YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Pediatrist

Öğrenci
Arkadaşlar üzülerek belirteyim bugün Dicle Üniversitesi atama birimi ile görüştüm . Tarih konusunda kimse bişey bilmiyor dedi ama biz yazışmaları yök ile yapıyoruz dediler. Artık khk ne zaman allah bilir

A

Akademikbezgin

Guest
Kadro kullanım izni

Arkadaşlar ben 1 yıldır dr.öğr.üyesi kadrosu bekliyorum.. Bir ünivin personel müdürü istenilen kadrolarla ilgili yökten 2 aydır olumlu-olumsuz-red vs herhangi bir cevap gelmediğini, hiç bir bilgilerinin olmadığını, genel sekreter de eylül sonu ekim başı gibi kesin belli olur gibisinden afaki bilgi verdi. Yani sizlerin de tahmin ettiği gibi kimse net bir bilgiye sahip değil, malesef... Sabırlar diliyorum...

DOKTORALI

Öğrenci
Ben hemen kadroların açılmasını bekleye insanları anlayamıyorum. Zaten tanıdığın yada torpilin yoksa giremiyorsun. Adam gibi düzenlemeler çıkmadan ben açılmaması taraftarıyım. Giremediğim kadro açılsa ne olur açılmasa ne olur. Yok şu kadroyu bekliyorum yok bunu bekliyorum diyenleri de anlayabilmiş değilim. Bide buraya yazabilmeleri gerçekten çok ilginç. Eğer gerçekten liyakat istiyorlarsa doğru düzgün düzenlemeler olmadan kadro falan çıkmasın. Ben,m düşüncem asistan kadroları için merkezi sınav yada başka üniversitelerden jüri yoluyla sınav yapılması. öğretim görevlisi ilanlarında ise şu dil muafiyetinin kaldırılması. O kadar doktora yapan işsiz insan varken lisans mezunu olup 2 yıl çalışan kişiler bile öğretim görevlisi oluyor. Inşallah en kısa sürede bu tarz düzenlemeler olur.

A

Akademikbezgin

Guest
Siz ne kadrosu bekliyorsunuz DOKTORALI? Belediyeden zabıta kadrosu mu? Düzenlemeler olsun tabi ancak bu ülkede bu işler daha kötüye gidiyor, buyurun yök başkanıyla görüşün. Burdaki insanlar bu konunun aydınlığa kavuşmasını bekleyen ve önlerini görmek isteyen insancıklar, kadro çıkıp çıkmayacağını belirleyen kişiler değil..

M

MisafirÜye

Guest
kadroların durumu

Arkadaşlar ben de bugün yök'ten bir tanıdık ile görüştüm. Yalnız öğretim görevlisi değil öğretim üyesi kadrolarının da seçimden önce alınan izinler olduğunu söyledi. Ben doktoramı bitirdim ve öğretmen olarak çalışıyorum. Kadro açılırsa zaten geçmiş olsun. Bir yere kadro açılıyorsa kişi hazırdır. Ama yine de benim bölümümde açılmak üzere olan, izni alınmış vs. bir kadro var mı bir bakın diye rica etmiştim. Yalnız kendi bölümüm değil tüm kadrolar için bir cevap almış oldum. Onu da burada aktarmak istedim. Saygılar

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ehliyet ve Liyakat olmazsa olmazımız olmalı! Hak eden hak ettiği işi yapmalı! Din, dil, ırk, mezhep, tarikat, siyasi görüş farkı gözetilmeksizin hak eden hakkını almalı! Lakin, vatan hainleri bundan müstesna! Onların hak ettiği iki şey var; birincisi ölüm, ikincisi hapis! İnşallah üniversitelerimiz en kısa zamanda bilim, teknoloji ve ilim yuvalarına döner. Bilim üretir hale gelirler.

