Yeni Yonetmelik ile Tecil işlemi degisti mi?

gokayduran

Öğrenci
Merhaba,

Yeni gelen yonetmelik ile beraber tezsiz yuksek lisans tecil suresi 1.5 seneye dusmus.. bu kanun ile hala tezsiz yuksek lisansa devam ederken(tecil hakkı surerken) kayıt sildirip 2. tezsiz yuksek lisansa baslarsak eski sistemde oldugu gibi 35 yasına kadar bu sekilde tecil yapabılmemıze ımkan saglıyor mu? Yoksa kanun bunun da onune gecti mi?

Tesekkur ederim

delen__1905

Öğrenci
hocam yeniden yüksek lisans kayıt olunca ne olur bilmiyorum ancak artık 35 e kadar kaçış yok 30 yaşında yüksek lisans yapıyor olasanızda askere gidiyorsunuz üst yaş sınırı değişti eskiden 35 di şu anda 30
30 dan sonra doktora yapsanızda gidersiniz

A

Akademik Forum

Guest
Hocam tesekkur ederim cevap yazdıgınız ıcın..Bazı universiteler ile gorustum kayıt olduktan sonra arada donemde kayıt sildirip yeniden kayıt olunca 35 e kadar devam edebiliryorsunuz diye soylemislerdi ama yeni kanun bunun onune gectı mi yoksa sadece 1.5 seneye indi aradıgım cogu universitenin haberi yok ortada baya karısıklık var..peki eskiden nasıl yapılıyor du hocam bilginiz var mı?

gokayduran

Öğrenci
Hocam tesekkur ederim cevap yazdıgınız ıcın..Bazı universiteler ile gorustum kayıt olduktan sonra arada donemde kayıt sildirip yeniden kayıt olunca 35 e kadar devam edebiliryorsunuz diye soylemislerdi ama yeni kanun bunun onune gectı mi yoksa sadece 1.5 seneye indi aradıgım cogu universitenin haberi yok ortada baya karısıklık var..peki eskiden nasıl yapılıyor du hocam bilginiz var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar 35 yaş sınırı değişmedi. Lütfen yanlış bilgi vererek insanları korkutmayalım...

delen__1905

Öğrenci
çok pardon arkadaşlar eksik biliyormuşum 30 yaş sınırı lisan eğitimi içinmiş eğer 30 una kadar lisans bitmemiş ise 30 unda kişiyi askere alıyorlarmış
sizin dediğiniz gibi lisan üstü eğitimi alıyorsanız üst yaş sınırı 35 imiş