YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar Yekta SARAÇ hoca Sn. Cumhurbaşkanımız ile yaptığı hiçbir görüşme hakkında detay paylaşmamış. Bence biraz daha sabretmeliyiz. Belli ki dünki görüşmenin sonuçlarını Resmi Gazete'de görcez.

Ama tabi Oğulhan hocam gibi yetkili kişilere ulaşabilen arkadaşlar yoluyla bilgi edinebiliriz.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
YÖK'ten bir bilgi alamadık. Görüşme nasıl geçti ne oldu tam olarak kestirmek güç, fakat pek olumlu geçmişe benzemiyor. Malumunuz YÖK'ten atama yetkisi alındığında YÖK buna karşı çıkmıştı. Yeniden atama yetkisi istendi bu kesin fakat Cumhurbaşkanımız kabul etmedi kanaatindeyim bu benim kişisel yorumum. En iyi ihtimalle dahi en az 2 hafta beklemek gerek. Henüz çok erken. Yekta bey mağduriyetleri ve ihtiyaçları aktarmıştır zaten ama bu kadar bekleniliyorsa bir bildikleri vardır. Bu saatten sonra yapılacak tek şey resmi gazeteyi takip etmektir.

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar, Dr. Vahdet ÖZKOÇAK twitter adresinde "Yarın yetkililerle #YüksekÖğretim in sorunlarını görüşmek üzere bir araya geleceğim. Dosyamızı hazırladık. Ancak sorunların çözümü için birlikte hareket etmeliyiz. Ekim ayında Gazi @TBMMGenelKurulu nda sorunlarımızın çözümü için gerekenleri yapıyoruz birlikte de başaracağız." demiş.

Lütfen sizlerde bu tweet e cevap yazarak sorunlarını belirtiniz. Onun haricinde diğer arkadaşların dediği gibi CİMER / YÖK / YEKTA HOCA ya da yazarak durumun önemini anlatınız.

İnş en yakın zamanda bu sorun çözüme kavuşur.

A

Akademikbezgin

Guest
Akademiyle ilgili önemli düzenlemeler yapılacaksa bunu açıklayacak kişi Cumhur Başkanıdır, geçmişte de böyle olmuştur. Yekta beye bu zevk taddırılmaz. Akademik açılış da şhow bekliyorum 5 tepeden bu konular üzerine. Özerklik ne haddine yök ün... geçmiş olsun arkadaşlar...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Kusura bakmayın ama Vahdet hocanın hiçbir şeyi çözebileceğine inanmıyorum. İyi niyetinden şüphem yok lakin gücü ve etkinliği ortada. Eğitim Bir-Sen bu işi çözerse çözer. Gerisi çok zor. Mayıs ayında 50/d'li arş. gör. 33/a'ya geçirildi Sn. Ali Yalçın'ın baskıları üzerine. Benim kişisel kanaatim bu iş yeniden YÖK'e bağlanmayacak. Yasalarda ciddi bir değişiklik yapıldığı aşikar ki bu kadar uzun sürdü. MEB ya da Çalışma Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ya da ofis ve kurullar olabilir. Bekleyip göreceğiz.

M

Misafir_Forumcu

Guest
Kusura bakmayın ama Vahdet hocanın hiçbir şeyi çözebileceğine inanmıyorum. İyi niyetinden şüphem yok lakin gücü ve etkinliği ortada. Eğitim Bir-Sen bu işi çözerse çözer. Gerisi çok zor. Mayıs ayında 50/d'li arş. gör. 33/a'ya geçirildi Sn. Ali Yalçın'ın baskıları üzerine. Benim kişisel kanaatim bu iş yeniden YÖK'e bağlanmayacak. Yasalarda ciddi bir değişiklik yapıldığı aşikar ki bu kadar uzun sürdü. MEB ya da Çalışma Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ya da ofis ve kurullar olabilir. Bekleyip göreceğiz.

