YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Boşa kapılmayın :) Orada bulunuş sebebi YÖK ile Romanya Milli Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalaması.. Bu yönetmelik Kasım ayından önce çıkacağa benzemiyor..

Zaten 18 üniversitenin Rektör başvurularını toplayacak YÖK bu ay sonuna kadar daha önemli işleri var yani :mad:

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Boşa kapılmayın :) Orada bulunuş sebebi YÖK ile Romanya Milli Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalaması.. Bu yönetmelik Kasım ayından önce çıkacağa benzemiyor..

Zaten 18 üniversitenin Rektör başvurularını toplayacak YÖK bu ay sonuna kadar daha önemli işleri var yani :mad:

Çıkmazsa çıkmasın hocam ne yapalım artık sağlık olsun demekten başka elden ne gelir. :(

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
13 Eylül'de çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ndeki bizi ilgilendiren maddeyi yeniden okudum ve şunu gördüm, zaten norm kadro yönetmeliğinin genel çerçevesi çizilmiş durumda. Yani, norm kadro yönetmeliği, önlisans, lisans ve lisansüstü programların sayısı, niteliği, öğrenci sayısı ve eğitim-öğretim dışındaki etkinlikler baz alınarak oluşturulacak. Buraya kadar tamam da, ee daha gerisi ne olacak ki? Ne olabilir ki? Ekstra maddeler mi eklenecek? Bunun detayı ne olabilir? Zaten bir norm kadro meselesi önceden de varmış. Anlamadım.

Ayrıca, altmış gün içerisinde yürürlüğe konulacak deniliyor kararnamede. Yani, yönetmeliğin çıkış tarihi 60. Gün olamaz burası kesin. Biraz daha önce çıkmalı ve yürürlülüğe girmeli. :) :)

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Perşembe veya Cuma'dan önce beklemiyorum şahsen. Hayır gerçekten anlamıyorum madem uzmanlar yönetmeliği 2 hafta öncesinden tamamladılarsa YÖK neyi uzatıyor neyi revize ediyor gerçekten şaşırıyorum. 5 aydır onbinlerce insan ve aile mağdur ediliyor. Yazık, çok yazık.

tumua

Araştırma Görevlisi
27 gün kaldı arkadaşlar o da 12 kasım pazartesi gününe denk geliyor. Belli ki beklemenin sonu yok zaten 60 günün de çoğu gitti azı kaldı. Beklemekten bir şey üretemez olduk en azından 12 Kasım'a kadar makale review vs işlerimizi görelim sakin kafayla. Evet 2 haftadır yönetmelik hazır YÖK zaten 60 gün kıstasına dayanarak belli ki 12 Kasım'a kadar ağır ağır güzel güzel inceleyecek her bir maddeyi şurada hepi topu 3 hafta filan kaldı.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
27 gün kaldı arkadaşlar o da 12 kasım pazartesi gününe denk geliyor. Belli ki beklemenin sonu yok zaten 60 günün de çoğu gitti azı kaldı. Beklemekten bir şey üretemez olduk en azından 12 Kasım'a kadar makale review vs işlerimizi görelim sakin kafayla. Evet 2 haftadır yönetmelik hazır YÖK zaten 60 gün kıstasına dayanarak belli ki 12 Kasım'a kadar ağır ağır güzel güzel inceleyecek her bir maddeyi şurada hepi topu 3 hafta filan kaldı.

60. Günü beklemezler hocam mümkün değil bu zira yürürlülüğe 60 gün içinde girmiliş olması lazım. Belki 20 gün sonra felan mantıklı ama son güne kadar beklerlerse çüş yani. Bir de 60 günü de geçiyorlarmış aman Allahım.. :D :D

- - - Güncellendi - - -

Lakin, çok doğru bir yoruma imza attınız [MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocam. Bu süreç hepimizi yıprattı ve yıpratıyor, doğrudur, fakat bizi işimizden alıkoymamalı! Psikolojimizi ne kadar bozarsa bozsun, biz tezimizle, derslerimizle, makalelerimizle ve konferanslarımızla alakadar olmalıyız. Ne bizim beklememizle süreç hızlanır, ne de beklemenin bize bir faydası olur! Zaten eninde sonunda bu iş netliğe kavuşacak, bize düşen beklerken çalışmak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkesin gönlüne göre versin. Kalın sağlıcakla. :) Hayata gülümseyin. :)

