YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Tuğçe Gamze

Öğrenci
Yaklaşık 2 yıldır kadro ilanlarını takip ediyorum, başıma gelmeyen değişim kalmadı.. Hep bir karambol hep bir kaos. Cidden arada ezilenler neden bizler oluyoruz? Şimdi de bunu bekle.. Umarım hepimiz için iyi bir değişim olur.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Başlarda ben de alım sisteminde vb. bir değişiklik olacağını düşünüyordum ancak artık farklı düşünüyorum.

Belki durumdan haberleri bile yoktur (YÖK, ilgili diğer kurumlar vb.). Zaten tüm ülke karışık, değiştirilen ve değiştirilmesi planlanan birçok şey var, bu konu akıllarına bile gelmiyor olabilir. Gündem bu denli yoğunken "yahu durun bir de şu öğretim görevlisi vb. kadrolarının detaylarıyla bir oynayalım diyeceklerini sanmıyorum.

Ayrıca, öğretim üyesi alımları zaten YÖK ilan sayfasında yayınlanmıyordu. Dolayısıyla orada bir değişiklik yok.

Eminim şu anda bazı üniversiteler ar. gör. ve öğr. gör. ilanı vermek istiyor ancak YÖK ilan sayfası dışında nerede yayınlayacaklarını bilmediklerinden bunu gerçekleştiremiyorlardır.

Yahu olay bu kadar basit olabilir mi diyebilirsiniz, bizim ülkede olabilir. Baksanıza, bazı arkadaşlar aramış konuşmuş, YÖK'ün haberi bile yokmuş durumdan. Sizce bilmezden mi geliyorlar, yoksa bilmiyorlar mı? Bence ikincisi.

Birçok şeyi değiştiriyorlardı, değişen yasayla arada bu da kaynadı işte. Kurunun yanında yaş da yandı. Ben büyük bir değişiklik beklemiyorum. Bir süre sonra eski haline döner. O süre ne kadar olur bilemem. Yok ALES'in etkisi artacakmış, yok YL ortalaması eklenecekmiş vb... Başlarda ben de böyle düşünüyordum ancak şu anki gündemde kimse bunlarla uğraşmaz. YÖK özerklik savaşı veriyor, farkında mısınız? :) Birey canıyla uğraşırken, ufak detaylara bakar mı? Arada bizler eziliyoruz, o ayrı.

Canınızı sıkmayın, beklemede kalın. İlgili yerlere yazıyor, arayıp soruyorsunuz zaten. Benim kafam arap saçıydı, böyle yapıyorum bir süredir, biraz gevşiyor gibi.

Çok doğru tespit etmişsin dostum. Değişen kriter vs hiçbirşey olmayacak şuanda sorun ilanların nasıl ve nerede yayınlanacağının belli olmayışı daha önce YÖK'ten alınan kadro kullanım izinleri bundan sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan alınacak bundan farklı bir yeni durum söz konusu değil. Ben yine aynı altyapının kullanılacağını düşünüyorum ama sanırım bürokratik düzenlemeler bekleniyor benim edindiğim izlenim bu. İçimizden herhangibir üniversitenin personel daire başkanlığına ulaşma bilgi alma şansı olan varsa daha detaylı bilgi alabilir..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu arada az önce YÖK İletişim Merkezi Hattını (0850 470 0 965) aradım telefondaki hanımefendi sistemde bir değişiklik olmadığını ilanların aynı platformda yayınlanacağını söyledi :) bu durumda iki ihtimal var ya haberleri yok ya da YÖK eski sistemin değişmemesi için lobi yaparken haberleri yokmuş gibi davranıyorlar :) bir kaç arkadaşımız daha ararsa cevapları mukayese şansımız olur.

ottoman25

Öğrenci
Bu arada az önce YÖK İletişim Merkezi Hattını (0850 470 0 965) aradım telefondaki hanımefendi sistemde bir değişiklik olmadığını ilanların aynı platformda yayınlanacağını söyledi :) bu durumda iki ihtimal var ya haberleri yok ya da YÖK eski sistemin değişmemesi için lobi yaparken haberleri yokmuş gibi davranıyorlar :) bir kaç arkadaşımız daha ararsa cevapları mukayese şansımız olur.

