öyp dil merkezleri için tercihleri ne zaman yapacağiz peki. Ona göre atandiğimiz yerde kalacak yer ayarlamamiz gerekecek ve henüz hiç birşey belirlenmedi.
merhabalar,
meb'de çalışıyorum,muğla üniversitesini kazandım, istenen belgeleri teslim ettim, hizmet belgemin muvafakat başlatmak için yeterli olduğunu söylediler. dil eğitimi tercihleri belirttiğiniz gibi şubatta açılırsa, muvafakat sürecimde uzayabilir,atamam yetişmeyebilir. bu durumda dil eğitiminde sonraki dönemi beklemek zorunda kalır mıyım? bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler
Eğitim tercihleri alındıktan sonra dil tercihlerine sıra gelecek. En geç mart gibi olur.
Ataması yapılıyor diye yazı alıp gidersiniz eğitime sorun olmaz.
Meb' deki görevden nasıl ayrılınır bu durumda ?
Sevgili arkadaşlar aranızda İELTS sınavına giren birileri varsa sınava dair görüş ve fikirlerini paylaşabilir mi? Bu sınava girmeyi düşünenler açısından faydalı olacaktır.
Ben 5 ocak'ta girdim.. 5.0 aldım
Sınav tam bir ingilizce yeterlik ölçme sınavı...
kpds-üds gibi 2bin kelime +3000 synonyms ezberlemeye gerek yok
Ama tabi belirli bir ingilizce temelinizin olmasıda gerekiyor..
4 aşamalı olduğu için bazı arkadaşlarımız speaking-listeningte oldukça zorlanıyorlar..
Ancak Hazırlık geçmişiniz var, filmleri de altyazılı izleme alışkanlığınız varsa birde www.ielts-exam.net'teki örneklere 2-3 gün göz gezdirirseniz
4-4.5 gibi sonuçları kolaylıkla alabilirsiniz...
ama tekrar belirtmekte fayda var belirli bi ingilizce geçmişi şart....
Yani genel ingilizce düzeyi iyi olanların girmesini kesinlikle tavsiye ederim...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, daha önce hazırlık geçmişim var üniversitede 1 yıl hazırlık okudum. Writing ve listening konusunda iyiydim ama geçen zaman ne kadarını götürdü, ne kadarı kaldı bilemiyorum. Ama Nisanda yds'den 65 alamazsam İelts'ye gireceğim büyük ihtimal. Szi bu sınav için kursa gittiniz mi acaba, yani gerekli midir kurs sizce?
Yine tercih yapacaksınız. Orayı ilk sıraya yazın sizin için daha iyi olur belki senet almazlar.atandığımız üniversitede dil kursu açılırsa süreç nasıl olur arkadaşlar bilen var mı? yine tercih mi yapıcaz yoksa üniversite bizi kendi bünyesinde mi gönderecek?
Yine tercih yapacaksınız. Orayı ilk sıraya yazın sizin için daha iyi olur belki senet almazlar.