YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

boldpilot1912

Öğrenci
memurlar.net bu şekilde haber yaptıysa ciddi bir duyum almıştır.
tahminimce 3-5 gün içinde yönetmelik yayımlanır.
memurlar.net de bakın biz haber yaptık ve oldu diye kendini över.

Bekleyiş

Öğrenci
Bizden biri yazmış sanki ☺ Bizim Cümleler sanki.. Yaşar hocamın kalın punto altı çizgili vurgularını gördüm, konuyla ilgili herşeyi konuşmuşuz da yorumlardan özet yapılmış gibi.. hadi hayırlısı diyelim, belki sesimizi dolaylı yoldan ulaştırabiliriz.

Mutlu Ege

Öğrenci
Hocalarım Fatih üniversitesinin ilanına ve yorumlara baktım, fakat ben daha önce bu şekilde ilanlarda puan farklılığı görmemiştim, görenler olmuş sanırım.. Aklıma takılan husus bu puan şartlarının farklı olmasıni alinacak kişinin belli olduğu çıkarımı yapmamızı mi gerektirir? Üniversite tüm aynı tür ilanlari için aynı puanı mi ister yoksa istediği puanlar farklı mi olur?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocalarım Fatih üniversitesinin ilanına ve yorumlara baktım, fakat ben daha önce bu şekilde ilanlarda puan farklılığı görmemiştim, görenler olmuş sanırım.. Aklıma takılan husus bu puan şartlarının farklı olmasıni alinacak kişinin belli olduğu çıkarımı yapmamızı mi gerektirir? Üniversite tüm aynı tür ilanlari için aynı puanı mi ister yoksa istediği puanlar farklı mi olur?

Hocam ben daha önce 70 taban puandan fazlasının istendiğini gördüğümü hatırlamıyorum ama zaten olmamış olsa bile yönetmelikle böyle bir hakları var. Son sorunuzun yanıtını bilmemiz için ancak ilgili üniversitenin aldığı senato kararınını görmemiz gerekir. İlgili bölüm için genel bir karar da alınmış olabilir tek ilan için de karar alınmış olabilir..

Ar-Gör

Öğrenci
Yalnız memurlar.net'in haberinin altındaki yorumlarda gecikmeyi ilanların nerede yayınlanacağı konusundaki belirsizliğe bağlayanlar var.. Eğer ortak bir web sitesi oluşturulması için bizi bu kadar bekletiyorlarsa yazıklar olsun!! Bir web sayfası tasarlayıp buna üniversiteleri eklemek taş çatlasa 1 Hafta sürer.. Ömrümüzden yiyorlar, umarım bu bekleyiş hakkaniyetli sonuçlar doğurur da boşuna beklememiş olup beddualar etmeyiz..

qrace07

Öğrenci
Yalnız memurlar.net'in haberinin altındaki yorumlarda gecikmeyi ilanların nerede yayınlanacağı konusundaki belirsizliğe bağlayanlar var.. Eğer ortak bir web sitesi oluşturulması için bizi bu kadar bekletiyorlarsa yazıklar olsun!! Bir web sayfası tasarlayıp buna üniversiteleri eklemek taş çatlasa 1 Hafta sürer.. Ömrümüzden yiyorlar, umarım bu bekleyiş hakkaniyetli sonuçlar doğurur da boşuna beklememiş olup beddualar etmeyiz..
Ortak bi web sayfası için beklediklerini sanmıyorum hocam. Web sayfasını benden istesinler, host + domain + tasarımı bana ait ücretsiz maksimum 4 saat içinde hazır edeyim. [emoji4] Bence konu farklı, yorum yapan arkadaş da bizler gibi varsayımda bulunmuştur. [emoji23]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

SultanBaybars

Öğrenci
Hocam ben daha önce 70 taban puandan fazlasının istendiğini gördüğümü hatırlamıyorum ama zaten olmamış olsa bile yönetmelikle böyle bir hakları var. Son sorunuzun yanıtını bilmemiz için ancak ilgili üniversitenin aldığı senato kararınını görmemiz gerekir. İlgili bölüm için genel bir karar da alınmış olabilir tek ilan için de karar alınmış olabilir..

