Okutmanlık Kadrosundan MEB ve Başka Kadrolara Geçiş

sng

Öğrenci
Merhaba, ben okutmanlık kadrosuna yenı(Beden Eğtimi ve Spor Öğrt.) atandım ve bu kadroyla ılgılı cok bılgım yok. Özellikle okutmanlık kadrosundan milli eğitim öğretmenlik kadrosuna geçiş hakkı varmı . eğer varsa buna geçiş için kaç yıl görev yapmak gerekıyr yanı bole bı sure varmı ? İstediğimiz il e öğretmn olarak geçiş sansımız varmı?

Birde Okutmanlık kadrosundan çıkış alıp İl İlçe gençlik ve spor müdürlüklerine Müdür olarak geçiş yapılabılıyr diye duydum acaba bunlarla iligili bir bilginiz varmı? yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Artık MEB'e hiç bir kurumdan kurumlararası geçiş yapamıyorsunuz 2 ay önce yönetmelik değişti sadece kpss yani açıktan atama ile öğretmen olunabiliyor artık. Diğer seçenekler için geçmek istediğiniz kurumun kurumlararası geçiş yönetmeliğine bakınız.
 

sng

Öğrenci
çok teşekkür ederim cevap için. .. peki istifa ettıgınde tazmınat falan yada herhangı bır sekılde ceza uygulaması oluyr mu .... yada atamam yapıldıgı halde gelmeyecegını soyledıgınde ... birde benm atandıgım kadro 4. dereceden okutman kadrosu yanı benm atandıgım yerden hıc bısekılde baska bır yere gecme durumum olamaz mı .. bılıyorum çok soru oldu ama sağlıklı bilgi alcak bir yer bulamıyrm ve acıl kararvermem gerekıyr yardımcı olursanız ve benı aydınlatrsanz sevnırım..
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır hiç bir şekilde tazminat ya da ceza olmayacaktır. Hocam başka yere geçme konusu çok meşakatli bir iş. Yeni deyim ile "referansınız" varsa her yere geçersiniz. 4. derece olması çok bir şey değiştirmiyor çünkü geçeceğiniz kurumun derecelendirmesi farklı olacaktır önceden MEB'e geçişlerde yaşanmıştı bu sorun çok fazla bir işe yaramıyor kadro derecesi. O yüzden hangi kuruma gelmek istiyorsanız o kurumla bir görüşmeniz lazım açıkcası ben MEB'den başkasına da geçen görmemiştim varsa bile olay "referanslı" olduğu için söylemezler :)
 
Üst