Yds'den 70 üstü almak ve 5231 kelime paylaşımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

trfatihciftci

Öğrenci
BU FİKİR BANA HASTIR HERKESİN BİR METODUVARDIR VE ben BÖYLE YAPARAK BAŞARILI OLDUM

Arkadaşlar; Malumunuz dil puanı çok önemli. YDS ingilizceden ilk girişte 70 (2012ilkbahar) aldım. Kanıt: hizliresim com/n7A7dV 2. girişte (2015 ilkbahar) 80 aldım aynı taktikle kanıt: hizliresim com/94V4z5 .Ben de bu puan için 3 aydır sıkıbir şekilde çalıştım ve TOEFL için çalışmaktayım. Sizinle bir durumu paylaşmakistedim. Kpds ve üds nin son 10 yıl sorularını kapsamlıca araştırdıktan sonraşu kanıya vardım: 2011'e kadar sorulan sorular orta düzeyde ve çeldiricisorular her denemede 10'u geçmiyor. Fakat 2011 sorularında ilk 35'e kadar olankısımda en az 10 tane çeldirici soru var. Yani zorluk seviyesi yakın anlamlıkelimelerle daha da artırılmış. Özellikle cümle tamamlama sorularında teknikişe yaramıyor, sorular çığrından çıkmış. 2000lerde sınava girenler gerçektençok şanslıymış. Size tavsiyem sınava paragrafla ya da 55?ten sonraki kısımlabaşlamanızdır. Paragrafları sona saklayınca işin içinden çıkılmıyor ve"birini işaretleyeyim de bitsin" mantığına dönüyor. İlk 35 tensonraki soruları bir buçuk saatte yaparsanız ilk 35 soruyu enine boyunatartışarak daha rahat halledersiniz. Bana göre bu ilk 35 soru ilk yapıldığızaman genelde rastgele bir şık işaretlenir ve "arada kaldığım şık yanlışçıkmış" olur. Oysa ilk 35 soru sona saklanırsa hem sınav heyecanı geçerhem de daha kapsamlı bir şekilde soruyu analiz edersiniz. Mesela şöyle bir soruvardı: ingiltere şu devlete özerklik "grant fiil: vermek" fiilinigaranti gibi zannedip diğer 4 şıktan birini seçip, soruyu kaçırabilirsiniz.Unutmayınız Ösym bizim sinirimizi bozmak için elinden geleni yapıyor. Bu sınavtaktiğiyle alakalı olan kısım. Benim çalışma metodum ise şöyle oldu. Kağıttankelime ezberleme işi gerçekten berbattır ve zaman kaybından başka bir şeydeğildir. Slayttan çalışmak en mantıklısıdır. Kelime+soru çalışma stilinin en mantıklısıdır. Kelimeyi soruiçerinde görmek başarı şansını daha da artırır. Her gün 30 kelime cümleyleberaber ezberlemeye çalıştım. 3 ayda 5000?e yakın kelime öğrendim Zaten sınavdahiçbir şekilde kelime sıkıntısı çekmedim. Soru tiplerine ünite ünite çalıştım,kısım kısım ayırdım. Örneğin 10 konuyu 2 ay boyunca devamlı çözdüm. 2 aydansonra kısım kısım soru çözmekten sıkıldım, daha sonra devamlı deneme çözdüm.Ben bu işte çok zahmet çektim, bunları sonradan ayıktım. Ben ne yanlışlaryaptım mesela? 2 ay kadar kelime çalıştım sınava 1 ay soru çözersem olur dedimolmadı. Çalışmaları bıraktım yeni bir taktikle aylar sonra tekrar başladım.Emeklerinizi doğru kullanmanız sizi başarıya götürecektir. Eğer ben 20 puandan70 puana çıkmışsam sizde puanınızı artırabilirsiniz. Ben şuna kesinlikleinanmıyorum: ?20 30 dan 60 70 e çıkmak mucizedir?

UZUN ÇALIŞMA METODUM DETAY

1) Asla önyargılı olmamak ve cesur olmak, yaptığımız işte samimi olmak

2) Asla ve asla günlük çalışmaları bırakmamak. Zekası çok iyi olanlar ?ben biroturuşta bin kelime ezberlerim diyor? 1 ay sonra bakıyorsun mahvolmuş birdurumda.

3) Yapacağımız işte ezberin ne kadar önemli olduğunu bilmek; yaptığım slaytlarda bunun içindir.

