Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

sidneh

Profesör
Şimdi konuyu biraz hareketlendireyim ben..

Bazı Üniversiteler "biz eşdeğerlik falan anlamayız kardeşim; bize ÖSYM'den aldığın eşdeğerlik belgesini getireceksin" diyor. Bakın diyorum açıklama var; sınav sonuç belgesinin geldiği tarihteki eşdeğerlik tablosu geçerli. Ona göre bakmanız lazım? Adamlar utanmadan; "biz ne bilelim 10 tane eşdeğerlik tablosu var hangisine bakacağımızı" diyorlar..

Şimdi ben Mayısta Sınava girmiş, Haziran'da belgesi gelmiş birisi olarak; eşdeğerlik belgesi için dilekçe yazdığımda bana hangisine göre eş değerlik belgesi verecekler?

Hala yeni eşdeğerliğe göre belge alan varmış??

Hocam YÖK'ün de ÖSYM'nin de kararı var, sizin için eski eşdeğerlik geçerli. İki kararın da çıktısını alın, 24 Nisan'daki tablonun da çıktısını aldın, sonuç belgesiyle birlikte götürün verin üniversitenize.

Arkadaslar aralıkta ki oyp atamaları için ielts gircem bu değişen eşdeğerlikler dışında kabul edilecek modül de değişti mi? Yani academic modüle mi girmemiz lazım yoksa general t. Geçerli olurmu ?

General geçerli, onda bir değişiklik yok.
 

berxwedan

Öğrenci
bu süreçte en çok güvendiğimiz yerlerden biri olan akademik perosnel.org ailesi malesef bize yeterince destek olmadı yazdığımız bir yazıyı bile yayınlamadılar. teşekürler
 

Gamze

Administrator

MUSAY

Öğrenci
Arkadaşlar ÖSYM'yi aradım. Konuştuğum görevli üniversitelerde kullanılacak dil belgelerinde eşdeğerlik belgesi istenmediği (ösym'den alınan belge) için direk ielts belgesi ve eski tabloyu göndererek veya açıklamayı üniversiteye yaparak eski tablonun kullanılmasını sağlayabilirmişiz dedi. Allah yardımcımız olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MerveDeniz

Öğrenci
Merhabalar,
Dün üniversitede çalışan bir arkadaşım bana ekteki YÖK’ün değişen dil eşdeğerlikleri ile ilgili karar yazısını gönderdi, onlara da dün bölüm başkanlığından mail atılmış. Yazıda, yapılan değişiklikten doğacak mağduriyetleri önlemek amacıyla yüksek öğretimde dil belgelerinin sınav tarihine göre değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 2463
 

aDNA

Profesör
Merhabalar,
Dün üniversitede çalışan bir arkadaşım bana ekteki YÖK’ün değişen dil eşdeğerlikleri ile ilgili karar yazısını gönderdi, onlara da dün bölüm başkanlığından mail atılmış. Yazıda, yapılan değişiklikten doğacak mağduriyetleri önlemek amacıyla yüksek öğretimde dil belgelerinin sınav tarihine göre değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 2463

Evet bütün bölümlere dağıtıldı. Biz de dün aldık.
 

MerveDeniz

Öğrenci
O zaman artık belge tarihine değil sınav giriş tarihine göre başvurularda değerlendirileceğiz diyebilir miyiz? Osym nin belge tarihine bakılması yönündeki duyurusu geçerliliğini yitirmiş oluyor değil mi?
 

secking

Öğrenci
Ben sınava 17 Agustos'ta girdim ancak başvurumu 23 temmuzdan önce yapmıştım. Ielts eş değerlikleri seçim ekranına geçince, "yabancı dil sınavına 24 Temmuz sonrasında girdiyseniz 23 Temmuz öncesi yabancı dil eşdeğerliklerini, sonra girdiyseniz 24 Temmuz sonrası eşdeğerliklerini kullanmalısınız. Yukardaki Yabancı dil alanından ilgili dönemi seçiniz" ibaresini okuduktan sonra 444 8 965 i aradım ve su sorunun cevabını 3 kez teyit ettirdim. Ielts sınavına 17 agustos'ta girdim ve bu açıklamanıza göre 23 Temmuz öncesi Eşdeğerlikleri kullanmam gerekiyor doğrumudur yoksa açıklamada bir kelime hatası mı yapılmış?
3 seferinde de 23 Temmuz öncesi eşdeğerlikleri kullanabileceğimi söylediler. Buna dayanarak tercih yapacağım ama zerre kadar güvenim yok. Konu hakkında bilgisi olan ya da yök'den kesin bir teyit almış olan var mı.
 
