AkademikBezgin
Öğrenci
genelgede aralık ayına kadar yazıyordu. Zaten son ana bırakacaklarını sanmam...
Yarın son olduğu kesin mi hocam? Ben 2 Aralık diye hatırlıyorum.
Yarın son olduğu kesin mi hocam? Ben 2 Aralık diye hatırlıyorum.
Arkadaşlar mevcut konjonktürde bu tip konuları kimse paylaşmaz, yönetmelik yönerge açık, mecbur norm kadro ihtiyaçları belirlenecek, norm dışı için izin istenecek, süreç bir şekilde işlemek zorunda, devlet işidir, yürümek zorunda, 2 hafta icerisinde hersey yoluna girer. Aylardır bekleniyor, 1 yıldır bekleyen doçent-prof var, bir sistem kurulmaya çalışılıyor, severiz sevmeyiz, sabretmek akademisyenin mesleki kaderidir, bekleyip göreceğiz...Toplantıdan haber yok sanırım ne konuşuldu neye göre ayarlandı? Hocam planlar yapılmış olsa Personel Daire Başk. bugün toplanır mı demek süre var daha
Artık kimsede buradaki sorulara cevap vermiyor benim anladığım kimse artık bir şey öğrenemiyor süreç o kadar allak bullak olduki her gün yeni birşey cıkıyor. Lütfen bu belirsizliklerin içinde bize ışık tutacak bilgi veren varsa paylaşsın. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken dedim forumdan bazı şeyleri öğreniyorduk ama kesildi dedim birden bilgiler oda gülerek süreç hakkında fazla bilgi olmadığından alımlar başlıcaksa herkes kendi derdine düşmüştür ya da bilgiyi paylaşıp adayları çoğaltmak istemiyordur dedi umarım haksızdır![]()
Akademisyen adayı adam önce yönetmeliği okuyacak, aylardır buraya bilgi arsızları girip, sorayım öğreneyim, yönetmeliği kim okuyacak veya ben ne anlarım diyenler gelip gitti. Başka bir ülkede benzer durum görülebilir mi? Sanmıyorum. Adamın telefonu tarayıcı özellikleri vs yüzünden resmi gazete ilanlarını cepten okuyamıyormuş, bunu soruyor hoca adayimiz, ne yapabilirim okuyabilmek için diye. Sonra vay efendim cevap vermiyormuslar da, rakip olarak görüyormuşlar. Yahu hangi ara bu derece fesat ve güvensiz bir toplum olduk? Hak veriyorum, çok kirlendi dünya.. Yetişemiyoruz temizlemeye...
http://www.memurlar.net/haber/792674/ YÖK devir işlemini yapmış
ne demek istiyor. 31 aralıga kadar bu senenin kadroları çıkacak mı yani
31 aralık 2019 a kadar norm kadrolarınızı doldurun, sonrasına bakarız diyor. Arş gör kadrolarını bağlayan bir durum yok. An itibariyle norm çerçevesinde ilanlar çıkabilir. Haftaya başlar öğr üyesi ilanları.
Özellikle büyük ünivesitelerde norm kadrosu boş olan bölüm var mı acaba? Eğer bahsedildiği gibi tek ABD olan bir bölümün norm kadrosu 3 ve maksimum 6 öğretim üyesi olabiliyorsa vay haline bu bölümlerin. ABD ne kadar fazla ise de o kadar çok öğretim üyesini norm kadrosuna dahil edebilir. Ancak 1-2 ABD olan bazı bölümler 4-6 ABD sahip bölümler ile aynı eğitimi veriyor, öğrenci sayısı, lisansüstü vs. O nasıl olacak?
Tek AbD olan lisans bölümü yok, AbD başına en fazla 2 ögr üyesi norm, 2 katı olan 4 kadro için izinsiz ilan çıkabili. Üzeri için yök ten izin isteyecek eskisi gibi. Yapcak birşey yok, yönetmelik böyle![]()