YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlarım ne dekanlar toplantısı ne de rektörler toplantısı var. 24-25 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara'da Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik "YÖK-Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi" tanıtım programı sadece. Bu program dışında bir toplantı gündemi duymadım ben bilginize..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlarım ne dekanlar toplantısı ne de rektörler toplantısı var. 24-25 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara'da Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik "YÖK-Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi" tanıtım programı sadece. Bu program dışında bir toplantı gündemi duymadım ben bilginize..

Vahdet hoca duyurdu Yaşar hocam, attığım linktede var. Önemli bir toplantı olduğunu söyledi. Yanlış mı bilgilendirilmiş sizce?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vahdet hoca duyurdu Yaşar hocam, attığım linktede var. Önemli bir toplantı olduğunu söyledi. Yanlış mı bilgilendirilmiş sizce?

Vahdet Hocaya kalsa MEB e de bağlanıyordu üniversiteler ;) ben direkt rektörlukten aldığım bilgiyi paylaştım ki az önce memurlar.nette haber yapmış.. Toplantı olur mu bilmem ama Akademik Açılışta da gördük hep aynı terane hep aynı nakarat.. Kimse umut bağlamasın diyorum ben olursa ne alâ ama olmayınca üzülüyor umutla bekleyenler.. Yine de takdir sizlerin..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet Hocaya kalsa MEB e de bağlanıyordu üniversiteler ;) ben direkt rektörlukten aldığım bilgiyi paylaştım ki az önce memurlar.nette haber yapmış.. Toplantı olur mu bilmem ama Akademik Açılışta da gördük hep aynı terane hep aynı nakarat.. Kimse umut bağlamasın diyorum ben olursa ne alâ ama olmayınca üzülüyor umutla bekleyenler.. Yine de takdir sizlerin..

Vahdet hocanın iddiasına göre 3 hafta önce hazırlanmış yönetmelik bu ne kadar mantıklı bilemedim. Bana mantıklı gelmiyor. 1 haftada hazırlanacak bir şey olsa yöke 60 günlük süre verilmezdi kanımca. Sanırım vahdet hoca eksik bilgilendiriliyor.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vahdet hocanın iddiasına göre 3 hafta önce hazırlanmış yönetmelik bu ne kadar mantıklı bilemedim. Bana mantıklı gelmiyor. 1 haftada hazırlanacak bir şey olsa yöke 60 günlük süre verilmezdi kanımca. Sanırım vahdet hoca eksik bilgilendiriliyor.

Belki de ama o da kendince haklı adam bir şey söylediğinde ve çıkmadığında ağır eleştiri alıyor.

Lafın özü bana kalırsa bugün ve yarın yapılacak olan etkinlikten kimse beklenti içine girmesin bu süreç YÖK nasıl isterse öyle gidiyor öyle de gidecek. Ben daha önce de söyledim bu iş 60 günlük bir iş değil kısa sürede yapılırsa yamalı bohçaya döner her ay bir defosu ortaya çıkar. Hazırlanmış ise bile sürekli üzerinde değişiklik yapılıyordur da o yüzden bir türlü çıkamıyordur. Uzmandan bahsediliyor ben o uzmanın ne kadar uzman olduğu konusunda da emin değilim. Velhasıl ne zaman çıkacaksa çıksın hakkaniyetli bir düzenleme olsa kafi. Ayrıca bugün yayınlandı diye hemen yarın ilana çıkılacağını da kimse düşünmesin mesela şuan 18 üniversitenin rektörünün görev süresi Kasım sonunda doluyor bu üniversiteler ilana çıkmaz hele rektör değişirse yeni gelenler de hemen ilana çıkmaz. Kimsenin umudunu kırmak istemem ama durum bu şekilde..

Son düzenleme:
D

doktorraa

Guest
kasımın 2.haftasından önce bir beklenti içinde girmeyelim arkadaşlar. kimse de umut verici şeyler paylaşmasın lütfen sessizce bekleyelim. bakmayayım diyorum forma ama bakmadan da duramıyorum:)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Belki de ama o da kendince haklı adam bir şey söylediğinde ve çıkmadığında ağır eleştiri alıyor.