M

Missmedici

Guest
Merhaba,
Doğru başlığa mı yazıyorum bilmiyorum ama çok acil bir sorum var. YDS sınavına eşdeğerliliği bulunan CELI sınavına girdim. (İtalyanca)
Sınav eşdeğerliliğinde CELI4 = B2 yazıyor B2 seviyesi= 75 puan. Ben B2 seviyesine denk gelen CELI4 sınavına girdim ve geçtim. .Sınav 200 puan üzerinden hesaplanan bir sınav. Bu durumda B2 seviyesine gelen 75 puanı mı yazmam gerekiyor? Sınavda 200 üzerinden aldığım puanın hiçbir değeri yok mu? Mesela sınavda 200 üzerinden 110 alan da 190 alan da puanını 75 olarak mı kullanacak?
Şimdiden teşekkürler:)
 
M

Missmedici

Guest
Teşekkürler Sidneh:))) peki son bir soru. Bu eşdeğerliliğin belgesini alabilmek için neler yapmam gerekir? İtalya'dan gelen belgem yeterli mi? Yoksa ösym'ye bu italyadan gelen belgeyi yollayıp eşdeğerlilik mi almam gerekir? ( bu belge bana maille yollandı , orjinali de yok )
 

sidneh

Profesör
Eşdeğerlik onayına gerek yok, belgeyi yollaman yeterli. Yalnız okullar orjinalini ister alma şansın yok mu?

Bu arada CELI4 C1 olarak geçiyor, B2 olduğuna emin misin?

A1 -
A2 CELI1
B1 CELI2
B2 CELI3
C1 CELI4
C2 CELI5
 
M

Missmedici

Guest
Celi3 yazıcaktım :p Sidneh orjinali İtalya'dan gelicek. O da çok uzun sürüyor. Belgeyi alacağım okul 4-5 ay sonra orjinalini yollayabileceğini söyledi. O da belgeden ziyade sertifika yollayacaklar. Eşdeğerlilik belgesi gerekmediğine emin misin? Bugün bir bayan Ösym'den bize yolla belgeni inceleyip eşdeğerlilik yapacağız dedi. Adres için de siteden bakabilirsin diye ekledi:/ yardımların için teşekkür ederim.
 

sidneh

Profesör
TOEFL ya da IELTS için sonuç belgesi yeterliydi, CELI için de öyle olacağını düşünüyorum ama yolla istersen, en azından eşdeğerlilik yazısı elinde olmuş olur.
 

aDNA

Profesör
vahdet hocam ielts sınavı için eşdeğerlik hakkında bir duyum aldınız mı? temmuzda girenler için.

Duyum yok ancak Hukukçularla görüşmemizde esas karar çıkana kadar Dava açıp Yürütmenin Durdurulması Kararı alanlar dışında yeni eş değerlilik kullanılacak. Ancak eğer esas kararda da aynı doğrultuda karar çıkarsa herkesi etkileyecek.
 

shario

Öğrenci
Peki, hala, "ben bilemem es degerlikleri falan, bana osymden es degerlik belgesi getir" diyip basvurunuzu kabul etmeyen zihin yoksunlarini ne yapacaksiniz?? Adama diyorum bakin burada aciklama ve duyuru var hem OSYM hem YOK'ten.. Diyor ki, "benim isim gucum yok duyuru mu takip edecegim".! Hadi buyrun.
 

aDNA

Profesör
Bunlar o makamlara nasil geldiler? Kanun yonetmelik anlamaz tipler. Allah hepimize kolaylik versin. Artik direkt pers daire baskani ile muhattap olma devri basladi...
 
Üst