onlar için bir mahsur yok ama siz vakıf üniversitesinde çalışmak ister misiniz koşulları öğrendikten sonra orasını bilemiyorum :)

Öylesine umutsuz ve üzgünüm ki o koşullara da alışırım belki!:) Gerçi bu kadarına hakkım yok. Ben mezun olalı birkaç ay oldu, bir yüksek lisans için de kabul aldım bu sürede. Bekleyişim buradaki pek çok insanınkinin yanında çok daha kısa süredir devam ediyor ve haliyle daha az elzem. Bu sebeple yakınırken utanmıyor da değilim. Ama üniversiteye adım attığım günden bu yana hayalim üniversitede kalmak zannediyorum. İçerisinde bulunduğumuz süreçte yapabileceğim hiçbir şey yok, bu da bana haliyle çaresiz ve işe yaramaz hissettiriyor.

Güzel haberlere birlikte sevinmek dileğiyle!^^