Benzer düşünceler içerisindeyim sizinle, daha önceki gönderimlerinizin çoğu ile de aynı kanaatteyim. Peki, bundan sonraki süreçte process'in ne yönde, ne kadar zamanda ve ne ölçüde ilerleyeceğini düşünüyorsunuz? Şahsen ben bu sürecin Kasım'da çözüleceğini, YÖK'e bağlanmadan ama YÖK'ü de çok saf dışı bırakmadan bir çözüm üretileceğini düşünüyorum. Kasım'da da çok yüksek ölçüde kadro alımı beklemiyorum ama yine de hareketlenmeler olacaktır. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Akademiyle ilgili önemli düzenlemeler yapılacaksa bunu açıklayacak kişi Cumhur Başkanıdır, geçmişte de böyle olmuştur. Yekta beye bu zevk taddırılmaz. Akademik açılış da şhow bekliyorum 5 tepeden bu konular üzerine. Özerklik ne haddine yök ün... geçmiş olsun arkadaşlar...

Beklentileriniz nelerdir?

- - - Güncellendi - - -

Benzer düşünceler içerisindeyim sizinle, daha önceki gönderimlerinizin çoğu ile de aynı kanaatteyim. Peki, bundan sonraki süreçte process'in ne yönde, ne kadar zamanda ve ne ölçüde ilerleyeceğini düşünüyorsunuz? Şahsen ben bu sürecin Kasım'da çözüleceğini, YÖK'e bağlanmadan ama YÖK'ü de çok saf dışı bırakmadan bir çözüm üretileceğini düşünüyorum. Kasım'da da çok yüksek ölçüde kadro alımı beklemiyorum ama yine de hareketlenmeler olacaktır. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

2018 merkezi bütçesi ortada. 4000 kişi. Bu rakamın sadece 1000'i kullanıldı. 3000 kullanılır mı en azından çoğu kullanılır diye düşünüyorum. YÖK tamamen saf dışı kalmaz formaliteden de olsa yasada yer alır muhakkak. Alımlarda üniversite rektörleri etkin olacaktır ve alım şartları aynı kalacaktır birkaç ufak değişiklik olabilir örneğin alesin ağırlığı %60 dan %70 e çıkar, YL ortalaması devreye girebilir o kadar. Kasım ayını bulmaz diye düşünüyorum. Eylülün sonuna doğru hallolur süreç ekimde kadrolar ilana çıkar.

wxyz_06

Öğrenci
Beklentileriniz nelerdir?

- - - Güncellendi - - -

2018 merkezi bütçesi ortada. 4000 kişi. Bu rakamın sadece 1000'i kullanıldı. 3000 kullanılır mı en azından çoğu kullanılır diye düşünüyorum. YÖK tamamen saf dışı kalmaz formaliteden de olsa yasada yer alır muhakkak. Alımlarda üniversite rektörleri etkin olacaktır ve alım şartları aynı kalacaktır birkaç ufak değişiklik olabilir örneğin alesin ağırlığı %60 dan %70 e çıkar, YL ortalaması devreye girebilir o kadar. Kasım ayını bulmaz diye düşünüyorum. Eylülün sonuna doğru hallolur süreç ekimde kadrolar ilana çıkar.

Hocam kaynaklarınızdan edineceğiniz bilgileri bekliyoruz :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
YÖK pek keyifli değil. Cumhurbaşkanımızdan istediklerini alamadıkları aşikar. Zaten bizi YÖK veya başka bir kurum ilgilendirmiyor. Aslolan bizlerin atamalarına izin verilmesi. Sabır arkadaşlar sabır. Bu yüce devlet kimseyi mağdur etmez.

Mutlu Ege

Öğrenci
Başka yere baglanacaksa Meb e bağlansın. En azından kamuoyunun liyakat konusunda güvendiği bir isim Ziya Selçuk Hoca. Ayrica ne olacaksa bir an önce olsun, Ales süreleri geçiyor..

