YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

wxyz_06

Öğrenci
Basvurularda her universite farkli belgeler talep ediyor ya hocam onda her universiteyi kapsayacak sekilde ornegin e devlet ciktisi alinarak belgelerin yollanabilmesi gibi bir karar alinabilecegini soylediler. E devlet kararinin zaten universitelere duyuruldugunu ancak cok da uygulanmadigini, alinacak bir karar ile tum universiteleri kapsayacak ortak basvuru kosullarinin gelebilecegi bana belirtildi. Diger universiteler gibi bizde kadro ilanlarimizi vermek icin bekliyoruz her universite ayni anda ilanlarini verecek izin oldugunda dediler. Bunun yani sira kadrolarin yillik olarak universitelere dagitildigini belirterek sene bitmeden universitelerin kadrolari kullanmak isteyecegi, dolayisiyla da eylul-ekim ayi icerisinde kadro ilanlarinin cikmaya baslayabilecegi fikrini ilettiler.

Başvuru belgeleri olarak e-devlet çıktısının kullanılmasını kast ediyorsunuz yani

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Basvurularda her universite farkli belgeler talep ediyor ya hocam onda her universiteyi kapsayacak sekilde ornegin e devlet ciktisi alinarak belgelerin yollanabilmesi gibi bir karar alinabilecegini soylediler. E devlet kararinin zaten universitelere duyuruldugunu ancak cok da uygulanmadigini, alinacak bir karar ile tum universiteleri kapsayacak ortak basvuru kosullarinin gelebilecegi bana belirtildi. Diger universiteler gibi bizde kadro ilanlarimizi vermek icin bekliyoruz her universite ayni anda ilanlarini verecek izin oldugunda dediler. Bunun yani sira kadrolarin yillik olarak universitelere dagitildigini belirterek sene bitmeden universitelerin kadrolari kullanmak isteyecegi, dolayisiyla da eylul-ekim ayi icerisinde kadro ilanlarinin cikmaya baslayabilecegi fikrini ilettiler.

Aynı kanaatteyim. Bu iş en kısa sürede neticeye kavuşacaktır. En kötü ihtimali düşünsek dahi aralık ayı olur. Ama bu çok düşük bir ihtimal.

- - - Güncellendi - - -

Başvuru belgeleri olarak e-devlet çıktısının kullanılmasını kast ediyorsunuz yani

Ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Üniversiteler özerktir. Genel geçer hususlar hariç çoğu şeyde spesifik belge istenebilir. Kişisel yorumum tabi.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bişey duyan var mı acaba

Görüşme uzun sürmüşe benziyor. Lakin bir açıklama beklemeyin arkadaşlar. Resmi gazeteyi takip edeceğiz artık. YÖK Başkanı sorunları aktarmış, Cumhurbaşkanımızda haberdar olmuştur gerisi bürokrasi ve zaman. Sükunetinizi ve sabrınızı muhafaza edin.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar ediyorum...
Lütfen CİMER'e her gün yazın, tanıdıklarınıza yazdırttın. YÖK'ü her gün arayın baskı yapın, tanıdıklarınızada aratın. Yekta Saraç'ın twitter'ına ve diğer yetkililerin sosyal medya hesaplarına yazın, tanıdıklarınıza yazdırın! Hashtag açın! Boş durmayın. Ben bugün 8. kez CİMER'e yazdım. Sesimizi tüm mecralardan duyuralım. En kötü ihtimalle, en en en az 100 bin kişiyiz akademik kadro bekleyen en az. Tanıdıklarımızla bu rakam 1 milyon eder. Gücümüzü gösterelim. Ben tüm tanıdıklarımada yazdırdım. Selam ve dua ile...

Mutlu Ege

Öğrenci
Bu şekilde kuru bir açıklama varsa istediğini alamamıştır gibi geliyor bana, kadro yetkisi planları başkası üzerine sanırım Sn. Cumhurbaskanimizin.

mollose0

Öğrenci
Sükunetimi korumak istiyorum fakat ben bu kayıtsızlığı kabullenemiyorum. Bugünkü görüşme belki yarın sabah öğrenebileceğimiz güzel haberlere vesile olmuştur, bunu şu anda bilemiyorum lâkin şu saate kadar yaşananlar gerçekten rahatsız edici. Bu ülkenin diğer ülkelerden aldığı savaş uçakları, silahları, tankları günlerce konuşuluyor. Bu konudaki bir problem, zincirin en ilgisiz halkasını dahi rahatsız ediyor ama akademiyi konuşmuyoruz. Konuşulduğunda "tek tweetle" geçiliyor yahut forumlardan ileri gidemiyor. Yaklaşık iki hafta içerisinde üniversiteler güz dönemine başlayacak ve iki aydır ilanlar yayınlanamıyor. "YÜKSEK ÖĞRETİM" Kurulu başkanı bugün Cumhurbaşkanımız ile daha önemli bir konu görüşmüş olamaz, kusura bakmayın. Bu konuda bilgi sahibi, çözüm sahibi olmak hepimizin hakkı.

A

Akademikor

Guest
Bugünkü Resmi Gazete de de birsey yok Rektoru olmayan universitelere rektor atamasi bile yapamayan sistem bu meseleyi daha aylarca cozemez!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sakin olun. Biraz zaman tanıyın. Umudunuzu kaybetmeyin.

- - - Güncellendi - - -

Yekta beyin twitine gelen mesajların %95 i dgs 0.5 kuralı ile ilgili. Demek ki kimsenin akademik kadro açılmaması umurunda değil. Kimse yazmıyo yekta beye. Yazmayın siz bilirsiniz.

kaderizm_89

Öğrenci
Arkadaşlar inşallah bu gun güzel bir gelişme olur ama bir haber çıkmazsa twitter da falan bir gündem oluşturalım artık biz de birşeyler yapalim sesimizi duyuralım.

Pediatrist

Öğrenci
Hayır hocam aktif çalışanım tıpta uzmanlık kurulunun mazeretsiz geçişi için başvurdum kabul edildi 2 rektör imzaladı ama bi türlü yök ten kadro onayı çıkmadı

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar Yekta SARAÇ hoca Sn. Cumhurbaşkanımız ile yaptığı hiçbir görüşme hakkında detay paylaşmamış. Bence biraz daha sabretmeliyiz. Belli ki dünki görüşmenin sonuçlarını Resmi Gazete'de görcez.