TOEFL İBT özellikle writing tavsiye

KitapKurdu

Öğrenci
Arkadaşlar hem TOEFL için hemde akademik hayatta essay yazımını geliştirmek istiyorum. Ancak nette günlerdir araştırma yaptım genellde reading ,gramer ve kelime kitapları tavsiye edilmiş.
Writing geliştirmek için hangi kitabi veya hangi kaynağı tavsiye edersiniz.
 

KitapKurdu

Öğrenci
Arkadaşlar konu güncel. Writing becerisini geliştirmek için güzel bir kaynak önerisime ihtiyacım var. Nette writing için öneri yok genelde okuma ve kelime üzerine kaynaklar mevcut.
 

maddeteorisi

Öğrenci
Dostum writing biraz karmaşık konu. Açıkçası benimde dil konusunda en çok zorluk yaşadığım şey yazma. Okuma olarak gayet iyiyim ama yazma noktasında nedense kendimi bir türlü geliştiremedim. Yazmayı tek başına çalışmak biraz zor ve uğraştırıcı süreç. Çünkü doğrulanması ve hata yapılan yerlerde bilen bir kişi tarafından düzenlenmesi gerekiyor. Genelde sınavlar için bazı kalıplar var, onları ezberleyip farklı şekillerde kullanabiliyorsun. Ancak belli bir yerden sonra sınav geçmenin de bir yararı olmuyor. Ama dediğim gibi akademik, etkin bir yazım dilini kazanmak süreç alır. En basitten başlayıp, sıkılmadan her gün dile maruz kalıp bir şeyler yazmayı denemek gerekiyor sanırım. Faydalı bir yöntem veya kitap varsa arkadaşların tavsiyelerde bulunmasını bekliyoruz.
 

KitapKurdu

Öğrenci
Hocam dediklerinize katılıyorum . Bende de az çok okuma var ama yazma mlsf problem. Forumdaki tecrübeli arkadaşlardan kaynak bekliyorum .
 
Üst