resmi sitemizi takip edin herhangi bir düzenleme yok ilanlar devam edecek diyorlar

A

Akadk Fum

Guest
sıkıntı şurada: eğer artık ögr. görv. alımlarına izni cumhurbaşkanlığı verecekse hiçbir ilan isme çıkmayacaktır. Yok ben 5 yıllık Yüksekögretim kurumlarında ders verme tecrübesi olan , falan alanda yl yapan lisans mezunu alacağım demiyecektir rektörler. yer gök falan prof.un tanıdığı dolmayacaktır. anne-babasını bile alabilecek kadar gevşemeyecektir insanlar. bu sevindirici

parafiskalite

Yardımcı Editör
Evet suan problem ılanların nerede yayınlanacagı. X kurumundan bu yetkı alındı ve Y kurumuna verılecek. Degısen sadece bu. Bence de sartlarda ıyılestırme olmayacak, yıne her kurum kendı ılan sartını kendı belırleyecek.
Sınav sıstemının, puan sıstemının, asgarı sartların degısecegını ‘sımdılık’ dusunmuyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
sıkıntı şurada: eğer artık ögr. görv. alımlarına izni cumhurbaşkanlığı verecekse hiçbir ilan isme çıkmayacaktır. Yok ben 5 yıllık Yüksekögretim kurumlarında ders verme tecrübesi olan , falan alanda yl yapan lisans mezunu alacağım demiyecektir rektörler. yer gök falan prof.un tanıdığı dolmayacaktır. anne-babasını bile alabilecek kadar gevşemeyecektir insanlar. bu sevindirici

Sistemin işleyişi öyle değil ilanlar belli bir takım kıstaslar çerçevesinde yayınlanıyordu zaten ders verme tecrübesi yahut ilgili alanda YL gibi ilan şartlarını üniversite belirler (saçma sapan alakasız alanlar yazılmasına -örneğin iktisat ile yakından uzaktan alakası olmayan bir bölüme alımda iktisat mezuniyeti şartının koyulamaması gibi- daha önce de izin verilmiyordu) bunda bir değişim olacağını sanmıyorum. Suan ki sorun ilanların ne zaman ve nerede yayınlanacağı..

D

Deporbo

Guest
Su an 1 tek devlet univ. ilani mevcut. O da bugun bitiyor. Sorunun bir an önce çozumesi lazim. Ama daha atamayi yapacak cumhurbaskanligi ilgili baskanliginin personelleri atanacak. Yasal duzenleme yapilacak. Ondan sonra. Bu sure ne kadar olur acaba ?

tumua

Araştırma Görevlisi
o kadar da iyi bir durum degil aslinda. Cumhurbaskanligi YOK’un gorevini devralacak eger olursa. Yani hangi bolume hangi sartlarla ogr gor alinacagi yine universitelerin insiyatifinde olacak cumhurbaskanligi YOK’un yaptigi gibi bunu onaylayip ilanini yayinlayacak sadece.

ottoman25

Öğrenci
Değerli arkadaşlar..
YÖK ilan sayfasında haftalardır yaprak kıpırdamıyor. Resmi olarak YÖK ile iletişime geçildiğinde herhangi bir düzenleme yok diyorlar.İrtibata geciğim X üniversitesinden personel arkadaşın verdiği bilgiye göre herhangi bir yazı gelmediği ancak üst yönetimin sözlü olarak ilanlara çıkılmaması yönünde görüşleri olduğunu belirtti. Acaba geçmişte de bu tarz dönemler yaşanmış mı yani hiç ilanın olmadığı dönemler yaşanmış olabilir mi? uzun süre akademik ilanları takip eden arkadaşlar daha tecrübeli olabilir bu konuda .Zira hiç bir resmi açıklama yok. Genel olarak kasım-ocak ve haziran-temmuz aylarında ilanların yoğunluğunun arttığı söyleniyor ama bu derece hiç ilan çıkmaması saçma geliyor.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Ilanları 2 yıldır takıpteyım, boyle bır durumla ılk kez karsılasıyorum. Ortada anlamsız bır bosluk var, bırı de cıkıp duzenleme yapıyoruz artık bu sekılde olacak, su tarıhten sonra uygulanacak demıyor. Muhattap kurum desenız olaydan bı haber. Yök, cımer yazdıgım dılekcelere gerı donus yapmadı. Boyle beklıyoruz meraklı bır sekılde.