Lafın özü bana kalırsa bugün ve yarın yapılacak olan etkinlikten kimse beklenti içine girmesin bu süreç YÖK nasıl isterse öyle gidiyor öyle de gidecek. Ben daha önce de söyledim bu iş 60 günlük bir iş değil kısa sürede yapılırsa yamalı bohçaya döner her ay bir defosu ortaya çıkar. Hazırlanmış ise bile sürekli üzerinde değişiklik yapılıyordur da o yüzden bir türlü çıkamıyordur. Uzmandan bahsediliyor ben o uzmanın ne kadar uzman olduğu konusunda da emin değilim. Velhasıl ne zaman çıkacaksa çıksın hakkaniyetli bir düzenleme olsa kafi. Ayrıca bugün yayınlandı diye hemen yarın ilana çıkılacağını da kimse düşünmesin mesela şuan 18 üniversitenin rektörünün görev süresi Kasım sonunda doluyor bu üniversiteler ilana çıkmaz hele rektör değişirse yeni gelenler de hemen ilana çıkmaz. Kimsenin umudunu kırmak istemem ama durum bu şekilde..

Çoğu düşüncenize katılmakla birlikte, ilanlara çıkılması hususunda, eğer yönetmelik kısıtlayıcı olmazsa, rektörlerden bağımsız ilanlara çıkılacağını ve bir aksilik çıkmayacağını düşünüyorum. Tabi asla sürecin ne olacağını ve nereye gideceğini kestiremeyiz. İnşallah hayırlısı olur hocam.

DOKTORALI

Öğrenci
belki de ama o da kendince haklı adam bir şey söylediğinde ve çıkmadığında ağır eleştiri alıyor.

Lafın özü bana kalırsa bugün ve yarın yapılacak olan etkinlikten kimse beklenti içine girmesin bu süreç yök nasıl isterse öyle gidiyor öyle de gidecek. Ben daha önce de söyledim bu iş 60 günlük bir iş değil kısa sürede yapılırsa yamalı bohçaya döner her ay bir defosu ortaya çıkar. Hazırlanmış ise bile sürekli üzerinde değişiklik yapılıyordur da o yüzden bir türlü çıkamıyordur. Uzmandan bahsediliyor ben o uzmanın ne kadar uzman olduğu konusunda da emin değilim. Velhasıl ne zaman çıkacaksa çıksın hakkaniyetli bir düzenleme olsa kafi. Ayrıca bugün yayınlandı diye hemen yarın ilana çıkılacağını da kimse düşünmesin mesela şuan 18 üniversitenin rektörünün görev süresi kasım sonunda doluyor bu üniversiteler ilana çıkmaz hele rektör değişirse yeni gelenler de hemen ilana çıkmaz. Kimsenin umudunu kırmak istemem ama durum bu şekilde..

hocam görev süresi 1 gün bile kalsa cıkar onlar. Bir üniversiteye vekaleten bir rektör atandı mayıs ayında bütün kadroları tanıdıklarıyla bitirdi. şimdi yalan olmasın hepsini bitirmiş olmasada dışarda tanıdığı kalmadı yani :) maşşşallah bizim ülkemizdeki idareciler eşine dostuna kadro vermeye gelince cok hızlı çalışıyor...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
hocam görev süresi 1 gün bile kalsa cıkar onlar. Bir üniversiteye vekaleten bir rektör atandı mayıs ayında bütün kadroları tanıdıklarıyla bitirdi. şimdi yalan olmasın hepsini bitirmiş olmasada dışarda tanıdığı kalmadı yani :) maşşşallah bizim ülkemizdeki idareciler eşine dostuna kadro vermeye gelince cok hızlı çalışıyor...

Etik denen bir şey var hocam 🤣🤣🤣

B

Bunalım

Guest
Sss

Ben doktorasını bitirmiş 50 d li araştırma görevlisiydim ve ilişiğim kesildi.kadro çıktı çıkacak derken bu olaylar oldu. Bizim rektör öğretim üyesi kadrolarını ilan etmek için yönetmeliği bekliyor. Ben de bıkmış kızgın bir şekild bekliyorum tabi. Bugün bölüm başkanından haber geldi rektör bugün yarın yönetmelik çıkacak demiş ama ben de gözümle görmeden inanmam.ama duyumum bu yönde

A

Akademik Bezgn

Guest
Bezdim arkadaş.. Bırakın yekta hocayı, akademide elini taşın altına koyup iş yapacak, mesai harcayacak, mağdur emektarlar için çaba gösterecek adam kalmadı.. Bu ülke beni hayattan bezdirdi... 13 kasımı bekliyorlarmış rektörler, o tarihte bile göreceksiniz hiç bir resmi bilgi gelmeyecek, yanılmak istiyorum ama inancım kalmadı. Ben doktorum, ars/ogr gör isleri daha sıkıntılı... Yazık ülkemin bu haline ...