Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Tercihlerde Kullanılacak ALES Puan türünün belirlenmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ramseyboun" data-source="post: 116257" data-attributes="member: 32472"><p>Merhaba,</p><p></p><p>Ben ÖYP tercihlerimde kullanacağım ALES puan türünü belirlemekte sıkıntı yaşıyorum. mezun olduğum lisans bölümü sayısal puanla öğrenci alıyor. ama ben EA puanıyla öğrenci alan bir alanda ÖYP'ye başvurmak istiyorum. başvuru şartında sadece ilgili fakülteden mezun olma şartı var ve ben de buna uyuyorum. bu durumda EA puanımı kullanamaz mıyım? diyelim ki kullandım ve bu tercihi EA puanı ile yaptım. geriye kalan 9 tercihim yanacak mı? onları da normal kendi mezun olduğum SAY puanı ile başvuru alan bölümler için kullanmak istiyorum? ne olacak bu durumda?</p><p></p><p>bu konuyla ilgili yönetmelikte açık bir şekilde adayların tercih esnasında hangi ALES panını kullanmaları gerektiği yazmıyor. başvurulacak ilanda belirtilen bölüm hangi puan türünde lisans'a öğrenci kabul ediyorsa o puan türünde en az 70 almak şartı koyuyorlar. her alanda 70 üzeri puan alan bir kişi istediği puanını kullanabilir mi?</p><p>bence kullanır!</p><p>aksini belirten bir maddeye rastlamadım.</p><p></p><p>bilenleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ramseyboun, post: 116257, member: 32472"] Merhaba, Ben ÖYP tercihlerimde kullanacağım ALES puan türünü belirlemekte sıkıntı yaşıyorum. mezun olduğum lisans bölümü sayısal puanla öğrenci alıyor. ama ben EA puanıyla öğrenci alan bir alanda ÖYP'ye başvurmak istiyorum. başvuru şartında sadece ilgili fakülteden mezun olma şartı var ve ben de buna uyuyorum. bu durumda EA puanımı kullanamaz mıyım? diyelim ki kullandım ve bu tercihi EA puanı ile yaptım. geriye kalan 9 tercihim yanacak mı? onları da normal kendi mezun olduğum SAY puanı ile başvuru alan bölümler için kullanmak istiyorum? ne olacak bu durumda? bu konuyla ilgili yönetmelikte açık bir şekilde adayların tercih esnasında hangi ALES panını kullanmaları gerektiği yazmıyor. başvurulacak ilanda belirtilen bölüm hangi puan türünde lisans'a öğrenci kabul ediyorsa o puan türünde en az 70 almak şartı koyuyorlar. her alanda 70 üzeri puan alan bir kişi istediği puanını kullanabilir mi? bence kullanır! aksini belirten bir maddeye rastlamadım. bilenleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Tercihlerde Kullanılacak ALES Puan türünün belirlenmesi