4) Kaynak seçiminde özenli olmak ve mutlaka uzman biri tarafından tavsiyeedilen kitaplardan yararlanmak.

5) Doğru çalışmak. Bundan kastım günlük çalışmanın 2 Saati geçmemesi ve 2saatten fazla olmaması. Tamı tamına 120 dakika; 7200 saniye. Kelime ezber deaynı şekilde her gün 30 kelime ezberlenmelidir. Ne eksik ne fazla. Bilmemanlatabiliyor muyum.

6) Soru çözmeye geçmeden önce mutlaka bilinmeyen 3 bin kelimenin ezberlenmesi.Çünkü çok az bir kelime dağarcığıyla asla sağlıklı bir şekilde soruçözemezsiniz. 3 bin kelimenin bin kelimesi de zaten kelime doğuran kelimelerdirve bin kadar kelime de her yerde gördüğümüz basit kelimelerdir. Bununla beraberkelime dağarcığınızın çalışmanız durumunda 5 bin kadar olacaktır. Bu kelimedağarcığı için yapılacak en mantıklı şey slaytla yani görsel eğitimle ve seribir şekilde ezber yapmaktır.

7) Ezber yaparken çekilen zahmetler; kağıda yazmak, kağıttan okumak, kafedearkadaşlarla çalışmak, -evet evet bunu da ben zararlı görüyorum en iyi çalışmakendi başına çalışmadır- ve bir sürü ilginç çalışma yöntemleri? Unutmayınızaziz dostlar hız olmazsa hiçbir şey olmaz. Sayfaya yüklediğim resimlerislaytlarınıza atabilir ve oradan da kendinize süreler ayarlayabilirsiniz. Birbaşka şekilde windows7 kullanıyorsanız oradan da masaüstü araçlarından slaytyapabilirsiniz. Bilgisayarınıza her bakışta örneğin facebook?a dalarken veyabir şeyler okurken masaüstünde 10 saniyede bir geçen fotolara gözünüzçarpacaktır. Bu da size çok faydalı olacaktır. Kısa zamanda bu anlattıklarımınfarkına varacaksınızdır. Zaman ilerledikçe ezberin yerine oturduğunugöreceksiniz. Çünkü ÖSYM bizden ?ezber ezber ezber? istiyor. Gerçekten de birdili öğrenmenin altın kuralı ezberin sağlam olmasıdır. Fazla felsefikkonuşmalar yapmadan diğer bir açıklamaya geçeceğim.

8) Genelde bir dil kursuna gittiğiniz zaman bu kurslar bir bilgiyi öylesineuzun bir müddet boyunca anlatırlar ki her şey çorba olur. Mesela isim ve sıfatcümlecikleri kurslarda 6 ayda verilir. Bunu çok iyi bilirsiniz. Yani hoca çokbasit bir konuyu o kadar detaylı anlatır ki neyin ne olduğunu anlayamazsınız.Bu da çok saçma anlatım tipidir.

9) Ezberin bitiminde soru çözme işi: Soruları ilk çözdüğünüzde çok fazla yanlışçıkar ve sinirden ölürsünüz. Benim yaptığım gibi 50 de 2 doğru?dan sonra kitabıduvarlara atarsınız. Ama dikkat edin dilin üzerine inatla giderseniz, dil sizekendini yavaş yavaş vermeye başlar. Size teslim olur ve onla dalga geçersiniz.İnatla soru çözme faslından sonra doğrularınız artar. Bu artış sizin azminizekalmıştır. Soru çözerken yanlış yaptığınız ve anlamadığınız soruları mutlakaişaretlerseniz sizin için çok yararlı olur. Çünkü 1 2 ay sonra o sorularatekrar baktığınızda kendinize gülersiniz ve dili daha iyi kavrarsınız.Unutmayın soru çözmede pes etmek yok !

10) Soru çözme faslından sonra deneme faslı: Genelde deneme çözerken bu dediğimadımları çok sıkı bir şekilde uyguladıktan sonra 80 soruda 40 ile başlarsınız.1 ay kadar bir zamanda bu doğrularınızın 70 e dayandığına şahit olursunuz vedaha sonra sınav saatini beklersiniz. O an yarı heyecan olması çok iyidir. Artıkher şey sınav anına kalmıştır. Sürpriz olmasından korkmayın çünkü tembeller buyolda hemen erken havlu atar, siz çok iyi çalıştığınız için mücadeleyibırakmazsınız ve başarılı bir sonuç alırsınız. Çok doğal bir durumdur bu,yüzmeyi öğrenmek gibi. Amacım benim çektiğim rezillikleri herkesin deçekmemesini sağlamak.

11) Peki kardeşim bunları tek tek anlatıyorsun da sen nasıl 3 ayda yapabildinbunları ve YDS'ye ilk girişte 70 alabildin? O artık benim bu saydığım kurallarıkullanma becerimin bir ürünüdür. Siz daha iyi çalışırsanız 3 aydan daha az birzamanda 70 puan gibi güzel bir not veya daha yukarısını alabilirsiniz.Anlatacaklarım bu kadardır. Elimden geldiğince her gün 20 20 foto atacağımfacebook?a. Ben yüksek lisans öğrencisiyim bazen fırsat bulamayabilirim. Ama genelde fotolar ulaşır elinize ve birikir.

12) Yani anlaşıldığı üzere KELİME EZBER, SORU ÇÖZMEK, DENEMELER VE SINAV GÜNÜ.Başarı size kalmış en basit ifadeyle anlattığıma inanıyorum.

13) Yararlandığım kaynaklar:

GRamer kitabım:

Deciphering English for Turkish learners, yavuz çelik, kurmay yay.

Sözlükler:

Sözlük, Çeviri ve Kelimeye Dair Herşey - Sesli Sözlük

Essential academic vocabulary, key wordsfor yds, üds, kpds,toefl and proficiency, cesur Öztürk, pelikan yayınları

Test Kitapları:

Test attack, kpds üds soru bankası, Ahmet Taşpınar, uğur Albayrak, iremyayıncılık

40 advanced tests kpds ve üds deneme testleri, Ahmet akın, akın dil eğitim

Her hangi bir YDS KPDS VE ÜDS çıkmış sorularını da çözün.

5231 kelime linki
https://docviewer.yandex.com.tr/?ur....ingilizce.2015.kelimeleri.rar&c=55c78c1569b3


SİZE BAŞARILAR DİLİYORUM YARDIMCI OLDUYSAM MİNnetTARIM
 
Son düzenleme:

demircan_053

Araştırma Görevlisi
BU FİKİR BANA HASTIR HERKESİN BİR METODUVARDIR VE ben BÖYLE YAPARAK BAŞARILI OLDUM

Arkadaşlar; Malumunuz dil puanı çok önemli. YDS ingilizceden ilk girişte 70 (2012ilkbahar) aldım. Kanıt: hizliresim com/n7A7dV 2. girişte (2015 ilkbahar) 80 aldım aynı taktikle kanıt: hizliresim com/94V4z5 .Ben de bu puan için 3 aydır sıkıbir şekilde çalıştım ve TOEFL için çalışmaktayım. Sizinle bir durumu paylaşmakistedim. Kpds ve üds nin son 10 yıl sorularını kapsamlıca araştırdıktan sonraşu kanıya vardım: 2011'e kadar sorulan sorular orta düzeyde ve çeldiricisorular her denemede 10'u geçmiyor. Fakat 2011 sorularında ilk 35'e kadar olankısımda en az 10 tane çeldirici soru var. Yani zorluk seviyesi yakın anlamlıkelimelerle daha da artırılmış. Özellikle cümle tamamlama sorularında teknikişe yaramıyor, sorular çığrından çıkmış. 2000lerde sınava girenler gerçektençok şanslıymış. Size tavsiyem sınava paragrafla ya da 55?ten sonraki kısımlabaşlamanızdır. Paragrafları sona saklayınca işin içinden çıkılmıyor ve"birini işaretleyeyim de bitsin" mantığına dönüyor. İlk 35 tensonraki soruları bir buçuk saatte yaparsanız ilk 35 soruyu enine boyunatartışarak daha rahat halledersiniz. Bana göre bu ilk 35 soru ilk yapıldığızaman genelde rastgele bir şık işaretlenir ve "arada kaldığım şık yanlışçıkmış" olur. Oysa ilk 35 soru sona saklanırsa hem sınav heyecanı geçerhem de daha kapsamlı bir şekilde soruyu analiz edersiniz. Mesela şöyle bir soruvardı: ingiltere şu devlete özerklik "grant fiil: vermek" fiilinigaranti gibi zannedip diğer 4 şıktan birini seçip, soruyu kaçırabilirsiniz.Unutmayınız Ösym bizim sinirimizi bozmak için elinden geleni yapıyor. Bu sınavtaktiğiyle alakalı olan kısım. Benim çalışma metodum ise şöyle oldu. Kağıttankelime ezberleme işi gerçekten berbattır ve zaman kaybından başka bir şeydeğildir. Slayttan çalışmak en mantıklısıdır. Kelime+soru çalışma stilinin en mantıklısıdır. Kelimeyi soruiçerinde görmek başarı şansını daha da artırır. Her gün 30 kelime cümleyleberaber ezberlemeye çalıştım. 3 ayda 5000?e yakın kelime öğrendim Zaten sınavdahiçbir şekilde kelime sıkıntısı çekmedim. Soru tiplerine ünite ünite çalıştım,kısım kısım ayırdım. Örneğin 10 konuyu 2 ay boyunca devamlı çözdüm. 2 aydansonra kısım kısım soru çözmekten sıkıldım, daha sonra devamlı deneme çözdüm.Ben bu işte çok zahmet çektim, bunları sonradan ayıktım. Ben ne yanlışlaryaptım mesela? 2 ay kadar kelime çalıştım sınava 1 ay soru çözersem olur dedimolmadı. Çalışmaları bıraktım yeni bir taktikle aylar sonra tekrar başladım.Emeklerinizi doğru kullanmanız sizi başarıya götürecektir. Eğer ben 20 puandan70 puana çıkmışsam sizde puanınızı artırabilirsiniz. Ben şuna kesinlikleinanmıyorum: ?20 30 dan 60 70 e çıkmak mucizedir?

UZUN ÇALIŞMA METODUM DETAY

1) Asla önyargılı olmamak ve cesur olmak, yaptığımız işte samimi olmak

2) Asla ve asla günlük çalışmaları bırakmamak. Zekası çok iyi olanlar ?ben biroturuşta bin kelime ezberlerim diyor? 1 ay sonra bakıyorsun mahvolmuş birdurumda.

3) Yapacağımız işte ezberin ne kadar önemli olduğunu bilmek; yaptığım slaytlarda bunun içindir.

4) Kaynak seçiminde özenli olmak ve mutlaka uzman biri tarafından tavsiyeedilen kitaplardan yararlanmak.

5) Doğru çalışmak. Bundan kastım günlük çalışmanın 2 Saati geçmemesi ve 2saatten fazla olmaması. Tamı tamına 120 dakika; 7200 saniye. Kelime ezber deaynı şekilde her gün 30 kelime ezberlenmelidir. Ne eksik ne fazla. Bilmemanlatabiliyor muyum.

6) Soru çözmeye geçmeden önce mutlaka bilinmeyen 3 bin kelimenin ezberlenmesi.Çünkü çok az bir kelime dağarcığıyla asla sağlıklı bir şekilde soruçözemezsiniz. 3 bin kelimenin bin kelimesi de zaten kelime doğuran kelimelerdirve bin kadar kelime de her yerde gördüğümüz basit kelimelerdir. Bununla beraberkelime dağarcığınızın çalışmanız durumunda 5 bin kadar olacaktır. Bu kelimedağarcığı için yapılacak en mantıklı şey slaytla yani görsel eğitimle ve seribir şekilde ezber yapmaktır.

7) Ezber yaparken çekilen zahmetler; kağıda yazmak, kağıttan okumak, kafedearkadaşlarla çalışmak, -evet evet bunu da ben zararlı görüyorum en iyi çalışmakendi başına çalışmadır- ve bir sürü ilginç çalışma yöntemleri? Unutmayınızaziz dostlar hız olmazsa hiçbir şey olmaz. Sayfaya yüklediğim resimlerislaytlarınıza atabilir ve oradan da kendinize süreler ayarlayabilirsiniz. Birbaşka şekilde windows7 kullanıyorsanız oradan da masaüstü araçlarından slaytyapabilirsiniz. Bilgisayarınıza her bakışta örneğin facebook?a dalarken veyabir şeyler okurken masaüstünde 10 saniyede bir geçen fotolara gözünüzçarpacaktır. Bu da size çok faydalı olacaktır. Kısa zamanda bu anlattıklarımınfarkına varacaksınızdır. Zaman ilerledikçe ezberin yerine oturduğunugöreceksiniz. Çünkü ÖSYM bizden ?ezber ezber ezber? istiyor. Gerçekten de birdili öğrenmenin altın kuralı ezberin sağlam olmasıdır. Fazla felsefikkonuşmalar yapmadan diğer bir açıklamaya geçeceğim.