DOKTORALI

Öğrenci
benim yazdığım cok acık ve yarası olmayan kimse gocunmaz. eğer liyakatla bir yere gelmeyi bekleyen biri, öyle torpille falan bir yerlere gelecek biri değilse benim sözlerim kimseyi gücendirmez. tabiki bende alnımla ilgili kadroları takip ediyorum ama düzenlemeler olmadan acılmaması taraftarıyım. çünkü açılsa bile bir yerin torpillisine oluyor. zaten giremiyoruz hakkımızla bir yere. en azından doğru düzgün akdemiye yakısır sartlar olursa hiç bir vasfı olmayan torpilli asalaklardan kurtuluruz.

mollose0

Öğrenci
Herkese merhaba,

Ben yaklaşık bir aydır forumun bu başlığını düzenli olarak takip ediyorum. Öğrendiğim tüm gelişmeler için herkese teşekkür ederim. Bazen içim rahatladı bazen ise üzüldüm ama hep gelişmelerden haberdar oldum. Fakat artık aranızdaki tartışmaların yüzeyselliğine ve lüzumsuzluğuna dayanamıyorum. İnsanların kadroların "bir an önce açılmasını istemesinde" ayıp yahut yanlış olan hiçbir şey yok. Ülkemizin içerisinden geçtiği vahim sürecin farkındayım lâkin eğitim "ikinci" plana atılamayacak kadar kıymetli bir husustur, belki bu vahim sürecin müsebbibi yıllar boyunca eğitimin ikinci plana atılmış oluşudur. Üniversitelerdeki sorun, ülkenin sorunudur. Bunun ertelenebilir bir yanı yoktur. Eğitim, kültür ve sanatın vasat dahi kabul edilemeyecek bir seviyeye gerilediği ülkemizde akademisyen olarak görev yapacak insanların birbirlerine alenen laf sokmaya çalışmasını trajikomik buluyorum. Liyakat için gerekli görülen değişimler icap ederse "zamana yayılarak" yapılabilir. Tüm süreci aylar boyunca durdurmanın kimseye bir faydası olacağını zannetmiyorum. Lütfen, rica ediyorum, bu başlığın altına bir mesaj atmadan evvel mesajınızın "hakikaten" gerekli olup olmadığını düşünüp öyle atınız. Duyumlarını paylaşan herkese teşekkür ederim. Hiç kimsenin bu başlıkta duyum paylaşmaktan elde edeceği bir çıkar olamaz ve bir habere haber değil de "duyum" denmesinin sebebi kaynağının "haliyle" gizli olmasındandır. Yazılan her şeye itimat etmek zorunda değilsiniz. Değerli vaktinizi burada tartışarak geçirmek yerine alanlarınıza ve işinize daha hazır hale gelmek için harcamakla geçirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla...

tumua

Araştırma Görevlisi
liyakatten bahsedip ogretim gorevlisinde dil sarti kaldirilsin demek :) neden cunku yeterli dil puani yok ve kendi istedigi sekilde olursa o zaman liyakat islemis olur :)) geciniz boyle seyleri komik olmayin. Arti olarak merkezi sinav diye dovunenler merkezi sinavin ne oldugunu biliyorlar mi merak icerisindeyim. Kaldirilsin dediginiz yabanci dil sarti merkezi sinavin en yuksek yuzdeli ikinci objesi olacaktir buyuk ihtimal ales’ten sonra :) Arti olarak hepimiz torpil diyoruz eyvallah ama akademide merkezi sinav minav olmaz akademide usta cirak iliskisi ilerler yoksa merkezi sinav sacmaligi ile akademinin damari kesilmis olur

