Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Tez İzleme Komitesi raporu sayısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="moonbless" data-source="post: 513051" data-attributes="member: 46982"><p>Bu konu yönetmeliklerdeki boşluk nedeniyle muğlaklığa sebep oluyor, dolayısıyla uygulamada keyfiyet/yorum/farklılık çıkabilir. Şu haliyle iki bakış açısı da yanlış diyemeyiz. Mantıken yılda iki kere TİK e girmeniz gerektiği için girmeseniz bile TİK'te otomatik olarak başarısız sayılıp ilişiğin kesilmesi gerekir de diyebilirler. Ancak TİK yapılabilmesi için öncesinde başvuru yapılıp, enstitünün TİK toplantı tarihi jürisi vs. onaylamış olması gerekiyor. Siz 6 ayda bir TİK e girmeniz gerekirken, hiç başvuruda bulunmadığınız durumda ortada TİK toplantısı diye bir şey olmayacağı için başarısızlığı dayandırabilecekleri bir jüri raporu da olmuyor. Benim gördüğüm genelde bu konuda sorun çıkmıyor danışmanın tutumuna göre TİK tarihi alıp azami süre dolmadan mezun olabiliyorsunuz şartları yerine getirerek. Hatta bir örnek biliyorum iki yıl teziyle ilgilenmeyip TİK'e girmeyip danışmanına ben döndüm devam edicem diyen bir öğrenci yeni TİK tarihi alarak atılmadan yoluna devam etti. Bazı durumlarda özellikle TİK ler arasında çok boşluk varsa yeni tez önerisi ve jüri hatta danışman değişikliği de isteyebilirler tabi bunu unutmamalı. Danışman ve TİK jürisi şunu da yapalilir, 6 ayda bir Tİk tarihi için enstitüye başvurur ve tarih alır, enstitü onaylar, öğrenciye haber verilir, eğer katılmazsa veya yetersiz bulunursa tutanak tutulur ve başarısız olarak işlem görür. Tabi tik tarihini size duyurmaları şart bu durumda. TÜm bunlar yönetmelik içi ve yönetmelikler arası tutarsızlıklar yüzünden oluyor kimse de düzeltmek için uğraşmıyor. </p><p>İkinci bir konu olarak en az 3 TİK e girmek gerekiyor yönetmelik gereği ancak, 2016daki yönetmelik değişikliği öncesinde normal kredi şartı olduğundan 3 TİK yeterli olabilirken, 2016 değişikliği sonrası mezuniyet için AKTS şartı var onu doldurabilmek için daha fazla örneğin 4 TİK gerekebilir mezun olabilmek adına. Tüm bunları danışman hocanızla ve enstittü ile görüşün.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moonbless, post: 513051, member: 46982"] Bu konu yönetmeliklerdeki boşluk nedeniyle muğlaklığa sebep oluyor, dolayısıyla uygulamada keyfiyet/yorum/farklılık çıkabilir. Şu haliyle iki bakış açısı da yanlış diyemeyiz. Mantıken yılda iki kere TİK e girmeniz gerektiği için girmeseniz bile TİK'te otomatik olarak başarısız sayılıp ilişiğin kesilmesi gerekir de diyebilirler. Ancak TİK yapılabilmesi için öncesinde başvuru yapılıp, enstitünün TİK toplantı tarihi jürisi vs. onaylamış olması gerekiyor. Siz 6 ayda bir TİK e girmeniz gerekirken, hiç başvuruda bulunmadığınız durumda ortada TİK toplantısı diye bir şey olmayacağı için başarısızlığı dayandırabilecekleri bir jüri raporu da olmuyor. Benim gördüğüm genelde bu konuda sorun çıkmıyor danışmanın tutumuna göre TİK tarihi alıp azami süre dolmadan mezun olabiliyorsunuz şartları yerine getirerek. Hatta bir örnek biliyorum iki yıl teziyle ilgilenmeyip TİK'e girmeyip danışmanına ben döndüm devam edicem diyen bir öğrenci yeni TİK tarihi alarak atılmadan yoluna devam etti. Bazı durumlarda özellikle TİK ler arasında çok boşluk varsa yeni tez önerisi ve jüri hatta danışman değişikliği de isteyebilirler tabi bunu unutmamalı. Danışman ve TİK jürisi şunu da yapalilir, 6 ayda bir Tİk tarihi için enstitüye başvurur ve tarih alır, enstitü onaylar, öğrenciye haber verilir, eğer katılmazsa veya yetersiz bulunursa tutanak tutulur ve başarısız olarak işlem görür. Tabi tik tarihini size duyurmaları şart bu durumda. TÜm bunlar yönetmelik içi ve yönetmelikler arası tutarsızlıklar yüzünden oluyor kimse de düzeltmek için uğraşmıyor. İkinci bir konu olarak en az 3 TİK e girmek gerekiyor yönetmelik gereği ancak, 2016daki yönetmelik değişikliği öncesinde normal kredi şartı olduğundan 3 TİK yeterli olabilirken, 2016 değişikliği sonrası mezuniyet için AKTS şartı var onu doldurabilmek için daha fazla örneğin 4 TİK gerekebilir mezun olabilmek adına. Tüm bunları danışman hocanızla ve enstittü ile görüşün. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Tez İzleme Komitesi raporu sayısı