Uzmanlıktan Doçentliğe Geçiş

sedaakca

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar
Doktoramın 3. dönemindeyim, danışmanım maalesef araştırma görevlisi kadrosunu uzun dönem açamayacaklarını, uzman kadrosu açacaklarını, o yönde şansımı denememi söyledi. Uzmanlık kadrosuna hakim değilim. Uzman olduktan sonra doçentlik şartlarını sağlayıp geçebilir miyim, ya da yardımcı doçentliğe geçebilir miyim? Uzman kadrosuna hiç girmeden başka üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosu açmasını beklemek mi daha akıllıca olur?
 

fenx

Öğrenci
Yüksek lisansınızı yaptıysanız öğretim görevlisi kadrolarına başka üniversitelerde başvurabilirsiniz. Sanırım YL yapmadığınız için size Uzman kadrosu öneriliyor. Genellikle mühendislik bölümlerinde uzman görevinde olan kişiler laboratuvarlardan sorumlu olurlar.
 
Foruma giren fazla olmayınca bilgisi olmayanlar da yorum yapıyor. Üniversitelerde uzman kadrosu dönüştü. Uygulamalı birim öğretim görevlisi kadrosu oldu ve akademik personel kadrosu. Elbette bu kadroda görev yaparken doktoranızı tamamladıktan sonra dr. öğretim üyesi (yrd. doç. unvanı kullanılmıyor artık) kadrosuna ya da doçentlik kriterlerini yerine getirip doçentlik unvanı aldıktan sonra bulduğunuz doçent kadrosuna atanabilirsiniz. Bence beklemeniz gereksiz. Ayrıca arş. gör. kadroları 50/d, yani öğrenciliğiniz bittikten sonra ilişiğiniz kesilir. Bu açıdan uygulamalı birim öğretim görevlisi kadrosu sürekliliği olan bir kadro olduğundan tercihinizi bu yönde kullanmalısınız.
 
Son düzenleme:

merzer

Doçent
Artık uzman diye bir kadro yok
Öğretim görevlisi o .
Araştırma görevlisinden de iyidir varsa imkanınız girin tabii ki ... Niye macera arayasiniz.
 
Üst