Çeviri translate

bkrzngn

Öğrenci
It was an inspired guess, as the study found that mice in which the clur1 protein was switched off displayed clear addictive behaviour.
 
A

Akademik Forum

Guest
o ilham verici bir tahmindi, çünkü çalışma, clur1 proteini ilgisini yitiren fareler bazı bağımlı davranışlar sergilediğini gösterdi. çevirisi doğrumu?
 

Galenos

Öğrenci
clur1 proteini delesyon yapmışlar yani silmişler...bazı hayvanlar knock out yapılabilir yanı o proteini eksprese etmeyebilir burada da öyle bir durum var o protein silinince farede bağımlılık davranışı gelişmiş..yani bu davranışın moleküler mekanizmasında o proteinin rolü olabilir...bu çeviri değil :)
 
A

Akademik Forum

Guest
Araştırma farelerin içinden clur 1 proteini alındığında farelerin açıkça bağımlılık davranışı gösterdiğini bulduğu için heyecan verici bir varsayıma sahipti.veya heyecan verici bir varsayımdı şimdi sahipti.nereden geldi.diyebilirsin ama ıngiliZce olduğu için doğrudan turkceyi düşünmeden cevirirsek garip bir.cümle olir biraz kendi.gramer.kurallarimiza.uygun cevirmek ve anlamli.olması için öyle yazdim
 

bkrzngn

Öğrenci
aslında çevirinin ne demek istediğini anlıyorsun iş birebir türkçe çeviriye gelince sıkıntı oluyor. yine de saol.
 
A

Akademik Forum

Guest
rica ederim ne demek ama birebir çeviri diye birşey yoktur bunu türkçe altyazılı filmlerde şarkılarda film isimlerinde de görebilirsin kolay gelsin iyi çalışmalar.
 

Galenos

Öğrenci
valla ben birebir çeviri yapma gayretinden vazgeçtim..çünkü bazen türkçe yeterli gelmiyor..olmuyor da...o yüzden anladığımı yazıyorum zorda kalmadıkça..o nedenle birebir çeviri yapamadığım için bu şekilde yardımcı olmaya çalıştım...yine de rica ederim :)
 
Üst