YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

ankarali

Guest
Her gün boşuna umutlanıyoruz. yönetmelik kasım ayından önce çıkmayacak. çıksa da alımlar yine kasım ayında gerçekleşecek arkadaşlar.

Bekleyiş

Öğrenci
Oğulhan hocam bu gönderiyi ben de okumuştum, ama siz paylaşmışken bir yorum yapmak istiyorum, yazıdan anladığım şu; YÖK bir standardizasyon getirecek ve sonra (bir daha yönetmelik değişmezse ki imkansız) geri kalan her atama, her kadro ilanı veya ilan edilmemesi rektörlere bağlı olacak. Norm kadroya göre fazla bir alım yapılamayacak ama verilen kadrolar istenildiği gibi kullanılacak.

Çok vebali olan bir sorumluluk, inşallah adaletli bir şekilde kullanılır.

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım sesimizi bir şekilde duyurmalıyız kimsenin umrunda değiliz kaderimizle oynuyorlar haberleri yok twitter dan Vahdet Özkoçak , Yekta Saraç ve memurlar net wp 0 (532) 540 05 90 hattına durumumuzu bildiren gönderilerde bulunalım baskı oluşturalım...

Hocam Cimer, Twitter mesajı açık olan hocalara mesaj, hatta cumhurbaşkanına el yazımla mektup.. vs vs her yolu deniyorum, Bakanlara mail bile attım... bir kaç üniversite personel daire başkanlığını hem ben hem arkadaşlarım arıyor bilgi alamıyoruz, dönüş yok ama karınca misali safımız belli olsun diye uğraşıyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhan hocam bu gönderiyi ben de okumuştum, ama siz paylaşmışken bir yorum yapmak istiyorum, yazıdan anladığım şu; YÖK bir standardizasyon getirecek ve sonra (bir daha yönetmelik değişmezse ki imkansız) geri kalan her atama, her kadro ilanı veya ilan edilmemesi rektörlere bağlı olacak. Norm kadroya göre fazla bir alım yapılamayacak ama verilen kadrolar istenildiği gibi kullanılacak.

Çok vebali olan bir sorumluluk, inşallah adaletli bir şekilde kullanılır.

- - - Güncellendi - - -

Hocam Cimer, Twitter mesajı açık olan hocalara mesaj, hatta cumhurbaşkanına el yazımla mektup.. vs vs her yolu deniyorum, Bakanlara mail bile attım... bir kaç üniversite personel daire başkanlığını hem ben hem arkadaşlarım arıyor bilgi alamıyoruz, dönüş yok ama karınca misali safımız belli olsun diye uğraşıyorum.

Ben de aynı şeyi anlıyorum bu yazıdan hocam. Adalet konusuna gelincede ne diyebilirim ki!

Bekleyiş

Öğrenci
İyi düşünelim iyi olsun hocam, yılın polyannasına aday olacağım ama iyi düşünelim iyi olsun.. beklemek yıpratıyor insanı.. belirsizlik de cabası!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam kadroların serbest bırakılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yayınlanmasından birkaç gün önce YÖK'teki ve üniversitelerdeki kaynaklarınızdan böyle bir kararname ile düzenleme olacağını belirtmiştiniz. Son durumu tekrar o kaynaklarınıza sorsanız nasıl olur?

Hocam bu hafta çıkacağı konuşuluyordu ama neden böyle oldu bilmiyorum. Temas sağlamaya çalışacağız.

wxyz_06

Öğrenci
Hocam bu hafta çıkacağı konuşuluyordu ama neden böyle oldu bilmiyorum. Temas sağlamaya çalışacağız.

Hocam o zaman birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanır bence. Çünkü Çankırı Karatekin Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde 1 ekimde yayınlandı, aynı ilan ancak 4 ekimde Resmi Gazete'de yayımlanabildi. Demek ki Resmi Gazete'de yayımlanabilmesi 4 günü bulabiliyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam o zaman birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanır bence. Çünkü Çankırı Karatekin Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde 1 ekimde yayınlandı, aynı ilan ancak 4 ekimde Resmi Gazete'de yayımlanabildi. Demek ki Resmi Gazete'de yayımlanabilmesi 4 günü bulabiliyor.

