Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hnf27" data-source="post: 369360" data-attributes="member: 13704"><p>Bu bilgilerin ikisinin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Sabancı yı bildiğim için onun üzerinden konuşayım, tahminim Bilkent te de durumlar farklı değildir. </p><p></p><p>Sabancı da sistem şu şekilde. Burslu kabul edilen her lisansüstü öğrencisi (paralı okuyan bir öğrenci görmedim daha), bursunun karşılığı olarak haftalık 10 veya 20 saatlik asistanlık yapar, yani araştırma görevliliği. Bu şekilde az iş çok işçi mantığıyla hiçbir araştırma görevlisine ihtiyaç duymadan ve sigorta ödemeden işlerini yaptırır. Aslında çift taraflı bir kazanç vardır burada. </p><p></p><p>Sabancı da araştırma görevliliği kavramı son 1 yıla kadar yoktu. YÖK her fakültede en az bir Araştırma görevlisi şartı koyunca, bu sisteme ek olarak mecburen her fakülteye birer tane alındı. Maaşın tam miktarını hatılamıyorum ama 1600 ün üzerinde olduğunu hatırlıyorum. Ayrıca yemek ve yurt yardımı da vardı.</p><p></p><p>Bilkent teki olayında bunun benzeri olduğunu düşünüyorum. Başka yerde çalışmaya izin verilmemesi durumu ise, asistanlıktan dolayı değil, lisasnüstü eğitimden dolayı. Bu konu her ne kadar benim de hoşuma gitmiyor olsa da, bizzat tanık olduğum olaylardan sonra hocalarada hak vermeye başladım. </p><p></p><p>Dipnot: Koç ta aynı sistemi kullanıyor bildiğim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hnf27, post: 369360, member: 13704"] Bu bilgilerin ikisinin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Sabancı yı bildiğim için onun üzerinden konuşayım, tahminim Bilkent te de durumlar farklı değildir. Sabancı da sistem şu şekilde. Burslu kabul edilen her lisansüstü öğrencisi (paralı okuyan bir öğrenci görmedim daha), bursunun karşılığı olarak haftalık 10 veya 20 saatlik asistanlık yapar, yani araştırma görevliliği. Bu şekilde az iş çok işçi mantığıyla hiçbir araştırma görevlisine ihtiyaç duymadan ve sigorta ödemeden işlerini yaptırır. Aslında çift taraflı bir kazanç vardır burada. Sabancı da araştırma görevliliği kavramı son 1 yıla kadar yoktu. YÖK her fakültede en az bir Araştırma görevlisi şartı koyunca, bu sisteme ek olarak mecburen her fakülteye birer tane alındı. Maaşın tam miktarını hatılamıyorum ama 1600 ün üzerinde olduğunu hatırlıyorum. Ayrıca yemek ve yurt yardımı da vardı. Bilkent teki olayında bunun benzeri olduğunu düşünüyorum. Başka yerde çalışmaya izin verilmemesi durumu ise, asistanlıktan dolayı değil, lisasnüstü eğitimden dolayı. Bu konu her ne kadar benim de hoşuma gitmiyor olsa da, bizzat tanık olduğum olaylardan sonra hocalarada hak vermeye başladım. Dipnot: Koç ta aynı sistemi kullanıyor bildiğim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları