Paralı TR Dizin

makme

Öğrenci
merhaba

yapmış olduğum çalışmayı TR Dizin bir dergiye göndermek istiyorum. Parasız olanlar yoğunluktan ya kabul etmiyor ya da çok sonraya tarih veriyor. Paralı TR Dizin dergiler de biraz daha az yoğunluk bulunmakta, bu yıl için yayınlanabilieceğini söylüyorlar. Bu çalışmam doktora tezinden çıtı ve biliyorsunuz en az bir makalenin tr dizin dergide yayınlanması gerekmekte. Paralı TR Dizin güvenilir mi? Sonuçta ulakbilim kendisi endekslemiş daha sonradan paralı olması doçentlik başvurusunda sorun olabilir mi?
 
A

AcademicForum

Guest
Herhangi bir sorun olmaz hocam. Derginin trdizin tarafından taranması iki yıllık bir takipten sonra oluyor. Ben de bir derginin sekreteryasını yürütüyorum. Para almamazın sebebi crosscheck ücretinin 4dolar artı kdv, doi ücretinin ise 8dolar artı kdv olmasıdır. Bununla beraber derginin internet sitesinin toplam masrafı 2019 itibariyle 2500 lira. Eğer reklam alamıyorsanız mecburen yazardan para alıyorsunuz. Ancak şuna dikkat edin. Dergi hertelden çalan, international social Sciences gibi pekçok bilim dalını içine alıp garip garip sayılar çıkaran bir dergi olmamalı. tarih, edebiyat, güzel sanatlar gibi bir dergi olabilir. Hatta bunların altdalı olan bölümler olabilir ama çok geniş olamaz. Eğer çok geniş olursa ileride problem oluşturabilir. bu ara yağmacı dergiler epey gündemde.
 

lexicon

Öğrenci
Ulusal dizinler dışında kalan en önemli dizinlerden biri olan Science Citation Index Expanded da yer alan dergilerimizle ilgili bir inceleme gördüm.

Web of Science 1900’lü yıllardan günümüze 200’e yakın disiplinde 20.000’e yakın dergiden oluşan bir koleksiyona bibliyografik erişim sağlar.

Web of Science çok kapsamlı bir arama ve gösterim sonuçları ile bilinen bir yazar ve çalışmadan alıntı yapan makalelerin görüntülenmesini bunların yanı sıra konuya, yazara, dergiye göre arama yapılmasına izin verir. Alıntı yapılan makalelerin aranması herhangi bir fikrin, yeniliğin ve bilimsel bir tezin nasıl onaylandığını,
uygulandığını, geliştirildiğini veya düzeltildiğini görmemize olanak sağlar.
incelemenin tamamı için..
https://lexicontr.com/web-of-science-turkiye-dergileri/
 
Üst