A

Akademikbezgin

Guest
YÖK pek keyifli değil. Cumhurbaşkanımızdan istediklerini alamadıkları aşikar. Zaten bizi YÖK veya başka bir kurum ilgilendirmiyor. Aslolan bizlerin atamalarına izin verilmesi. Sabır arkadaşlar sabır. Bu yüce devlet kimseyi mağdur etmez.

Bu devletin ve akademik sistemin mağdur ettikleri burdan fizana yol olur..
Beklentim konusuna gelince forumda olan olmayan tüm sorunlar+ akademinin akademiyle alakası olmayan kişiler tarafından yönetilmesi, yürtülmesi, oyuncak edilmesi, siyasete ve cemaatlere alet edilmesi.. gibi kronik sorunuların çözülmesi. Ütopik yani..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu devletin ve akademik sistemin mağdur ettikleri burdan fizana yol olur..
Beklentim konusuna gelince forumda olan olmayan tüm sorunlar+ akademinin akademiyle alakası olmayan kişiler tarafından yönetilmesi, yürtülmesi, oyuncak edilmesi, siyasete ve cemaatlere alet edilmesi.. gibi kronik sorunuların çözülmesi. Ütopik yani..

Ben sizinle aynı kanaatte değilim. 90'larda değil Cumhurbaşkanı, bir tane yetkili bile işini yapmaz, kamuoyunu bilgilendirmezdi. Devletimiz çok daha şeffaf ve milletine değer veren bir devlet haline geldi. Eksikleri var elbet bunlarda zamanla oturacaktır.

G

Gerçekler

Guest
Arkadaşlar boş umutlarla kendinizi avutmayın. Uzun bir süre bu şekilde olmasına kendinizi alıştırın. Şu an sistem, plan ve program yok çünkü.

mfgokdag

Öğrenci
Bu işin kısa vadede çözülmeyeceği belli. Üniversitelelerin çok ihtiyacı var deyip de iki haftada açılmasını beklemek de gerçekçi değil. Çünkü yarın başlasa ilanlar( aynı alım süreci ile) ön değerlendirme sınavının açıklanması bir kere Ekimi bulur, güvenlik soruşturmasıyla beraber bir kişinin göreve başlaması Aralık-Ocak. Ayrıca ; sn Cumhurbaşkanının katıldığı bir toplantıda(Yükseköğretimle ilgili) " Öğretim Elemanı alım sürecini değiştiriyoruz" minvalinde bir açıklama gelirsede şaşırmam. Hakkımızda hayırlısı, sabredicez ama süreç sinir bozucu...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Gerçekten sizlere şaşırıyorum, sakin olun arkadaşlar ya! Unutmayın ki bu süreç 2.5 aydır bu şekilde. 2.5 ayda çoğu şey hazırlanmış ve düzenlenmiştir. Bu karamsarlık nedir böyle? 2 hafta içerisinde ilanlar açılmazsa her türlü eleştirilerinizi kabul edeceğim, bu kadar iddialıyım. Devlette devamlılık esastır. Sadece bizler mi? Öyp'liler, öğretim üyeleri, nakil bekleyenler, öğretim elemanları, onbinlerce kişi bekliyor ve bu iş çözüme kavuşmazsa üniversitelerde ciddi sorunlar baş gösterecek. Bizler kadar, rektörler ve senatolarda baskı yapıyor buna emin olun. Bir kararnameye bakıyor her şey. 2.5 aydır devlet boş durmadı herhalde çoğu düzenleme tamamlanmıştır. Tekrar ediyorum 2 hafta içinde izinler verilmezse sabaha kadar beni eleştirin, kızın, gıkım çıkmaz ve sizlerden özür dilerim. Bunu aldığım bilgiler, duyumlar ve kişisel kanaatim olarak söylüyorum.