Umut Can

Öğrenci
Bu hafta yönetmelik son şekliyle hazırlanır ekimin son haftası resmi gazetede yayınlanır. Akademik org facebookta haber yapmış 15 kasıma kadar tüm üniversitelerin öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanlarını vermiş olacaklardır şeklinde. Yönetmelik bu ayın sonuna kesinleşmeliki 15 gündede üniversitelere ilanlara arca çıksın. Akademik org kesin bir üslup kullanmış 15 kasım ile ilgili.. 60 günlük sürenin aşılması gibi.bir durum olamaz rahat olun....

qrace07

Öğrenci
Bu hafta yönetmelik son şekliyle hazırlanır ekimin son haftası resmi gazetede yayınlanır. Akademik org facebookta haber yapmış 15 kasıma kadar tüm üniversitelerin öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanlarını vermiş olacaklardır şeklinde. Yönetmelik bu ayın sonuna kesinleşmeliki 15 gündede üniversitelere ilanlara arca çıksın. Akademik org kesin bir üslup kullanmış 15 kasım ile ilgili.. 60 günlük sürenin aşılması gibi.bir durum olamaz rahat olun....
Link atabilir misiniz?

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Link atabilir misiniz?

Ciddiye alınacak bir yazı değil ilgili forum sitesinin facebook sayfasında yazılmış bir yazı. Muhtemelen 12 Kasım'da 60 günlük sürenin dolacağından yola çıkarak kendilerince yorum yapmışlar. Yönetmelik o tarihe kadar zaten çıkmış olmak zorunda (YÖK Cumhurbaşkanlığı kararnamesine rağmen yönetmeliği aksatma hakkını kendinde görecek kadar cesaretli ise orasını bilemem..) o nedenle söyledikleri tarih tamamen tahmine dayalı..

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yok 2019 Aralık!
Bugüne kadar buralar uğramamış tipler, bundan sonra da uğramasınlar.
Ciddiye alınmıyorsunuz.
Mesaj yazarak sizi ciddiye aldığımı düşünmeyin!
Güldüm :D

qrace07

Öğrenci
Yok 2019 Aralık!
Bugüne kadar buralar uğramamış tipler, bundan sonra da uğramasınlar.
Ciddiye alınmıyorsunuz.
Mesaj yazarak sizi ciddiye aldığımı düşünmeyin!
Güldüm :D
Hocam eli arttıyorum ve 2023 diyorum. [emoji4] Ne diyim bilemedim... Güldürdünüz, sağlıcakla kalın.

qrace07

Öğrenci
Ciddiye alınacak bir yazı değil ilgili forum sitesinin facebook sayfasında yazılmış bir yazı. Muhtemelen 12 Kasım'da 60 günlük sürenin dolacağından yola çıkarak kendilerince yorum yapmışlar. Yönetmelik o tarihe kadar zaten çıkmış olmak zorunda (YÖK Cumhurbaşkanlığı kararnamesine rağmen yönetmeliği aksatma hakkını kendinde görecek kadar cesaretli ise orasını bilemem..) o nedenle söyledikleri tarih tamamen tahmine dayalı..
Bilgi için teşekkürler hocam.

D

doktorarraa

Guest
aralık ayına kadar sürmez. ekimin son haftası yönetmelik çıkar. kasımın 2.haftası ilanlar çıkar gibi geliyor bana nedense.. .

LEO

Öğrenci
İhtimalleri bırakalım arkadaşlar süreç belli kendinizi yormayın , herkes küçücük bir duyumdan bile umutlanıyor sonrası hayal kırıklığı malum,, bildiğiniz üzere yönetmelik en geç kasım 12 de açıklanacak 60 günlük süre dolmuş oluyor o vakit, bu da demek ki ilanlar en geç kasım sonunda çıkmaya başlar , mesele norm kadro içeriği ne olacak ve ne gibi değişiklikler olacak ?