ODTÜ ve Boğaziçi'nde gördüm ben hocam, hem de defalarca. İngilizce'yi 80 istediklerini çok gördüm. Alesi hatırlamıyorum ama.

qrace07

Öğrenci
ODTÜ ve Boğaziçi'nde gördüm ben hocam, hem de defalarca. İngilizce'yi 80 istediklerini çok gördüm. Alesi hatırlamıyorum ama.
Hocam ales ve dil puanı için 75 puanı da gördüm 80 puanı da. Her üniversite kendisi belirlediği için değişkenlik gösterebiliyor. Şuan ilana çıkan üniversiteye bakarsanız da diğer bölümde 70 istiyor.

mkaan2016

Öğrenci
Ortak bi web sayfası için beklediklerini sanmıyorum hocam. Web sayfasını benden istesinler, host + domain + tasarımı bana ait ücretsiz maksimum 4 saat içinde hazır edeyim. [emoji4] Bence konu farklı, yorum yapan arkadaş da bizler gibi varsayımda bulunmuştur. [emoji23]

Kesinlikle katılıyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Tekrar ediyorum, bu hafta %75, haftaya %99 çıkacak yönetmelik. Memurlar.netin haber yapması güzel oldu. Bizim de aldığımız duyumlar çıkması yönünde.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Biliyorum hocam, demek ki ben ilk defa gördüm.

Galatasaray, Ozyegın, Bogazıcı, Kadır Has gıbı bellı baslı unıversıteler yuksek ıstıyor zaten hocam benım gorduklerım bunlardı. Aynı zamanda dıl puanları da taban puan olan 50 degıl. Mesela 85 ales, 85 dıl gıbı sartları var. Demek ıstedıgım; ales en az 70 , dıl en az 50 olmak sartıyla kurumlar puanları kendılerı belırleyebılır.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam zaten 13 Kasım geliyor ;)
O kadar da ayıp olmasın diye bekletmeyeceklerdir, o nedenle ben de en geç haftaya diyorum

Kesinlikle hocam. :) En önemli mesele bu yönetmeliğin içeriği. Hiçbir bilgi alamadık ya. Sadece spekülasyonlar dolaşıyor ortalıkta net hiçbir şey yok. İki görüş hakim,
1- Bu yönetmelik akademi de yeni bir kanser olacak, her şeyi kısıtlayacak, kadrolar çok azalacak.
2- Bu yönetmelik sayesinde üniversiteler yök vesayetinden kurtulacak, yetki üniversitelere geçecek, üniversiteler yöke sormadan dilediği gibi hareket edecek.

İki zıt görüş ortalıkta dönüp duruyor. Bir çıksa da hakikati görsek.

Bekleyiş

Öğrenci
Kesinlikle hocam. :) En önemli mesele bu yönetmeliğin içeriği. Hiçbir bilgi alamadık ya. Sadece spekülasyonlar dolaşıyor ortalıkta net hiçbir şey yok. İki görüş hakim,
1- Bu yönetmelik akademi de yeni bir kanser olacak, her şeyi kısıtlayacak, kadrolar çok azalacak.
2- Bu yönetmelik sayesinde üniversiteler yök vesayetinden kurtulacak, yetki üniversitelere geçecek, üniversiteler yöke sormadan dilediği gibi hareket edecek.

İki zıt görüş ortalıkta dönüp duruyor. Bir çıksa da hakikati görsek.

Umarım bizler için en iyisi olur hocam, 2. Dediğiniz görüşün olacağı kanaatindeyim, siyasi olarak çok görüş paylaşmayı uygun görmesem de kendi adıma, varolan rektör hocalarımızdan siyasi iktidarla aynı paralelel de olmayan yok ya da yok denecek kadar az, dolayısıyla Yetkinin devredileceğini düşünüyorum.

Perşembe de bitti sayılır, umutlar yarına.