agoodperson

Öğrenci
Ben de birkaç yıldır takip ederim. En azından özel üniversiteler ilan verirdi. Ortada bir problem olduğu belliydi zaten. Anladığım kadarıyla yetkililer ortada bir problem olduğunu henüz anlayamamış. Biz azınlık olduğumuz için ne kadar çırpınsak da birilerinin aklına gelmemiz çok güç. Aslında YÖK başkanına Twitter'dan ulaşmaya çalışabiliriz. Zira kendisine bu mecradan daha önce ulaşanlar mevcut. Madem ortada bir sorun yok, bir de ondan teyit alalım.

Bu durumun hayatımıza etkilerine baktığımızda ise kendi adıma şunları söyleyebilirim. Ailem gözümün içine bakıyor artık gideyim diye. Puanlarım da fena değil, tamam ar. gör. hayalimiz olmadı ama belki bir öğr. gör. kadrosu bulur doktoramı da dışarıdan yaparım diyordum. Hemen böyle bir engel çıktı. Zaten çıkmasaydı şaşırırdım. Bir ilan açılır, sınavlara gidip gelmek için izin alamam, kaçırırım diye bir işe de giremiyorum. Hatta, şimdi işe girersem, çalıştığım yer izin vermezse, kendi okulumdaki doktora mülakatına gidemem ya da kazanırsam kayıt/askerlik işlemlerini yaptıramam vs. diye çağırıldığım iş mülakatlarına bile gitmiyorum. Resmen paranoyak oldum, durum vahim.

Az önce YÖK e telefonla ulaşıp akademik ilanlar ile ilgilenen birim ile görüştüm. Kadroların ne zaman ne nasıl yayınlanacağına dair bir bilgilerinin olmadığını söylediler. Biz de sizin gibi bir şey bilmiyoruz dediler. Devlet Personel Başkanlığını da defalarca aradım fakat kimse açmadı.

Ar-Gör

Öğrenci
Dostlar basın alanında tanıdığı olan yok mu bu durumu haber yapabilecek?? Belki şimdi durup bekleme sabrını gösteriyoruz ama bu böyle devam ederse elbet bu konunun çözümü için harekete geçeceğiz bi şekilde hatta ulusal medyaya da taşıyabiliriz.. O raddeye gelmeden basında çıksa ya da ne bileyim twitterda gündeme girelim ne dersiniz??

ottoman25

Öğrenci
Kahvaltı haberlerine mail atalım çeşitli kanallar yayınlıyor ayrıca twitter dan yök başkanına ulaşmaya çalışalım sesimizi duyan olmayacak yoksa

A

Ar gör 123

Guest
İlan izinleri

Gün içerisinde YÖK ile iletişime geçtiğimde bana Yetkilerin cumhurbaşkanlığına devredildiği YÖK tarafından gerekli itirazların yapıldığı ancak ne zaman bir sonuca ulaşacağı hakkında bir bilgileri olmadığını tarafıma ilettiler.

konu ile alakalı ortak bir metin oluşturup gerekli mercilere (haber kanalları olur, sosyal medya olur, cimer olur) ulaştıralım aynı metni. Hem bir ağız birliği oluşur hem de daha etkili olabilir. Yoksa burada körler sağırlar birbirini ağırlar misali günlerce haftalarca sıkıntımızı yazıp duracağız.

A

AkademKForum123

Guest
Ilan izinleri

yeni üniversiteler açılıyor akademisyen ihtiyaçları olacak muhakkak diye düşünüp sabrediyordum ama kimseden ses çıkmaması artık endişelendiriyor hepimizi.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaslar yazıyor musunuz ? Sınav surelerı bıle bu durumdan daha cok olay olmustu, durumun cıddıyetının farkında mısınız acaba ?