Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Destekler ve Burslar
Tübitak Projeleri
Tubitak 2214-a 2021 1. Dönem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İzmir45" data-source="post: 513704" data-attributes="member: 107694"><p>Hocam,</p><p></p><p>1. Karşı üniversiteden kabul alabilmeniz için öncelikle araştırma alanınızı (tez konunuzu) ayrıntılarıyla kapsayan bir proposal yazmanız gerekiyor ki kabul almak istediğiniz hocadan çok fazla yazışmaya gerek kalmadan rahatlıkla kabul alabilin. Hocayla ilk iletişime geçeceğiniz mail ile birlikte bu proposal'ınınzı ve CV'nizi göndermenizde fayda var. Aksi halde ek bilgiler göndermezseniz çok ciddiye almayabilirler. Ayrıca tabiki mail attığınızda Türkiye'nin prestijli bir proje deseğine başvurduğunuzu öncelikle onlardan kabul almanız gerektiğini vurgulamanız gerekir tabiki. Danışman hocanızın yada başka bir hocanın referansı ile hocalarla iletişime geçmeniz hızlandırabilir bu süreci.</p><p></p><p>2. Evet tez konu başlığınızı araştırma konusu olarak yazmanız gerekiyor. Yurt dışına geldiğinizde de tez konunuzu araştırmış oluyorsunuz. Çünkü ilk Tübitağa başvururken başvuru evrakalrı arasında enstitüden aldığınız tez başlığınızı belirten bir belgeyide sisteme yüklüyorsunuz zaten. O yüzden aynı konuyu araştırmanızı istiyorlar. Tabiki siz gittiğiniz üniversitede teziniz haricinde çalışmalar da yürütebilirsiniz. </p><p></p><p>3. Biliyosunuz her bir başlığın altında sizden o kısımda ne istediklerine yönelik kapsamlı bir açıklama yapmış Tübitak. Size tavsiyem o notları çok iyi anlamanız ve ona göre özgün değerini, amaç hedefler, yöntem vs. kısımlarını doldurmanız. </p><p>İş zaman çizelgesi konusunda ise örneğin ben çalışmamı 5 kısma ayırmıştım. Literatür incelemesi, Veri toplama aşaması, Uygulama aşaması, Doğrulama aşamsı ve son olarak modelin elde edilmesi aşaması olarak belirtmiştim. Vu bunları belirli zaman aralıklarına bölerek yüzdeşik üzerinden önem derecelerine bölmüştüm. Teze geçer geçmez başvurduğum için literatür kısmını da kapsıyordu bende tabi. Siz tezinizin durumuna göre şekillendirebilirsiniz. </p><p></p><p>Size bir proje yazarken en büyük önerim yazdıktan sonra projenizi eleştirel bakış açısına sahip birilerine okutmanız ve ona göre tekrar düzeltmelerinizi yapmanız.</p><p></p><p>İyi çalışmalar dilerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İzmir45, post: 513704, member: 107694"] Hocam, 1. Karşı üniversiteden kabul alabilmeniz için öncelikle araştırma alanınızı (tez konunuzu) ayrıntılarıyla kapsayan bir proposal yazmanız gerekiyor ki kabul almak istediğiniz hocadan çok fazla yazışmaya gerek kalmadan rahatlıkla kabul alabilin. Hocayla ilk iletişime geçeceğiniz mail ile birlikte bu proposal'ınınzı ve CV'nizi göndermenizde fayda var. Aksi halde ek bilgiler göndermezseniz çok ciddiye almayabilirler. Ayrıca tabiki mail attığınızda Türkiye'nin prestijli bir proje deseğine başvurduğunuzu öncelikle onlardan kabul almanız gerektiğini vurgulamanız gerekir tabiki. Danışman hocanızın yada başka bir hocanın referansı ile hocalarla iletişime geçmeniz hızlandırabilir bu süreci. 2. Evet tez konu başlığınızı araştırma konusu olarak yazmanız gerekiyor. Yurt dışına geldiğinizde de tez konunuzu araştırmış oluyorsunuz. Çünkü ilk Tübitağa başvururken başvuru evrakalrı arasında enstitüden aldığınız tez başlığınızı belirten bir belgeyide sisteme yüklüyorsunuz zaten. O yüzden aynı konuyu araştırmanızı istiyorlar. Tabiki siz gittiğiniz üniversitede teziniz haricinde çalışmalar da yürütebilirsiniz. 3. Biliyosunuz her bir başlığın altında sizden o kısımda ne istediklerine yönelik kapsamlı bir açıklama yapmış Tübitak. Size tavsiyem o notları çok iyi anlamanız ve ona göre özgün değerini, amaç hedefler, yöntem vs. kısımlarını doldurmanız. İş zaman çizelgesi konusunda ise örneğin ben çalışmamı 5 kısma ayırmıştım. Literatür incelemesi, Veri toplama aşaması, Uygulama aşaması, Doğrulama aşamsı ve son olarak modelin elde edilmesi aşaması olarak belirtmiştim. Vu bunları belirli zaman aralıklarına bölerek yüzdeşik üzerinden önem derecelerine bölmüştüm. Teze geçer geçmez başvurduğum için literatür kısmını da kapsıyordu bende tabi. Siz tezinizin durumuna göre şekillendirebilirsiniz. Size bir proje yazarken en büyük önerim yazdıktan sonra projenizi eleştirel bakış açısına sahip birilerine okutmanız ve ona göre tekrar düzeltmelerinizi yapmanız. İyi çalışmalar dilerim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Destekler ve Burslar
Tübitak Projeleri
Tubitak 2214-a 2021 1. Dönem