YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
arkadaşlar norm kadro yönetmeliğinin kısıtlamayla falan alakası olacagını sanmıyorum. gene yılda 4000 alım olur. sadece sunu yapabilirler aciliyet derecesi belirlenir. biliyorsunuz rektörlerin sunu yapıyor bir bölümün hiç asistanı yokken 4 5 asistanı olan bölüme gene asistan ilanı cıkıyor. bunu engeller en fazla. ben bu yönetmeliğin alım kriterleriyle ilgili olacagını düşünüyorum. çünkü sadece alımlarda kısıtlamayla ilgili bişey olsa özel üniversiteleri bu durum ilgilendirmezdi ve ilana cıkarlardı.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar görüşme sağladık. Yönetmeliğin içeriği ile ilgili kimse bilgi vermiyor, çıkınca göreceksiniz deniyor ve birkaç haftaya kalmaz çıkar denilmiş.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vahdet Hoca az önce şöyle bir twit atmış;

"[FONT=&quot]Bugün de gündem [/FONT]#NormKadro[FONT=&quot] ve çıkacak olan yönetmelik idi. Maalesef ben dahil kimseden olumlu bir görüş çıkmıyor. Bir kez olsun YÖK hepimizi şaşırtsın ve ortak akılla, sorun yerine çözüm üreten bir yönetmelik ortaya koysun. Duyumlar hiç iyi değil. Karamsar tablo hakim maalesef..."

Nasıl yorumlamak lazım bilemedim..[/FONT]

qrace07

Öğrenci

"[FONT=&quot]Bugün de gündem [/FONT]#NormKadro[FONT=&quot] ve çıkacak olan yönetmelik idi. Maalesef ben dahil kimseden olumlu bir görüş çıkmıyor. Bir kez olsun YÖK hepimizi şaşırtsın ve ortak akılla, sorun yerine çözüm üreten bir yönetmelik ortaya koysun. Duyumlar hiç iyi değil. Karamsar tablo hakim maalesef..."

Hocam bu tweeti, bir önceki yazmış olduğum tweeti, retweet ettikten sonra altına yapılan yorumlardan yola çıkarak yazdı. Ortalıkta o kadar çok, gerçekliği tartışılır, duyum var ki insan ister istemez olumlu bir şey düşünemiyor.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Ar-Gör

Öğrenci

"[FONT="]Bugün de gündem [/FONT][/COLOR][URL="https://twitter.com/hashtag/NormKadro?src=hash"]#NormKadro[/URL][FONT="] ve çıkacak olan yönetmelik idi. Maalesef ben dahil kimseden olumlu bir görüş çıkmıyor. Bir kez olsun YÖK hepimizi şaşırtsın ve ortak akılla, sorun yerine çözüm üreten bir yönetmelik ortaya koysun. Duyumlar hiç iyi değil. Karamsar tablo hakim maalesef..."

"Duyumlar hiç iyi değil." lafı ürkütücü!!

tumua

Araştırma Görevlisi
güncelleme

Arkadaşlar selamlar, personel daire başkanlığında çalışan bir yakınım tarafından büyük üniversitelerden ar gör ya da öğr gör kadroları beklentiniz yoksa norm kadro sizin için bir fark yaratmayacaktır denildi tabii ki diğer hepsi gibi bu da bir duyum

Bugünkü resmi gazetede de herhangi bir durum yok.

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Az önce resmî gazetede bir çok yazı olmasına karşın şu an ben de bir şey göremiyorum, uygulamasından takip ediyordum. Ama ilanlarla alakalı bir şey yoktu...

Beklemekten usandık artık ama ne yapılabilir bilmiyorum, ülkenin her kesimiyle uzaktan yalından alakalı bir çok karar alınıp, üniversitelerin yönetmelik değişikliklerine kadar her şey karara bağlanıp yayınlanırken ne norm kadroymuş arkadaş bir türlü karar çıkmıyor..

DOKTORALI

Öğrenci
Az önce resmî gazetede bir çok yazı olmasına karşın şu an ben de bir şey göremiyorum, uygulamasından takip ediyordum. Ama ilanlarla alakalı bir şey yoktu...

Beklemekten usandık artık ama ne yapılabilir bilmiyorum, ülkenin her kesimiyle uzaktan yalından alakalı bir çok karar alınıp, üniversitelerin yönetmelik değişikliklerine kadar her şey karara bağlanıp yayınlanırken ne norm kadroymuş arkadaş bir türlü karar çıkmıyor..

dostum valla ben ynetmeliğin çıkmasından da vazgeçtim en azından bir açıklama yapılsa. neyi etkilicek neyi etkilemicek bu yönetmelik ondan bile bahsetseler kafi.

A

Akademiksxhs

Guest
Bence umutları, hayalleri, emekleri, geleceği çalınan genç akademisyen adaylarından birinin intihar etmesini bekliyorlar.

Bekleyiş

Öğrenci
Olumsuz düşünmek istememekle beraber hep iyi ve adil bir karar olsun diye beklemekteyim.. zira kafayı yedirtecekler en sonunda...

Üst düzey bir analitik düşünce veya üst düzey bir pozitiftik ya da kılı kırk yararak oturup tartışıldığını da düşünmüyorum, ellerinde hali hazırda bir yönetmelik var oynamaları gerekiyor çünkü bizim ülkemizde bazı işler; maksat değişiklik olsun havalarında yapıldığı için... bir şeyleri değiştirecekler ama neyi?

En yakın zamanda Lehimize kararların çıkmasını diliyorum.

- - - Güncellendi - - -

bence biliyorlar hocamda vahdet hocanın dediği gibi bir karamsar durum varsa nasıl açıklarız diye düşünüyorlardır.

Haklısınız hocam Vahdet hocanın mesajlarında ilk defa olumsuzluk hissettim.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar selamlar, personel daire başkanlığında çalışan bir yakınım tarafından büyük üniversitelerden ar gör ya da öğr gör kadroları beklentiniz yoksa norm kadro sizin için bir fark yaratmayacaktır denildi tabii ki diğer hepsi gibi bu da bir duyum.

Hocam beklentiden kasıt ne ki?

- - - Güncellendi - - -

Olumlu ya da olumsuz bir netlik kazanacak elbet.. en azından biraz daha bekleyeceksek de bir Netliğe kavuşacak..

Son düzenleme: