Yabanci Uyruklu Akademisyen ve Araştırma Görevlisi Başvurusu

A

Akademik Forum

Guest
diploma denklik

aranizda denklik islemi yaptiran var mi acaba? YOK un sitesinden bakiyorum gerekli evraklara falan ama, tam ne kadar suruo bu islem bilemiorum, bide doktoraya kadar tum diplomalar yabanci corap sokugu gibi gidio, doktoradan baslasan mastir diplomasi istiyo, oda yabanciysa denkligi yapilcak, mastir icin denkligi yapilmis lisans diplomasi, lisans icin lise diplomasi vs. hepsi ayni anda da olamio uzuyo gidio Dedim belki sadece turk vatandaslari icindir yabanci icin belki gerekmiodur bi umut
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben Türkiye'de lisans eğitimi alıyorum. Tc vatandaşlığım yok. Yüksek lisans, doktoraya Türkiye'de devam edersem öğr.görevlisi ve ya yrd doçent olarak atanabilir miyim? Şartlar neler? Yardımcı olursanız sevinirim
 
A

Akademik yol

Guest
Iyi günler, ben alman vatandaşıyım fakat ayni zamanda mavi kartim yani tc numaram mevcut. Bu durumda tc vatandaşlığım olmadan akademisyen olma şansım var mı?
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Alman vatandaşıyım fakat tc numaralı mavi kartim mevcut. Bununla akademik ilanlara başvurmam mümkün mü.
 
A

Akademik Forum

Guest
acil yardım

Merhaba arkadaşlar,
konu ile ilgili gelişme var mı yani üniversite de mi bitiyor bu işler mesela araş.görevlisi yada öğretim görevlisi aynen direk üniversiteden mi olıyo ?
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam bu kpss için geçerli. Yani Devlette memur olarak çalışmak istiyorsa. Ancak yabancı uyruklu akedemisyen olarak çalışmak için rektörlük kadro açması halinde sözleşmeli olarak çalışabiliyor..
 
A

Akademik Forum

Guest
Ales en az 70
YDS en az 55
VE 2 senelik anlasmali olunuyor . anlasma uzatilada bilir
 
A

Akademik Forum

Guest
cifte uyruklu arastirma gorevlisi

Arkadaslar benim bir sorum olacakti.
Ben cifte vatandasim (Turkiye/Hollanda). Daha once 2 sene kadar yurtdisinda vakif universitesinde arastirma gorevlisi olarak calistim. Bir senedir de Turkiyedeyim. Yeni geldigimde denkligim cikmadigi icin doktoraya yabanci uyruklu basvurmak zorunda kaldim. Harc parasi oduyorum, arti hicbir kurumdan burs alamiyorum cifte vatandas oldugum icin. Anlayacaginiz cifte uyruklu olmak Turkiyede sadece dert.

Denkligim yeni cikti. Aslinda TC vatandasi olarak (eger ALESimi yukseltebilirsem) arastirma gorevlisi olarak basvurabilirim, fakat ales baya zorladigi icin ve haklarimdan yararlanmak istedigim icin arastirma gorevlisi olarak yabanci uyruklu basvurmak istiyorum. Bu mumkun mu?
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben de yabancı uyruklu bir prof um bulunduğum ünv. piyano bölümü açmak istiyorum bunun için TC vatandaşı olmam şartmı bilgilendirirseniz birde şartlarını
 
A

Asistanlık

Guest
Asistsnlık

Merhaba. Ya bununla ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz lütfennn bende yabancı uyrukluyum ve devlet üniversitesinde bölümü bitirdim ve aynı üniversitede yüksek lisansa başladım da asistan olmayı çok istiyorum bu üniversitede süreçleri bilerek net bilgilerle gitsem şu durumlar ihtimaller var desem o yüzden bişgilere çok ihtiyacım var yardımcı olabilirmisiniz 😔
 

birzarifhanim

Öğrenci
merhaba ben de avusturya vatandasiyim ve türkiyede doktoraya devam edip arastirma görevlisi olarak calismak istiyorum bunun icin yökü aradigimda artik ilgili univeristeye basvuru yapilarak ilgli universite tarafindan uygulanan prosedüre göre alim yapilacagini söyledi bu denemek oluyor yani genel gecerli bir prosedür yokmu? bu durum sadece vakif universiteleri icin mi yoksa devlet universiteleri icin de ayni sekilde gecerlimi- birde yds ve ales e girme sarti varmi ? mavi kartli olup olmamak bu durumda herhangi bir degisiklige sebep oluyormu yardimci olursaniz sevinirim.. iyi günler
 

birzarifhanim

Öğrenci
merhaba, benim sorunum ayni söyle ki:

1)Avusturya vatandasiyim ve türkiyede doktoraya devam edip arastirma görevlisi olarak calismak istiyorum bunun icin YÖKü aradigimda:" artik ilgili univeristeye basvuru yapilarak ilgli universite tarafindan uygulanan prosedüre göre alim yapilacagini" söylediler. bu denemek oluyor yani genel gecerli bir prosedür yokmu?2) bu durum sadece vakif universiteleri icin mi yoksa devlet universiteleri icin de ayni sekilde gecerlimi- 3)birde yds ve ales e girme sarti varmi bu durumda olan kisiler icin? mavi kartli olup olmamak bu durumda herhangi bir degisiklige (avantajli veya dez avantajli) neden oluyormu? . iyi günler
 
İlanların Genel Şartlar başlığı altında 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak koşulu bulunur. 657nin 48.maddesinin ilk fıkrası da T.C. vatandaşı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz araştırma görevlisi kadrosuna başvuramazsınız.
İkinci soru ALES ten en az 70 ve yabancı dil puanınızın olması gerekir.
 

birzarifhanim

Öğrenci
peki mavi kart sahibi olmam bu durumu degistirmezmi? mavi kart sahipleri de neredeyse türkiye vatandaslarina denk haklara sahip diye biliyorum ama sadece normal kadrolu memur olamiyorlar fakat sözlesmeli vs kadrolarda calisabilir hükmü yer aliyor bu durumda universite bünyesinde de genel olarak ilk etapta sözlesmeli personel olarak alim yapildigina göre mavi kartlilar icin gecerli (sözlemeli kadro) ibarasinin universitede gecerli olabilecegini düsünüyorum cünkü nerede sözlesmeli calisabilir diye herhangi bir kisitmala belirtilmemis. ayrica universite bünyesinde bircok yabanci uyruklu (türk olmayan) akademik personel calisiyor o halde onlar nasil kabul edilmis kaldiki benim durumum onlara göre farkli daha olumlu degerlendirilmesi lazim türk olmam hasebiyle. cünkü söyle bir ibare var mavi kartlilar icin "Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen alt soyları kayıt olabilirler." .."mavi kart aslen Türk olan,ve kagit üzerinde yabanci vatandaslarin hakkidir ve onlara verilir."
 
Son düzenleme:
34.maddeye göre çalışan yabancı uyruklular var. Ancak onlar öğretim üyesi ya da öğretim görevlisi olarak çalışıyorlar Yabancı uyruklu araştırma görevlisi hiç görmedim. Araştırma görevlisinin nasıl atanacağı konusunda 657nin 48.madde şartı var ilanlarda dediğim gibi ve mavi kart konusunda bir açıklama yok. Üniversitedeki kadro karşılığı sözleşme ile sözleşmeli personel aynı değildir. YÖKden size denildiği üzere rektörlüğe başvurun çünkü yabancı uyruklularda yetki rektörlüklerde.
 

birzarifhanim

Öğrenci
"34.maddeye göre çalışan yabancı uyruklular var. Ancak onlar öğretim üyesi ya da öğretim görevlisi olarak çalışıyorlar Yabancı uyruklu araştırma görevlisi hiç görmedim. Araştırma görevlisinin nasıl atanacağı konusunda 657nin 48.madde şartı var ilanlarda dediğim gibi ve mavi kart konusunda bir açıklama yok. Üniversitedeki kadro karşılığı sözleşme ile sözleşmeli personel aynı değildir. YÖKden size denildiği üzere rektörlüğe başvurun çünkü yabancı uyruklularda yetki rektörlüklerde."


hmm yani demek istiyorsunuz ki arastirma görevlisi disindaki ögretim üyesi ve görevlisi alanlarda 34. madde devreye giriyor ..peki ögretim görevlisi veya üyesi olmak icin de ALES ten en az 70 ve yabancı dil puanın olması gerekiyor mu? Bu ALES ve yds türk vatandaslarini kapsiyor diye biliyorumda.

not: ösym nin ales klavuzunda yabanci uyruklular ALESten muaftir gibi bir ibare mevcuttu yanlis görmediysem ve yabanci dil sinavindan da sanirim muaf oluyor cünkü temelde hali hazirda yabanci bir dile sahip zaten.
 
Son düzenleme:
Üst