Merhabalar hocalarım,
Kişisel kanaatim, norm kadro yönetmeliğiyle sadece yeni alımlarla ilgili bir gelişme olmayacak. 50/d kadroları, sorunları devam eden ÖYP kadroları, açığa alınan ya da ihraç edilenlerin göreve iade edilmeleri gibi vs. muhtelif konuları da kapsayacak. Konuyla ne kadar alakanız var bilmiyorum ama göreve iade edilen araştırma görevlileri, -%100 emin olmamakla birlikte- eski çalıştıkları üniversite 'dışında' 3 üniversite tercih etme hakkına sahip oldu. Bu da demek oluyor ki bir sirkülasyon söz konusu olacak ve bölümden bölüme göre ihtiyaçlar azalacak ya da artacak. Demek istediğim; yeni yönetmelik için 60 gün süre istenmesinin sebebi bu ve benzeri durumlar. Yoksa MEB'deki gibi bir norm kadro yönetmeliği için gerekli olan sayısal veriler, üniversite öğrenci ve personel otomasyonlarından en fazla yarım saatte elde edilebilir.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; yeni çıkacak yönetmelikle birlikte kadroların azalacağı ya da kısıtlanacağı fikrine katılmıyorum. Bu kararı alacak kişiler de hâlihazırda çeşitli üniversitelerin kadrolarında bulunmuş öğretim üyeleri, yani hocalarımız. Onlar da araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarının bir bölüm için ne ifade ettiğini, en az bizler kadar iyi biliyor.
Yaklaşık 2 aydır misafir izleyici olarak forumun bu başlığını takip ediyordum, şimdiden sonra ben de fikirlerimi ve bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim. Bu sürecin hepimiz adına en az sıkıntıyla geçmesini temenni ediyorum.