Son düzenleme:
A

Akademikbezgin

Guest
Herkese merhaba,

Ben yaklaşık bir aydır forumun bu başlığını düzenli olarak takip ediyorum. Öğrendiğim tüm gelişmeler için herkese teşekkür ederim. Bazen içim rahatladı bazen ise üzüldüm ama hep gelişmelerden haberdar oldum. Fakat artık aranızdaki tartışmaların yüzeyselliğine ve lüzumsuzluğuna dayanamıyorum. İnsanların kadroların "bir an önce açılmasını istemesinde" ayıp yahut yanlış olan hiçbir şey yok. Ülkemizin içerisinden geçtiği vahim sürecin farkındayım lâkin eğitim "ikinci" plana atılamayacak kadar kıymetli bir husustur, belki bu vahim sürecin müsebbibi yıllar boyunca eğitimin ikinci plana atılmış oluşudur. Üniversitelerdeki sorun, ülkenin sorunudur. Bunun ertelenebilir bir yanı yoktur. Eğitim, kültür ve sanatın vasat dahi kabul edilemeyecek bir seviyeye gerilediği ülkemizde akademisyen olarak görev yapacak insanların birbirlerine alenen laf sokmaya çalışmasını trajikomik buluyorum. Liyakat için gerekli görülen değişimler icap ederse "zamana yayılarak" yapılabilir. Tüm süreci aylar boyunca durdurmanın kimseye bir faydası olacağını zannetmiyorum. Lütfen, rica ediyorum, bu başlığın altına bir mesaj atmadan evvel mesajınızın "hakikaten" gerekli olup olmadığını düşünüp öyle atınız. Duyumlarını paylaşan herkese teşekkür ederim. Hiç kimsenin bu başlıkta duyum paylaşmaktan elde edeceği bir çıkar olamaz ve bir habere haber değil de "duyum" denmesinin sebebi kaynağının "haliyle" gizli olmasındandır. Yazılan her şeye itimat etmek zorunda değilsiniz. Değerli vaktinizi burada tartışarak geçirmek yerine alanlarınıza ve işinize daha hazır hale gelmek için harcamakla geçirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla...

Aynen imza... Burada bilgi vermek adına birşeyler yazıldığında anında süperzeka bir arkadaş çıkıyor meydane. İlginç...

DOKTORALI

Öğrenci
liyakatten bahsedip ogretim gorevlisinde dil sarti kaldirilsin demek :) neden cunku yeterli dil puani yok ve kendi istedigi sekilde olursa o zaman liyakat islemis olur :)) geciniz boyle seyleri komik olmayin. Arti olarak merkezi sinav diye dovunenler merkezi sinavin ne oldugunu biliyorlar mi merak icerisindeyim. Kaldirilsin dediginiz yabanci dil sarti merkezi sinavin en yuksek yuzdeli ikinci objesi olacaktir buyuk ihtimal ales’ten sonra :) arti olarak hepimiz torpil diyoruz eyvallah ama akademide merkezi sinav minav olmaz akademide usta cirak iliskisi ilerler yoksa merkezi sinav sacmaligi ile akademinin damari kesilmis olur

ya sen önce okudugunu anla sonra yorum yap dil sartı kaldırılsın demedim. Meslek yüksek okullarında uygulanan dil muafiyeti var ya o kaldırılsın dedim. Yani dil şartı getirilsin diyorum. Senin dediğin usta çırak ilişkisi varsa o zaman herkes kendi üniversitesinde kadro alır. O zaman ilan ona göre açılsın saçma sapan konusmayın lütfen.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Herkes sakin olsun lütfen. Konu başlığından sapmayalım. Sükunetinizi koruyun. Bilgi almaya ve elinizden geldiğince sesinizi duyurmaya çalışın.

cenkkk

Öğrenci
liyakatten bahsedip ogretim gorevlisinde dil sarti kaldirilsin demek :) neden cunku yeterli dil puani yok ve kendi istedigi sekilde olursa o zaman liyakat islemis olur :)) geciniz boyle seyleri komik olmayin. Arti olarak merkezi sinav diye dovunenler merkezi sinavin ne oldugunu biliyorlar mi merak icerisindeyim. Kaldirilsin dediginiz yabanci dil sarti merkezi sinavin en yuksek yuzdeli ikinci objesi olacaktir buyuk ihtimal ales’ten sonra :) Arti olarak hepimiz torpil diyoruz eyvallah ama akademide merkezi sinav minav olmaz akademide usta cirak iliskisi ilerler yoksa merkezi sinav sacmaligi ile akademinin damari kesilmis olur

Doğru söylüyorsunuz hocam şuan ki eş dost ahbap ilişkisiyle olan alımlarla damardan akan kanla marsa çıktık.

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bugün saat 17:00 de Külliyede Yök Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ile görüşeceği yazıyor. Bu görüşmeden bir sonuç çıkabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Arkadaşlar, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bugün saat 17:00 de Külliyede Yök Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ile görüşeceği yazıyor. Bu görüşmeden bir sonuç çıkabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

İnşallah bu görüşme bu kadar insanın beklediği cevaplar içindir.