8) Genelde bir dil kursuna gittiğiniz zaman bu kurslar bir bilgiyi öylesineuzun bir müddet boyunca anlatırlar ki her şey çorba olur. Mesela isim ve sıfatcümlecikleri kurslarda 6 ayda verilir. Bunu çok iyi bilirsiniz. Yani hoca çokbasit bir konuyu o kadar detaylı anlatır ki neyin ne olduğunu anlayamazsınız.Bu da çok saçma anlatım tipidir.

9) Ezberin bitiminde soru çözme işi: Soruları ilk çözdüğünüzde çok fazla yanlışçıkar ve sinirden ölürsünüz. Benim yaptığım gibi 50 de 2 doğru?dan sonra kitabıduvarlara atarsınız. Ama dikkat edin dilin üzerine inatla giderseniz, dil sizekendini yavaş yavaş vermeye başlar. Size teslim olur ve onla dalga geçersiniz.İnatla soru çözme faslından sonra doğrularınız artar. Bu artış sizin azminizekalmıştır. Soru çözerken yanlış yaptığınız ve anlamadığınız soruları mutlakaişaretlerseniz sizin için çok yararlı olur. Çünkü 1 2 ay sonra o sorularatekrar baktığınızda kendinize gülersiniz ve dili daha iyi kavrarsınız.Unutmayın soru çözmede pes etmek yok !

10) Soru çözme faslından sonra deneme faslı: Genelde deneme çözerken bu dediğimadımları çok sıkı bir şekilde uyguladıktan sonra 80 soruda 40 ile başlarsınız.1 ay kadar bir zamanda bu doğrularınızın 70 e dayandığına şahit olursunuz vedaha sonra sınav saatini beklersiniz. O an yarı heyecan olması çok iyidir. Artıkher şey sınav anına kalmıştır. Sürpriz olmasından korkmayın çünkü tembeller buyolda hemen erken havlu atar, siz çok iyi çalıştığınız için mücadeleyibırakmazsınız ve başarılı bir sonuç alırsınız. Çok doğal bir durumdur bu,yüzmeyi öğrenmek gibi. Amacım benim çektiğim rezillikleri herkesin deçekmemesini sağlamak.

11) Peki kardeşim bunları tek tek anlatıyorsun da sen nasıl 3 ayda yapabildinbunları ve YDS'ye ilk girişte 70 alabildin? O artık benim bu saydığım kurallarıkullanma becerimin bir ürünüdür. Siz daha iyi çalışırsanız 3 aydan daha az birzamanda 70 puan gibi güzel bir not veya daha yukarısını alabilirsiniz.Anlatacaklarım bu kadardır. Elimden geldiğince her gün 20 20 foto atacağımfacebook?a. Ben yüksek lisans öğrencisiyim bazen fırsat bulamayabilirim. Ama genelde fotolar ulaşır elinize ve birikir.

12) Yani anlaşıldığı üzere KELİME EZBER, SORU ÇÖZMEK, DENEMELER VE SINAV GÜNÜ.Başarı size kalmış en basit ifadeyle anlattığıma inanıyorum.

13) Yararlandığım kaynaklar:

GRamer kitabım:

Deciphering English for Turkish learners, yavuz çelik, kurmay yay.

Sözlükler:

Sözlük, Çeviri ve Kelimeye Dair Herşey - Sesli Sözlük

Essential academic vocabulary, key wordsfor yds, üds, kpds,toefl and proficiency, cesur Öztürk, pelikan yayınları

Test Kitapları:

Test attack, kpds üds soru bankası, Ahmet Taşpınar, uğur Albayrak, iremyayıncılık

40 advanced tests kpds ve üds deneme testleri, Ahmet akın, akın dil eğitim

Her hangi bir YDS KPDS VE ÜDS çıkmış sorularını da çözün.


SİZE BAŞARILAR DİLİYORUM YARDIMCI OLDUYSAM MİNnetTARIM

File does't exist diyor dostum haberin olsun
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Gamze

Administrator
Herkese açık olan foruma mesaj yazarken mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi yazmamaya özen gösteriniz. Bu tip bilgiler içeren mesajları gördüğümüzde mail adresinizi mesajdan siliyoruz veya mesajı tamamen kaldırıyoruz.

Ayrıca hem ilgili dosyanın linkinin boş olması hem de paylaşan üyenin uzun süredir foruma girmemesi nedeniyle artık işlevi olmayan bu konuyu da kapatıyorum.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst