Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="AK AKADEMİSYEN" data-source="post: 484799"><p><strong>Gelişimin ayrıcalığı</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>ben gelişimde iki dönem öğretim görevlisi olarak çalıştım. Haftalık ders yükü çok fazla(haftalık 24 saat). O yüzden ek ders ücreti alma hayali hiç kurmayın. ücret iki sene önce yani 2015-2016 öğretim yılında 1800+AGİ şeklindeydi. yemek ücreti ya da yol ücreti diye bir hayaliniz de olmasın. Diğer üniversitelerde haftaiçi bir gün YL ve PhD yapanlar için boş oluyor diye duyuyorduk ancak, Gelişimin ayrıcalığını! yaşamak istiyorsanız bundan da mahrum kalırsınız. Çok iyi niyetlerle kendimi daha da geliştirme hayali, makale yazma hayali kuruyordum ancak devletin 12 saatlik ders yüküne karşın Gelişimde 24 saatlik ders yükü olunca ve de eviniz yakın değilse ders haricinde hiçbir aktiviteye fırsat bulamıyorsunuz. İyi şeyleri hiç mi yok? Birincisi YDS'den 80 üstü almak hedefiniz varsa ve skorunuz da buna yakınsa eğitim masrafınızı karşılıyorlar. Bir maaş da ikramiye vereceklerini söylemişlerdi YDS'den 80 üstü alırsanız. En önemli bir diğer artısı da bilimsel çalışmalarınıza iyi teşvik verdiklerini söylüyorlar. Teşvikten yararlanan kimseyle tanışmak fırsatım olmadı. Alan var mı yok mu bilmiyorum ama ulusal hakemli dergilerde yayımlanacak makale başına 2bin TL (Kaç kişi hazırladıysanız o sayıya bölünüyor. Eğer gelişimden tek siz varsanız da yine durum değişmiyor. Toplam yazar sayısına bölünüyor alacağınız teşvik.) uluslararası hakemli dergilerdeki çalışmalarınız ise 4000 tl ile ödüllenecekti. Yeni başlayan birinin günü nasıl mı geçiyor? Günde ortalama 5 saat (ki bunlar üst üste olmak zorunda değil. Sabah 9 ile akşam 10 arasına serpiştirilebiliyor. Hele ki yeni başlamış acemiyseniz daha çok sabah erken saatlere ve akşam geç saatlere yazarlar. Bu saatlere dışarıdan gelen hocaları ya da tecrübeli hocaları yazarak onlarla sıkıntı yaşamak istemiyorlar) Mesai zorunluluğu var yani kart basıyorsunuz. (Sabah 9- akşam 18) 31 aralık günü rektörlük kar tatili ilan ettiği için çoğu yeni başlayan öğretim görevlisi okula gitmedi ve bu yüzden soruşturma açıldı savunma vermek zorunda kaldılar. Sormak istediğiniz, başka soru varsa bu okulla ilgili olarak seve seve cevaplandırırım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AK AKADEMİSYEN, post: 484799"] [b]Gelişimin ayrıcalığı[/b] ben gelişimde iki dönem öğretim görevlisi olarak çalıştım. Haftalık ders yükü çok fazla(haftalık 24 saat). O yüzden ek ders ücreti alma hayali hiç kurmayın. ücret iki sene önce yani 2015-2016 öğretim yılında 1800+AGİ şeklindeydi. yemek ücreti ya da yol ücreti diye bir hayaliniz de olmasın. Diğer üniversitelerde haftaiçi bir gün YL ve PhD yapanlar için boş oluyor diye duyuyorduk ancak, Gelişimin ayrıcalığını! yaşamak istiyorsanız bundan da mahrum kalırsınız. Çok iyi niyetlerle kendimi daha da geliştirme hayali, makale yazma hayali kuruyordum ancak devletin 12 saatlik ders yüküne karşın Gelişimde 24 saatlik ders yükü olunca ve de eviniz yakın değilse ders haricinde hiçbir aktiviteye fırsat bulamıyorsunuz. İyi şeyleri hiç mi yok? Birincisi YDS'den 80 üstü almak hedefiniz varsa ve skorunuz da buna yakınsa eğitim masrafınızı karşılıyorlar. Bir maaş da ikramiye vereceklerini söylemişlerdi YDS'den 80 üstü alırsanız. En önemli bir diğer artısı da bilimsel çalışmalarınıza iyi teşvik verdiklerini söylüyorlar. Teşvikten yararlanan kimseyle tanışmak fırsatım olmadı. Alan var mı yok mu bilmiyorum ama ulusal hakemli dergilerde yayımlanacak makale başına 2bin TL (Kaç kişi hazırladıysanız o sayıya bölünüyor. Eğer gelişimden tek siz varsanız da yine durum değişmiyor. Toplam yazar sayısına bölünüyor alacağınız teşvik.) uluslararası hakemli dergilerdeki çalışmalarınız ise 4000 tl ile ödüllenecekti. Yeni başlayan birinin günü nasıl mı geçiyor? Günde ortalama 5 saat (ki bunlar üst üste olmak zorunda değil. Sabah 9 ile akşam 10 arasına serpiştirilebiliyor. Hele ki yeni başlamış acemiyseniz daha çok sabah erken saatlere ve akşam geç saatlere yazarlar. Bu saatlere dışarıdan gelen hocaları ya da tecrübeli hocaları yazarak onlarla sıkıntı yaşamak istemiyorlar) Mesai zorunluluğu var yani kart basıyorsunuz. (Sabah 9- akşam 18) 31 aralık günü rektörlük kar tatili ilan ettiği için çoğu yeni başlayan öğretim görevlisi okula gitmedi ve bu yüzden soruşturma açıldı savunma vermek zorunda kaldılar. Sormak istediğiniz, başka soru varsa bu okulla ilgili olarak seve seve cevaplandırırım. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları