Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
YÖK bahar dönemi dondurma ve 50d araş gör
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kaansydmr" data-source="post: 511732" data-attributes="member: 102949"><p>Sayın hocam, ne güzel yazmışsınız, ellerinize sağlık ancak YÖK buna benzer bir düzenlemeyi yapıp yürürlüğe koyana kadar birçok araştırma görevlisinin mağduriyeti sürecektir zira üniversitelerin çoğunda akademik izin talebinde bulunma tarihi bitmiş durumda. Dolayısıyla böyle bir düzenlemeyi yapmak için ciddi anlamda geç kalındı. Sanırım araştırma görevlileri maaş sahibi oldukları ve idarede görevde bulunma yükümlülükleri olduğu için maaş konusunda bir esneklik verilmiyor. Çok çok kaydını dondur ama maaşın da kesilir deniyor; (en azından yeni bir düzenleme çıkana kadar mana bu) dolayısıyla maaşın kesilmesin istiyorsan akademik izin talebinde bulunmayacaksın anlamı çıkıyor böylece.</p><p>Elbette gerçekten mağdur durumda olan araştırma görevlileri var ancak bir araştırma görevlisi olarak ve çevremde gördüğüm duruma göre söylüyorum ki kızın veya kızmayın, araştırma görevlisi olup gerçekten tezinizi yazabilecek durumdaysanız; yani en azından belli bir aşama kaydetmişseniz kaydınızı keyfi olarak dondurmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Hem bu şekilde maaşınızdan da olmazsınız ki zaten YÖK'ten lehte karar çıkana kadar diğer üniversitelerin de kayıt dondurma için verdikleri süre bitmiş olacak. Bu benim naçizane fikrim. Zira bu ülkede yıllardır 33/a statülü araştırma görevlilerinin görev sürelerini uzatıp keyiflerinden dolayı kadrolar boşalmak bilmedi ki bizim gibi 50/d'li araştırma görevlilerin çoğu bu yüzden geç ve zar zor atanabildi. O yüzden keyfi olarak kayıt dondurmayı haklı bulmuyorum. Tezinizi evden yazabilecek durumda olup 1 2 aya bitirebilecek durumdaysanız bitirin gitsin, zaten görevimiz çalışmak; yan gelip yatmak değil. Öte yandan yeni düzenlemeye göre mezuniyetten sonra 6 aya kadar kadromuz yanmayacak. Hiç yoktan iyidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaansydmr, post: 511732, member: 102949"] Sayın hocam, ne güzel yazmışsınız, ellerinize sağlık ancak YÖK buna benzer bir düzenlemeyi yapıp yürürlüğe koyana kadar birçok araştırma görevlisinin mağduriyeti sürecektir zira üniversitelerin çoğunda akademik izin talebinde bulunma tarihi bitmiş durumda. Dolayısıyla böyle bir düzenlemeyi yapmak için ciddi anlamda geç kalındı. Sanırım araştırma görevlileri maaş sahibi oldukları ve idarede görevde bulunma yükümlülükleri olduğu için maaş konusunda bir esneklik verilmiyor. Çok çok kaydını dondur ama maaşın da kesilir deniyor; (en azından yeni bir düzenleme çıkana kadar mana bu) dolayısıyla maaşın kesilmesin istiyorsan akademik izin talebinde bulunmayacaksın anlamı çıkıyor böylece. Elbette gerçekten mağdur durumda olan araştırma görevlileri var ancak bir araştırma görevlisi olarak ve çevremde gördüğüm duruma göre söylüyorum ki kızın veya kızmayın, araştırma görevlisi olup gerçekten tezinizi yazabilecek durumdaysanız; yani en azından belli bir aşama kaydetmişseniz kaydınızı keyfi olarak dondurmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Hem bu şekilde maaşınızdan da olmazsınız ki zaten YÖK'ten lehte karar çıkana kadar diğer üniversitelerin de kayıt dondurma için verdikleri süre bitmiş olacak. Bu benim naçizane fikrim. Zira bu ülkede yıllardır 33/a statülü araştırma görevlilerinin görev sürelerini uzatıp keyiflerinden dolayı kadrolar boşalmak bilmedi ki bizim gibi 50/d'li araştırma görevlilerin çoğu bu yüzden geç ve zar zor atanabildi. O yüzden keyfi olarak kayıt dondurmayı haklı bulmuyorum. Tezinizi evden yazabilecek durumda olup 1 2 aya bitirebilecek durumdaysanız bitirin gitsin, zaten görevimiz çalışmak; yan gelip yatmak değil. Öte yandan yeni düzenlemeye göre mezuniyetten sonra 6 aya kadar kadromuz yanmayacak. Hiç yoktan iyidir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
YÖK bahar dönemi dondurma ve 50d araş gör