Resmi gazete de, 4-5 gün yayınlanma süresi alabiliyor. İnşallah böyle bir şey olur da bir ay daha beklemek zorunda kalmayız.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Resmi gazete de, 4-5 gün yayınlanma süresi alabiliyor. İnşallah böyle bir şey olur da bir ay daha beklemek zorunda kalmayız.

Resmi Gazeteye gönderilen ilanlarda belirtilen yayın tarihi ne zaman ise o tarihte yayınlanır. Örnek verilen Çankırı Karatekin Üniversitesinin başvuru tarih aralığı 4 Ekimden başlatılmış o nedenle 4 Ekim tarihli Resmi Gazetede ilan edildi. Yani yayınlanması için gönderilen içeriğin bekletilmesi gibi bir durum söz konusu değil..

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar Vahdet Hoca aşağıdaki tweet i atmış altına bizim forumun adresinin görüntüsünü koymuş.

"Genç #Akademisyen adayı kardeşlerimize destek vermezsek bizim burada işimiz nedir?
Yaptıklarımız kadar YAPAMADIKLARIMIZdan da sorumluyuz. Sn [MENTION=66498]yekta[/MENTION]_sarac [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK olarak sizden açıklama bekliyor.Danışmanınızın okutması dileği ile.#ÖğretimElemanıKadro #NormKadroYönetmeliği"

Belki bi ihtimal YÖK den biri görür bu yüzden bence tekrar süreci ve sorunları iyi bilen bir arkadaş yazabilir mi?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Vahdet Hoca dahi bilgi alamiyor , biz cirpiniyoruz.
Kimse bizi duymuyor.
Kasimda süresi dolacak olan Ales puanları , aralığa kadar uzatılmalı.
çünkü ilan çıkmıyor,boş boş bekliyoruz ales süremiz doluyor.
Lisansüstü eğitim sürelerimiz de doluyor.
Hepsinden öte gerçekten çok üzülüyoruz.
Psikolojik olarak yıprandık.

Lütfen artık biri duysun,
ilanlar - alımlar başlasın.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
En kötü ihtimalle önümüzdeki 1 ay içerisinde bu yönetmelik muhakkak çıkacak. Lakin bir de beklediğimize değmez, son derece kadro kısıtlayıcı ve ilanları %70 azaltacak bir yönetmelik olursa, vah bize vahh.. :(

erdal34

Araştırma Görevlisi
Binlerce sağlıkçı alımı,
binlerce polis alimi,
binlerce öğretmen alimi ,
binlerce diyanet personeli alımı yapılıyorken;
senede 4 bin akademisyen alımı ,
ülkemiz için zor değil.
Bunu kabullenemeyiz,konuşmayalım bile.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Binlerce sağlıkçı alımı,
binlerce polis alimi,
binlerce öğretmen alimi ,
binlerce diyanet personeli alımı yapılıyorken;
senede 4 bin akademisyen alımı ,
ülkemiz için zor değil.
Bunu kabullenemeyiz,konuşmayalım bile.

Bunu dahi kabulleniriz hocam. Henüz sosyal medyada dahi etkin değiliz. Kendimizede öz eleştiri yapmak zorundayız.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocam üç dört kez Twitter açtım.Hepsi de askıya alındı.Niye anlamadım.
Vahdet hocayı etiketleyerek derdimi yazmıştım.Uc dört farklı hesap böyle oldu.
Bence Twitterdan yuklenelim.

mollose0

Öğrenci
Bunu dahi kabulleniriz hocam. Henüz sosyal medyada dahi etkin değiliz. Kendimizede öz eleştiri yapmak zorundayız.

Ben buna katılmıyorum hocam. Ben vaktimi sosyal medyada bulundukları kurumların ve konumların ne anlam ifade ettiğini bilmeyen insanlarla uğraşacak değilim. Ben kadro beklerken (sosyal medyada uğraştık da ne oldu? yahu malum sendika başkanına verdiği haberin anlamsızlığından bahsettim, beni engelledi!) çalışmalar kendi kendilerini tamamlamıyor. Biz üzerimize düşenden oldukça fazlasını yaparak gelişmeleri takip ettik. Neredeyse hepimiz üniversitelerimiz ile görüşmeler yaptık, Resmî Gazete’yi gün aşırı takip ediyoruz. Daha ne?

Gerçekten utanmalılar. Öz eleştiri elbette yapalım ama katiyen bu konuda değil.