YDS'ye Nasıl Hazırlanmalıyım ?

mechanics

Öğrenci
Biraz zaman, biraz sabır ...ve mutlaka çaba sarf etmelisiniz . bu anlamda bir kursa gitmenizi tavsiye ederim.ben gittim ve sonuç güzel oldu.
 
A

Akademik Forum

Guest
sınava aslında az vakit kaldı ama biraz gramer çalışmış olanlar için geç değil diye düşünüyorum, kendi adıma suat gürcanların yds stratejileri kitabından gramer öğrenmiştim, çok ayrıntılı evet ama size bi şekilde öğretiyor, gramer çalışmak çok sıkıcı olduğu için uzaktanyds sitelerinden ders satın almıştım, suat gürcan anlatıyor ben dinliyordum :) ama en faydalı nokta gramer testlerinin çözümlerini dinlemek kesinlikle.çünkü tüm şıkları tek tek anlatıyor neden olmadığı konusunda, özetle grameri iyice kafaya yerleştirmek hem bi paragrafı anlamak hem de gramer sorularını çözmek için önemli, gramer bitirilmeli, tekrar edilmeli, soru çözülmeli. (çok çözecek vakit kalmıyor ama elinizden geldiğince)
gelelim okumaya çok önemli, ÇOK. insan bi kere alışmaya başlıyor ve garipsemiyor artık ingilizceyi.ben hep suat gürcandan çalıştım onu da belirteyim, yds readers kitabı vardı bu hocaların onu aldım. içinde 150 parça var genellikle ösym nin kullandığını düşündükleri internet sitelerinden yazılar almışlar, her konudan var.güzel olan kitabı açtığınızda solda parça sağda tahminen bilmiyor olduğunuzu düşündükleri kelimelerin türkçesi ve altta da o kelimelerden beşiyle ilgili alıştırma var, gramerden sıkılınca hemen bu kitap okunmalı, 100 kadar parça okumuştum, kelimeler fırsat buldukça tekrar edilmeli. ayrıca biz son sınıfta tez yazıyorduk ve makaleler sürekli ingilizceydi mecbur biraz bişiler kapmışızdır ordan. (normalde lisans eğitimi türkçeydi)
son olarak bir ay kala eksik olunsa bile umut kesilmemeli, bi ayda düzgün çalışma 15-20 puan bile getirir, yeter ki çalışılsın, kelime kağıtları ile ezber yapılsın (aklınızda onu çağrıştıran cümle olması iyi olur). son hafta da yine suat gürcanların çözümlü çıkmış yds sorularını aldım ve 5-6 tanesini çözdüm tabi ki de süre tutarak, daha sonra çözümlerini okuyarak.
olmayacak şey değil arkadaşlar, çalışın.yds den iyi puan almak ingilizce bilmek değil maalesef, keşke biliyor olsaydık, iyi çalışmalar çok kolay gelsin :)

Meraba pekı bu vıdeoların ortalama parası ne kadar, birde ben baslangıç seviyesinde ingilizce bilen birisiyim yatkınlığım var ama gramer yok 2 ayda 5o nin üstüne cıkar mıyım?
 
Ö

öğrenmek

Guest
ingilizce öğrenmek istiyorum

Selamlar, değerli arkadaşlar İngilizce deneyimim yok, nasıl başlamalıyım? Şimdiden çok teşekkürler...
 

alpergndz

Öğrenci
eğer sabır, azim ve disiplin varsa kendiniz de bu işi çözebilirsiniz. kurs ve hoca desteği ise işinizi kolaylaştırır. fakat onca para ve zaman harcayıp çalışmazsanız yine olmaz. bir deneme sınavı çözüp seviyenizi ve çoğunlukla yanlışların nerede olduğunu belirleyerek, bu eksikliklere ağırlık verip bol soru çözmeli ve okumalısınız. ama bana kalırsa ilk kez başalyacak ve ingilizce altyapınız yeterli değilse kursa gidin derim. bu arada online kurslar hem daha etkili hem de daha uygun fiyatlı.
 

Hasan Mert

Öğrenci
Bence Adam akıllı bir kursa git kurs olmayınca evde hazırlanma pek sağlıklı olmuyor eğer istanbuldaysan. Ben İstanbul Lisan Merkezini tavsiye edebilirim. Bakırköy şubesinde ders aldım. 2013 İlkbahar YDS'den 56 almıştım. İLM'ye gittikten sonra 2013 Sonbahardaki YDS'den 80 aldım. Çok ilgilendiler sağolsunlar, sonucunu da aldım. Bakırköy dışında yanılmıyorsam 3 şubeleri daha var. Kadıköy, Mecidiyeköy ve Beşiktaş. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.İstanbul Lisan Merkezini tercih edebilirsin. Ben Bakırköy şubesinde eğitim aldım ve çok memnun kaldım. Kadıköy şubesini arayıp bilgi alabilirsin, eminim bana yardımcı oldukları gibi sana da yardımcı olurlar umarım fayda görürsün.
 
Üst