- - - Güncellendi - - -

KESİN BİLGİ

X Üniversitesi'nde Doçentlik kadrosu bekleyen bir hocamıza Rektörlük 1-2 hafta daha sabredin denilmiştir.
Kaynak: Memurlar.net forum

- - - Güncellendi - - -

Rektörlükler elbet kesin bir bilgi almışlardır. Sabrımızı muhafaza etmeliyiz. Ayrıca akademide hangi güvenlik soruşturması 2, 3 ay sürüyor çok merak ettim ben? Çopu arkadaşım 3 haftada en geç 1 ay da göreve başladı.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Gerçekten sizlere şaşırıyorum, sakin olun arkadaşlar ya! Unutmayın ki bu süreç 2.5 aydır bu şekilde. 2.5 ayda çoğu şey hazırlanmış ve düzenlenmiştir. Bu karamsarlık nedir böyle? 2 hafta içerisinde ilanlar açılmazsa her türlü eleştirilerinizi kabul edeceğim, bu kadar iddialıyım. Devlette devamlılık esastır. Sadece bizler mi? Öyp'liler, öğretim üyeleri, nakil bekleyenler, öğretim elemanları, onbinlerce kişi bekliyor ve bu iş çözüme kavuşmazsa üniversitelerde ciddi sorunlar baş gösterecek. Bizler kadar, rektörler ve senatolarda baskı yapıyor buna emin olun. Bir kararnameye bakıyor her şey. 2.5 aydır devlet boş durmadı herhalde çoğu düzenleme tamamlanmıştır. Tekrar ediyorum 2 hafta içinde izinler verilmezse sabaha kadar beni eleştirin, kızın, gıkım çıkmaz ve sizlerden özür dilerim. Bunu aldığım bilgiler, duyumlar ve kişisel kanaatim olarak söylüyorum.

- - - Güncellendi - - -

KESİN BİLGİ

X Üniversitesi'nde Doçentlik kadrosu bekleyen bir hocamıza Rektörlük 1-2 hafta daha sabredin denilmiştir.
Kaynak: Memurlar.net forum

- - - Güncellendi - - -

Rektörlükler elbet kesin bir bilgi almışlardır. Sabrımızı muhafaza etmeliyiz. Ayrıca akademide hangi güvenlik soruşturması 2, 3 ay sürüyor çok merak ettim ben? Çopu arkadaşım 3 haftada en geç 1 ay da göreve başladı.

Bugün daha önce görev yaptığım bir üniversitenin personel dairesi ile görüştüm hiçbir bilgi verilmediğini kısa vadede bir çözüm beklemediklerini söylediler. Sürecin söylediğiniz yönde sonuçlanmasını canı gönülden isterim. Güvenlik soruşturması konusuna gelince soruşturmanın yapıldığı şehirden tutun evli yahut bekar olmanıza kadar bir sürü etken var ama 3 ay sürdüğünü hiç duymadım genellikle 1-1,5 ay süresinde tamamlanıyor.

Bu arada YÖK atama birimi ile birkaç defa görüşen bir hocamız vardı [MENTION=103560]Pediatrist[/MENTION] idi sanırım hocam bir kez daha arayıp görüşsseniz?

M

Misafir_Forumcu

Guest
Haftaya Çarşamba günü, sabah saatlerinde ben de bir devlet üniversitesinde çok kritik noktada olan bir hoca ile görüşeceğim.Bu konuda kendisinin yorumdan öte, duyumunun olduğuna adım kadar eminim. Kendisinden duyduklarımı ben de buraya yazarım. Herkes bilgisini paylaşıyor zaten, umarım pozitif ve optimist olanlarımızın beklediği gerçek olur.

Pediatrist

Öğrenci
Hocam aradım belli değil diyor 13 30 da Aradım onlarda bizim gibi bişey bilmiyor sadece yakın zamanda çözüleceğini umuyorum dedi o kadar