Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
TOEFL - Test of English as a Foreign Language
Toefl için tavsiye eder misiniz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="haven" data-source="post: 457834" data-attributes="member: 95986"><p>Ankarada bir yds kursundan sonra bir de özel hocadan ki hoca türktü, önce kısa süreliğine baltimore- abdye geldim yds puanım 98,75 olmasına rağmen konuşma ve yazmada sorunlarım vardı... söylenenlerin tamamını anlayamıyordum. çok iyi dizi ve film izlemem rağmen anlayamadaığım kaçırdığım diyaloglar oluyordu. burada bir belediyenin konuşma eğitimlerine katıldım, liselere ve üniversitenenin edebiyat bölümlerine vs gidip derslleri anlamasam da dinledim. sonra toefl a girdim 113 aldım.. yazım tekniğimi çok geliştirdim ama ana dil gibi yazamıyorum hala.. şu an kanada bir üniveristede çalışıyorum. konuşma da ve diksiyonda sorunlarım çok az ama akademik yazı olayı ayrı bir olay.. burada proof reading yapan bir oda arkadaşımdan ve dergi editörü bir arkadaşltan ileri seviye yazma eğitimi alıyorum.. </p><p>sözün özü şu.. türkiyede ne yaparsanız yapın burada 4-5 ay ciddi bir eğitim almadan toefl tarzı sınavlarda başarı sağlamanız imkansız diye düşünüyorıum.. ha çinliler ve korelilier gibi metinleri ezberleyerek sınava girebilirsiniz.. ama cidden böylesi kandırmacalar ne sağlayacak ki...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="haven, post: 457834, member: 95986"] Ankarada bir yds kursundan sonra bir de özel hocadan ki hoca türktü, önce kısa süreliğine baltimore- abdye geldim yds puanım 98,75 olmasına rağmen konuşma ve yazmada sorunlarım vardı... söylenenlerin tamamını anlayamıyordum. çok iyi dizi ve film izlemem rağmen anlayamadaığım kaçırdığım diyaloglar oluyordu. burada bir belediyenin konuşma eğitimlerine katıldım, liselere ve üniversitenenin edebiyat bölümlerine vs gidip derslleri anlamasam da dinledim. sonra toefl a girdim 113 aldım.. yazım tekniğimi çok geliştirdim ama ana dil gibi yazamıyorum hala.. şu an kanada bir üniveristede çalışıyorum. konuşma da ve diksiyonda sorunlarım çok az ama akademik yazı olayı ayrı bir olay.. burada proof reading yapan bir oda arkadaşımdan ve dergi editörü bir arkadaşltan ileri seviye yazma eğitimi alıyorum.. sözün özü şu.. türkiyede ne yaparsanız yapın burada 4-5 ay ciddi bir eğitim almadan toefl tarzı sınavlarda başarı sağlamanız imkansız diye düşünüyorıum.. ha çinliler ve korelilier gibi metinleri ezberleyerek sınava girebilirsiniz.. ama cidden böylesi kandırmacalar ne sağlayacak ki... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
TOEFL - Test of English as a Foreign Language
Toefl için tavsiye eder misiniz?